Скандал с катаджия => 5 РПУ Пловдив => Happy End! + БО
Модератори: mitaka7, Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
saleen написа:clubzendo написа:saleen написа:clubzendo написа:Мен ме спират на околовръсното на Пловдив ,пресечката за коматевско шосе,и ми пишат акт за винетка,казвам му
-няма табела за винетка от пазарджишко шосе та до тук,освен това съм пети по ред автомобил и как така само мен ме спря,като имам винетка,но е стара,тоест все нещо съм имал на стъклото,и в крайна сметка и ТОЙ САМИЯТ НА ПОЛИЦЕЙСКИЯ АВТОМОБИЛ няма ни винетка(???) нито дори стикер за гражданска отговорност(????)
е как така се получава че полицейският автомобил няма никакви стикери и винетка,а на мен ми пишат акт?
Сега съм се заел да снимам полицейски коли които управляват автомобили без запалени фарове,с изгорели такива,без стикери и винетки(в извън населените места)
Призовавам всички така да направим и да направим галерия с тези Хубавци
"От заплащане на винетни такси освен хората с увреждания са освободени още автомобилите на националната полиция, противопожарната охрана и неотложната медицинска помощ, с постоянно фиксирани сини или червени светлини и звуков сигнал. Винетка не се изисква също при управлението на мотор или мотопед. "Да почетем първо, а?
а от застраховка гражданска отговорност не са освободени никой
"незалепен стикер не е валиден" гласи закона
ти май си милиционерче,ъ?
Не.Обща култура приятел
е значи едно за теб,ама по въпроса за "гражданската отговорност"???
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- dichodichev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ-та
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
За кое кръгово в кв."Тракия" става въпрос? Аз живея в него и ще ти кажа със сигурност какви са предимствата там.Иначе си постъпил по най-правилния начин!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Чух че ушевите нямали право да чакат вечер на неосветено място. Верно ли е?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
djvisage написа:Чух че ушевите нямали право да чакат вечер на неосветено място. Верно ли е?
ДА ,една вечер един ушко ми дига слънчогледа ,ама му казах за каде да ме хване.помислих си ся ще тръгнат да ме гонят,ама нема

Абе те да оправят пътищата,после да искат пара за глоби,то път няма,ама те спират и те питат "къде ти е разрешителното(винетката) да минаваш по тоя път
да обобщим:
200 лева данък за автомобила
67 лева винетен стикер
20% от гражданската отговорност отива за изграждане на пътна мрежа
23% от стойноста на горивото отива за изграждане на пътна мрежа
е хайде сега си направете си индивидуално сметката ,и като се бухна в некоя дупка,ако поискам да съдя "михаля" ще дойде някакъв милиционер (дето на личния му автомобил няма ни един стикер...както и служебния...щото са господари) и ще ми прасне акт за "несъобразена скорост с пътната обстановка"
да обобщим:
67 лева винетен стикер
е хайде сега си направете си индивидуално сметката ,и като се бухна в некоя дупка,ако поискам да съдя "михаля" ще дойде някакъв милиционер (дето на личния му автомобил няма ни един стикер...както и служебния...щото са господари) и ще ми прасне акт за "несъобразена скорост с пътната обстановка"
- dichodichev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ-та
clubzendo написа:Абе те да оправят пътищата,после да искат пара за глоби,то път няма,ама те спират и те питат "къде ти е разрешителното(винетката) да минаваш по тоя път
да обобщим:
67 лева винетен стикер
Колега,страшно си прав!
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Абе,че полицаите не са идеални-не са.Но при положение ,че сте в явни нарушения да се правите на интересни-това не го разбирам.
Първо за колегата със случката на колелото-Какво значение има полицая с колко е карал след като ти му отнемаш предимството???
Ако беше станала катастрофа при всички случаи си виновен!Представи си ,че на негово място си ти,БМВ караш не вярвам в града да спазваш 50 км макс. скорост.И относно другите детски коментари,дето на полицаите не им светил фара пък за твоя се хващат.Редно е да ти работят светлините и ако не е така може да те предупредят или глобят.А за техните те си носят отговорност.
П.С. Моля ,без излишни коментари от сорта ,,Ти да не си ченге..."-НЕ не съм! И аз съм имал разправии с тях,но в повечето случаи тези хора си вършат работата.
Първо за колегата със случката на колелото-Какво значение има полицая с колко е карал след като ти му отнемаш предимството???
Ако беше станала катастрофа при всички случаи си виновен!Представи си ,че на негово място си ти,БМВ караш не вярвам в града да спазваш 50 км макс. скорост.И относно другите детски коментари,дето на полицаите не им светил фара пък за твоя се хващат.Редно е да ти работят светлините и ако не е така може да те предупредят или глобят.А за техните те си носят отговорност.
П.С. Моля ,без излишни коментари от сорта ,,Ти да не си ченге..."-НЕ не съм! И аз съм имал разправии с тях,но в повечето случаи тези хора си вършат работата.
- speed king
- Потребител
-
за съжаление този път и аз съм на страната на куките-как реши че като си в кръговото си с предимство?ако няма знаци то си е едно обикновено кръстовище на което дясно стоящия е с предимство.той от това се е нервирал и затова са последвалите му реакции.
Защо не мислите малко повече преди да пишете?
Ако куката си караше с 50 км/ч което е и максимално разрешената И ЗА НЕГО скорост в града въобще нямаше да има никаква случка, защото аз щях да си мина и замина той докато мине през кръговото.
За какво неспазване на предимство ми говорите? Бил се нервирал, за дето съм му сякъл пътя. Еми аз се нервирах, че нагло ми заявява, че карал със 120 км/ч! Аз с БМВ-то не си позволявам да карам със 120 км/ч в града, а той какъв е?! Чия книжка трябва да отнемат, моята или неговата?
Както казах, ако типа си беше пуснал светлините поне щях да видя, че колата в далечината е полиция и с предимство или не, щях да спра и да го изчакам.
Ако бях аз виновен дали нямаше да ми напише акт?!
А добре, че не ми написа, защото щях да задействам всичките си сили, за да го осъдя тоя тъпанар. Той ми прави поне 5 нарушения, а на мен щял да пише акт. За какво? За това, че не съм преценил, че кара с повече от ДВА пъти над максималната скорост и не съм преценил, че ще мине през кръговото два пъти по-бързо?!...
Ако куката си караше с 50 км/ч което е и максимално разрешената И ЗА НЕГО скорост в града въобще нямаше да има никаква случка, защото аз щях да си мина и замина той докато мине през кръговото.
За какво неспазване на предимство ми говорите? Бил се нервирал, за дето съм му сякъл пътя. Еми аз се нервирах, че нагло ми заявява, че карал със 120 км/ч! Аз с БМВ-то не си позволявам да карам със 120 км/ч в града, а той какъв е?! Чия книжка трябва да отнемат, моята или неговата?
Както казах, ако типа си беше пуснал светлините поне щях да видя, че колата в далечината е полиция и с предимство или не, щях да спра и да го изчакам.
Ако бях аз виновен дали нямаше да ми напише акт?!
А добре, че не ми написа, защото щях да задействам всичките си сили, за да го осъдя тоя тъпанар. Той ми прави поне 5 нарушения, а на мен щял да пише акт. За какво? За това, че не съм преценил, че кара с повече от ДВА пъти над максималната скорост и не съм преценил, че ще мине през кръговото два пъти по-бързо?!...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Колега, не го приемай като заяждане, ама точно вие с BMW-тата да се оплаквате, че сте били в опасност, понеже друга кола е карала бързо...
Мисля, че всеки трябва да гледа себе си,доколкото разбрах не си бил наясно с правилата за минаване през кръгово движение-каква е гаранцията, че ако астрата караше с 40км/ч няма да се челосате като отнемаш предимство- не отричам, че патрулната кола също е била в нарушение.Аз лично винаги ги пропускам, дори и да не са на буркани -махват ми с ръка за поздрав и толкова-нормални колегиални отношения на пътя 

Никой не мое ма връне на селу!
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Много ми е чудно защо някои не могат да разберат, че в тази държава законите трябва да се спазват от полицаите.Това дали някои е направил нарушение не им дава право да действат извън рамките на закона т.е. да упражняват полицейски произвол .Има си регламентирана от закона процедура на действие, която трябва да се спазва от служителите на МВР, дори и убийство да си извършил.Разни свободни шерифски изпълнения да прилага в къщи на майка си.Дори и виновен всеки има права и те трябва да се зачитат от МВР, защото не сме в Дивия Запад и шапката и палката не са му дадени под аренда.Крайно време е да се затегне контрола над тия, щото яко са се разпасали и смятат, че всичко им е позволено.Имат закони, инструкции и пр. и трябва да ги спазват , ако не съд до дупка на разни тъпанари превишаващи правата си.
- saleen
- старши ентусиаст
-
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5