Има ли чип за запалването в този ключ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Има ли чип за запалването в този ключ?
Колеги,търсих в търсачката, но не успях да разбера със сигурност дали ключа за запалването на е36 е с чип? Колата я купих само с 1 такъв затова трябва тези дни да си изкарам друг и затова се интересувам
Ако има значение автомобила е произведен 12.95
Сложих снимка на ключа в галерията че още съм малко скаран с качването на снимки което ще поправя скоро
Мерси предварително!

Има има, чипче. нищо че е с лампичка. Ключа се отваря ако не си с две леви кунки и го отвоти и ще видиш, щом има лампичка баретията се сманя значи се отваря.
Последна промяна Kris на 04 Мар 2009, 23:51, променена общо 1 път
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
И аз купих колата си с един такъв ключ и още един,с който се отваря жабката,но не може да се пали с него... А колко струва изкарването на 2-ри ключ?!
Тонката написа:И аз купих колата си с един такъв ключ и още един,с който се отваря жабката,но не може да се пали с него... А колко струва изкарването на 2-ри ключ?!
В комплектите попринцип няма ключ който е само за жабката, пробвай ако се върти ключа в контакта но не върти стартера значи просто е направен такъв без чипа вътре.
В комплектите може да има ключ който пали, но не отваря жабката но не и обратното.
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
DirtySouth написа:няма чип с лампичка е този и си махни снимката от глерията ако не искаш да ти дигнат колата че в тоя форум представа си нямаш кви айдуци са и как се крадът брони и секви редки части
Ок мерси колега ще ги махна въпреки че не съм писал къде живея и номер но по-добре да те послушам

А иначе за ключ значи ще потърся да ми направи чипче един колега от форума гледах че прави мерси за бързите отговори колеги!
Последна промяна Macros на 05 Мар 2009, 0:16, променена общо 1 път
kobrata_levski написа:всички ли, които са с лампичка имат чипове?
Зависи за кои модели става въпрос и дали не е правен ключа по късно. Но най-лесно се разбира ако имате "черната гривна" на ключалката тя е антената която кореспондира с чипа в ключа. Това по-новите го имат но от коя година точно започва незнам.
Колеги да попитам и аз, на Е36 318i,03.94 г. производство дали има чип?
Значи ключа ми е такъв от приложената снимка долу, има лампичка и свети жълто,направих си експеримент да махна централната част,там където е батериийката и колата пак пали....
Как мога да разбера дали има чип и ако има къде се намира, капсулован ли е и т.н.

Значи ключа ми е такъв от приложената снимка долу, има лампичка и свети жълто,направих си експеримент да махна централната част,там където е батериийката и колата пак пали....
Как мога да разбера дали има чип и ако има къде се намира, капсулован ли е и т.н.
- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
Amorphis написа:Колеги да попитам и аз, на Е36 318i,03.94 г. производство дали има чип?
Няма

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Аз имам от горепоказаните ключове 1-ви и 4-ти.Да наистина с него не може да се завърти стартера,но пък с него затварям на ключ жабката...
И все пак оринтировъчно колко струва изкарването на нов ключ с чип?!
И все пак оринтировъчно колко струва изкарването на нов ключ с чип?!
Като стана дума за "чипове" - някой успявал ли е да излъже приемника на колата по някакъв начин?
Т.е. да пали и с обикновен ключ!
Че гледам схемата в наръчника, обаче не са посочени какви сигнали вървят точно и ме е страх да експериментирам с подаване на + -, окъсяване и т.н.
Ако някой има конкретни идеи моля да ги сподели с мен на ЛС
Т.е. да пали и с обикновен ключ!
Че гледам схемата в наръчника, обаче не са посочени какви сигнали вървят точно и ме е страх да експериментирам с подаване на + -, окъсяване и т.н.
Ако някой има конкретни идеи моля да ги сподели с мен на ЛС

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Нов ключ (номер 1 на схемата по-горе) с чип ориентировъчно 100 - 150 лева (с връзки от М-кар Пловдив), това са ми казвали за мойта кола.
Предстои ми поръчване че съм само с един и кофти
.
Два дена ми стоя колата в сервиз понеже чипа беше изгубил връзка с имобилайзера и докато го обучат на ново 2 дена без "любимата"
, но все пак успяха.
Предстои ми поръчване че съм само с един и кофти

Два дена ми стоя колата в сервиз понеже чипа беше изгубил връзка с имобилайзера и докато го обучат на ново 2 дена без "любимата"

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
И без връзки ключа е 107.02лв в представителите на БМВ,
а ако ти го направят другаде е между 80лв и 150лв.
Но като ходих в Дару и питах Пешо, човека на рез. части, ми каза че избягват да поръчват за Е36 защото много от тях били със сменени "комплект ключалки" истават фалове. Защото като си поръчаш от оторизиран представител на БМВ ключа идва нарязан и подготвен за действие и като ти е правено нещо по колата си оставаш само с красиво украшение.
А ако сте решили все пак да поръчвате от БМВ то носете си и големия талон за да удостоверите че колата е ваша, или нотариално пълномощно.

а ако ти го направят другаде е между 80лв и 150лв.
Но като ходих в Дару и питах Пешо, човека на рез. части, ми каза че избягват да поръчват за Е36 защото много от тях били със сменени "комплект ключалки" истават фалове. Защото като си поръчаш от оторизиран представител на БМВ ключа идва нарязан и подготвен за действие и като ти е правено нещо по колата си оставаш само с красиво украшение.
А ако сте решили все пак да поръчвате от БМВ то носете си и големия талон за да удостоверите че колата е ваша, или нотариално пълномощно.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2