метан или пропан?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Renalt Clio,MB 220 CDI,Fiesta RS Ti
Мечтае да кара: Карал сам я вече MB S65AMG!

метан или пропан?

Мнение от Kosturo » 25 Фев 2005, 12:36

каква е разликата?за метана метана е 22 ст. но се смятял на килограм? как стават тези системи? а да и пропона бутилката е към 6-атносвери а на метана маи 15?не е ли опасно?
http://www.youtube.com/watch?v=KUwQ7xQbCbQ
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб http://www.youtube.com/watch?v=AtJIAb6q7FE
http://www.youtube.com/watch?v=fa5iGPWGBMY
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 25 Фев 2005, 14:55

има писано по тази тема - напиши метан в търачката.
Иначе метана е по трудно да бъде втечнен (по ниска темп на втечняване) затова му трябва по високо налягане и оттам и по тежката бутилка и т.н.
Пропана е съставка на т.нар. газ с която много хора карат. него му трябва по ниско налягане да се втечни и оттам бутилката не е толкова дебела и плътна, Колкото до горивните характеристики и как върви колата - както казах има го писано в този форум.
Винаги е опасно да дуржи бутилка под високо налягане където и да е вкл и в колата. Вярвайте в хората които са правили бутилките и тези които са ги писали годни
та с две думи .....
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 25 Фев 2005, 15:35

http://www.avtogaz.com/cgi-bin/home.pl

На този сайт можеш да намериш доста информация за проблеми предимства и недостатъци и др. свързано с метан и пропан-бутан. Има и търсачка. Пишеш метан или каквото те интересува.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 25 Фев 2005, 16:32

Ако изобщо ще си мъчиш колата, нека поне да е метан :roll: От пропан бутан особена файда няма да имаш - а ядовете са си същите :idea:

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 25 Фев 2005, 18:49

да отбележа метана е на окло 150 атмосферки , за това бутилките са по- тежки доста
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 25 Фев 2005, 21:29

метан или пропан?

Бензин! 8) Много бензин...всяка сутрин си смъркам малко изпарения като отворя капачката на резервоара и ме е кеф! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 25 Фев 2005, 21:42

grnka написа:
метан или пропан?

Бензин! 8) Много бензин...всяка сутрин си смъркам малко изпарения като отворя капачката на резервоара и ме е кеф! :mhihi:

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Smashed » 25 Фев 2005, 22:54

Êàòî íàïúëíèø áóòèëêèòå ñ ìåòàíà, ìàíîìåòúð÷åòî îò÷èòà 220 àòìîñôåðè :mhihi: Áóòèëêèòå çàåìàò äîñòà ìÿñòî è òåæàò 80-90 êèëà. Íî íå ñå ïðèòåñíÿâàé, ùå êàðàø çà 6-7 ëåâà íà 100 êì. Ñòðóâà ñè :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 25 Фев 2005, 23:40

wow! Голяма далавера бе пич :mhihi: и отзад и отпред да гърми като ДТМ и да върви по зле и от ЛАДА...не мерси..аз съм против всякакви заместители на бензина и нафтата...лично мое мнение все пак 8) :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 26 Фев 2005, 0:54

Ето още малко инфо по темата

Каква е разликата между пропан-бутана и природния газ?
Отговор: Пропана и бутана са въглеводороди, които при нормална температура и сравнително ниско налягане се втечняват. Това ги прави лесни за транспортиране в бутилки или цистерни. Природния газ се състои основно от въглеводорода метан. Той се извлича от земята и се транспортира в тръби, защото за да се втечни е необходимо много голямо налягане, което е вече икономически неизгодно.
Пропана и бутана са по-калорични от природния газ, и за това в някой отрасли те са за предпочитане.

WWW.BUTANGAS.BG

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 26 Фев 2005, 10:11

grnka написа:и отзад и отпред да гърми като ДТМ и да върви по зле и от ЛАДА...не мерси

Това пък как го реши? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Smashed » 26 Фев 2005, 13:18

Ìè ÿâíî å êàðàë :mhihi:
Âñúùíîñò, íå å. Àêî áåøå, íÿìàøå äà å ñåãà íà áåíçèí ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 26 Фев 2005, 21:17

Smashed написа:Ми явно е карал :mhihi:
Всъщност, не е. Ако беше, нямаше да е сега на бензин ;)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
мислиш ли? Сега карал съм М50 с нормална АГУ и общо взето много зле...гонкя между мен и идентично БМВ с АГУ ония стоеше 3-4 коли зад мене което е обяснимо...Газов инжекцион е друго нещо ама нещо не ме кефят бутилките отзад...бая големи са да им турнеш една лепенка "НОС" поне да зарибяваш пичките :mhihi: имай предвид че съм карал Форд Орион 1.6 '89 междинка с АГУ и накрая я махнах че далаверата била твърде неосезаема да си отравям душата с тая бомба отзад...Пък който иска да става Такси нека си сложи,негов проблем не мое пък ако гониш економия тогава си вземи една малолитражка и да не скачаш към големи машини които не можеш да издържаш...личен мой съвет

Selqnin
Аватар

Мнение от Selqatin » 26 Фев 2005, 23:58

Бензинец му маиката,а ако слагам бутилка с газ,то тя няма да е ни пропан,ни метан :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум