въпрос за модула за стъклата на купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за модула за стъклата на купе
Колеги имам един въпрос относно ениния сънтиметър нагоре надолу на стъклото.Значи този сънтиметър след като бравичката даде импулс модула ли го прави и ако да на коя букса дава сигнала.Понеже на един автомобил няма такава функция и ако този модул върши тая работа да му закача един такъв модул. Мойто БМВ е седан и не съм запознат с тая функция за това питам.
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
- cucko
- старши ентусиаст
-
При купе и кабрио се вдигат защото имат едно копче точно на вратата като я отвориш и ще видиш...там където влиза патрона се притиска точа копче и така се вдига стъклото..като отвориш копчето се освобождава и смъква стъклото с 1 см. а при останалите просто няма и затова не може..пък и за какво ти е такова нещо като имат рамка..при тях има защото нямат рамка на вратата и затова го измислил така немецът..за да може свободно да се отваря сякаш е рамка и като затвориш да уплътни добре.. 

- vranq85
- Потребител
-
- Кара: BMW 316'96 Coupe
колега и аз имах този проблем като караш и стъклото започва да се мести нагоре- надоло. На купето имаш една машинка, която заключва вратата - там има едно палче което се износва, аз си го оправих като завих едно малко винтче на палеца- повече от половин година не ми е създавало проблими 

- cucko
- старши ентусиаст
-
vranq85 написа:колега и аз имах този проблем като караш и стъклото започва да се мести нагоре- надоло. На купето имаш една машинка, която заключва вратата - там има едно палче което се износва, аз си го оправих като завих едно малко винтче на палеца- повече от половин година не ми е създавало проблими
Защо си го завил...можеше да му подложиш тънка ламарина...например от капачки за буркани или кутийки кока-кола...така го увиваш че да може да се мести това палче когато затваряш-отваряш...а и тази тънка част прикриваш луфта и нямаш проблеми!!!
- cucko
- старши ентусиаст
-
nikkit написа:Колеги не става въпрос за седан. Просто ме интересува дали това копче дава импулс на модула и от там дали той прави този сънтиметър нагоре надолу.
Обясни си го де,то ако не е това копче кой ще командва вдигането и смъкването на стъклото..все пак не мога да кажа каде трябва да е проблема защото може и да не е от копчето..обясни пак какъв ти е проблема!!!
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
cucko написа:Обясни си го де,то ако не е това копче кой ще командва вдигането и смъкването на стъклото..все пак не мога да кажа каде трябва да е проблема защото може и да не е от копчето..обясни пак какъв ти е проблема!!!
Еми той много ясно го е обяснил
nikkit написа:Понеже на един автомобил няма такава функция и ако този модул върши тая работа да му закача един такъв модул.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Колегата питаше това сваляне нагоре, надолу дали го прави модула. За палчето е ясно
Да, колега. Модула прави това повдигане нагоре на долу. Като взима импулса от съответните машинки във вратите. На 3-то краче от модула постъпва сигнала от пасажерската врата, а на 2-ро от шофьорската. Поне така е по схемата
Модула е един и същи при всички модели. Само че при комбито, седана и компакта 2 и 3 извод на модула не се ползват...защото в случая е непотребен

Да, колега. Модула прави това повдигане нагоре на долу. Като взима импулса от съответните машинки във вратите. На 3-то краче от модула постъпва сигнала от пасажерската врата, а на 2-ро от шофьорската. Поне така е по схемата

Модула е един и същи при всички модели. Само че при комбито, седана и компакта 2 и 3 извод на модула не се ползват...защото в случая е непотребен

- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: К'вот му падне
- Мечтае да кара: Е36 M3
да колега това бутонче подава импулс мисля че минусов към модула и тои си знае на тамnikkit написа:Колеги не става въпрос за седан. Просто ме интересува дали това копче дава импулс на модула и от там дали той прави този сънтиметър нагоре надолу.
14 мнения
• Страница 1 от 1