как да премахна грешка.

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 3.0d

как да премахна грешка.

Мнение от zapalvane » 05 Мар 2009, 11:10

здравейте колеги. вчера за ми даде някаква грешка-SIDE WINDOW-ANTI TRAP FUNCTION FAILURE. на мен с моите познания и помощ от публиката ми стана ясно че става дума за прозореца и някаква функция за капан ли или нещо такова.обаче всички прозорци си работят перфектно.което ме навежда на мисълта че е някаква нереална грешка. преди месец ми беше дало че не ми работи халогена,и си светеше в продължение ма седмица.след което се оправи само.ама сега не ми се чака да се оправя само,защото е много изнервящо като се запали колата и да ти изсвири нещо.та ако някой знае как да си я махна тази грешка да сподели.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 05 Мар 2009, 11:24

грешиш. това е грешка,която означава ,че при притискане-примерно на ръка от прозореца при вдигане-няма да спре като те стисне и става лошо.
същата грешка имах-просто губи началното положение на моторчето на прозореца,както и мисля ,че няма да ти работи на автоматично вдигане и сваляне с натискане на втора степен ,а само докато държиш бутона.
решението е в сервиз с програма за бмв и ше ти нулират моторчето на съответният прозорец и си готов. няма как да я изтриеш сам и не е нереална...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 545i

Мнение от Sapa » 05 Мар 2009, 11:26

Това е грешка, че не работи системата която трябва да спре затварянето на прозореца когато има обект пред него (ръката ти например). Със сигурност някой от прозорците не ти се затваря автоматично а трябва да задържаш копчето докато се затвори. Може да мине от само себе си, ако не в някой сервиз на БМВ щв ти изчистят грешката и трябва да е ОК
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zapalvane » 05 Мар 2009, 13:00

SKISA написа:грешиш. това е грешка,която означава ,че при притискане-примерно на ръка от прозореца при вдигане-няма да спре като те стисне и става лошо.
същата грешка имах-просто губи началното положение на моторчето на прозореца,както и мисля ,че няма да ти работи на автоматично вдигане и сваляне с натискане на втора степен ,а само докато държиш бутона.
решението е в сервиз с програма за бмв и ше ти нулират моторчето на съответният прозорец и си готов. няма как да я изтриеш сам и не е нереална...

ами всички прозорци функционират правилно и на двете степени.това е пак като с халогена,даваше ми че е изгорял 1 седмица,а той си работеше,и след това се оправи.абе с тая електроника,бъгава работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 05 Мар 2009, 15:06

Иди да ти нулират всички грешки и няма да имаш никакъви проблеми.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nekezki » 06 Мар 2009, 8:32

Вдигни го до горе и след това пак натисни бутона за вдигане и ще се махне грешката

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Мар 2009, 9:10

Може също да опиташ да вдигнеш до горе и да свалиш до долу (цялостна непрекъсната операция) няколко пъти.... за всички прозорци... така като ти махнат акумулатора или се откачат някви букси и джамовете "забравят" какъв им е точния ход... и затва трябва да ги заучаваш наново... пробвай няколко пъти до горе и до долу и ако не стане - само с компютър ще се оправи... с премахване на грешката...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zapalvane » 06 Мар 2009, 9:32

Mollov написа:Може също да опиташ да вдигнеш до горе и да свалиш до долу (цялостна непрекъсната операция) няколко пъти.... за всички прозорци... така като ти махнат акумулатора или се откачат някви букси и джамовете "забравят" какъв им е точния ход... и затва трябва да ги заучаваш наново... пробвай няколко пъти до горе и до долу и ако не стане - само с компютър ще се оправи... с премахване на грешката...

е това и направих с всичките прозорци,надоло нагоре по няколко пати и се махна грешката.спестих ходене до дару.но и колегата по горе е прав,най вероятно ми са се натрупали много грешки и затова така прави,ще отида скоро да ги изчистя.благодаря на всички за коментарите и помощта. :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series