Като си говорим за...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Като си говорим за...

Мнение от Impasse » 21 Фев 2005, 7:16

...интересни истории Ви предлагам една от архива на ауди форума,доста е старичка,но пък за мен беше любопитна :mhihi: :mhihi:
Не знаех точно къде да я постна и оставям модераторите да решат проблема :winky:
Тема Бензин! [re: ADH-Honda]
Автор W14O S5OO (Нерегистриран)
Публикувано 05.06.02 11:38

Слушайте сега моята история, и сами си правете изводите.
От 9 години карам Мерцедес, S500 W140 M119.970
За познавачите, това е достатъчно. Който не разбира, това е най-големият и хубав мерцедес, произвеждан СЕРИЙНО някога, с голям 5 литров V8 двигател. Бензинов. На газ! Карам го от 9 години служебно ВСЕКИ ден, зиме и лете, редовни маршрути Пловдив-София-Варна-Бургас и т.н. Русе често ходим и т.н. Средно годишно минавам по 300 0000 км. Точно, до сега съм навъртял 2 милиона и половина километра, само в България. Вярно повечето извънградски, но и из градовете се е случвало да навъртя по 100-200 км. Най-вече София.
И ако някой може да ми покаже дизелов такъв, с такъв разход и такова каране, ще се ритна с пета отзад. Защото просто няма. Не и в БГ. Нали с колеги съм си говорил, взеха си уж за по-евтино 350 турбодизел, ама за няма и година пропуши като кюмбе, те си го карат така той пуши те карат. Толкова и върви, не може и 200 да вдигне, на дълъг и равен път. Няма и 3 години тормоз и ги изхвърлиха. Не продадоха, а изхвърлиха. Подариха ги на едни хлапета да се радват. Те и толкова им се радват. Не става дизела, поне за нашите условия. И не върви, и пуши.
А ако мислите, че моя го глезя много, жестоко се лъжите. Я си помислете да имате за един ден курс отиване-връщане до морето, и после на жената шефа иска да я прибера от Пловдив. И на сутринта пътувам до Русе. И държа 200-240 на магистралата, 120-160 на другите пътища. И ги държи на газ, проблеми няма изобщо. И ускорява, като за 2 тона (точно!) чудовище. Не ми говорете за БМВ-та, до сега с едно БМВ не съм имал проблем на пътя. Особено онези малки въшки старите тройки, пръц-пръц ама не са за прав път.
Ама се отплеснах.
Добре че един колега ме сменя понякога, да мога да почивам.
Ама за мен е празник, когато колата е на сервиз. Почивен ден! За съжаление малко са почивните дни, и всички са планирани. До сега веднъж не ме е оставял на пътя. Или да съм се прибирал на косъм. Желязна немска машина ви казвам. До сега, толкова километри, само редовните неща и правим. Двигателя си е оригиналният, не е мръднал и ей-толкоз. Компресия не му меря, но по дърпането го познавам. Скоростната беше дефектна като нова, ама от как я смениха проблеми не е имала и тя. Само веднъж годишно минава през сервиза да му оправят окачването. Че аз дупки не признавам. Ама така е с 235 16-ки, те ги прескачат.
Но вози много добре. И въпреки че стана на възраст вече, вътре не е мръднала. И сега, след толкова време, шефа като влезе в колата, и си отдъхне и се отпусне. И се наслаждава на пътя. И на това, че е винаги на време.
А ако бях с нафтова печка, щях ли да стигам на време? Нали съм карал такава, вярно леко като я караш, и изглежда много мощна. Но в един момент и свършва вътъка, и издъхва. Повече от 200 не ще. Вярно, гори средно 10. А аз горя 18. Ама газ. И пак съм на по-ниски разходи. Последно за онова кюмбе, 350тд, за 3 години 3 помпи. Пък ако някой каже че са евтини ще го призная. А и кюмбето скъпо. Вярно, 500-ка е малко по-скъп, но много по-мощен.
Той и шефа като си прави сметките, мислеше нафта да взема, много мисли и смята, ама аз го навих за тази. И за газ. Каза че ще ми одържа от заплатата ако не е по-евтино. Ама сега е доволен, и той на жена си газ сложи.
За газовата 9 години не съм я пипал. Само 2 пъти годишно източвам утайката. Няма да ви кажа каква марка е, че голяма реклама ще им направя. Но за 9 години никакви проблеми. Тогава се изръсихме повече пари, за модерната тогава ламбда-газ, която сама настройва газта. Но пък за толкова километри, таз система се е изплатила от ходенета по майстори, сигурно 100 пъти!
Вярно колата по-добре върви на бензин, но и на газ не е много по-зле. Хайде да кажем, че съм станал като 420-ка. В най-лошия случай!
Абе сега да не си помислите че преувеличавам. Казвам ви го всичко от личен опит. Въпреки че 1 година не карах колата аз, колегата, и разбрах, че нещо са я объркали, не сменял маслото май на време или блъскал ли я е какво не знам, та тогава смятам, че са правили основен ремонт на двигателя. Но това беше 98-а. От тогава съм минал милион км. сигурно, и колата няма грижи. Вярно поддръжката и не е евтина, в сервиза ни дерат яко само за преглед. Но който си има брада, си има и гребенче. Но пак ви казвам желязна немска кола е това. Стига да се гледа като хората. Всяка неделя смяна на маслото, два пъти в годината гуми (едни летни, едни зимни), един път контролни прегледи. И колата се радва, и вие се радвате.
Хайде стига толкова че ме заболя ръката да ги търся тез копчета
One passion,one car,one life...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 21 Фев 2005, 12:18

Mercedes S500 W140 :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Фев 2005, 13:43

Знам, че един пич от Враца имаше S500 Lorinser с всичките му прагове спойлери, огромни джанти и т.н. Сребрист! Абе ехтра кола... Само дето с****и не правеше, но я продаде...

и сега познайте какво кара...

ХА! Познахте от първия път!

Е38 730d

пък ний си правим сметка за S и 7er :twisted: :twisted: :twisted:

п.с. пича без книжката, не ти ли е голям аватара? :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 21 Фев 2005, 18:12

мене единствения Мерцедес които ме кефи и не бих му простил и сега е S600 W140 8)
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 21 Фев 2005, 19:06

Impasse, един мой приятел пък кара Деу Нубира :mhihi: и също като твоя герой си сменя редовно маслото, има си два чифта гуми с джанти (зимни, летни), почиства си редовно горивната система с разни добавки, грижи се за газовата, купил си е предвидливо шарнири, втулки и т.н., и пак няма проблеми с нея (е да, не е на х милиона км). Извод :arrow: когато полагаш редобни грижи за автомобила си, той ти се отблагодарява с дълъг живот и вярно служене. :idea:
ПП. това че БМВ и Мерцедес са по-различни от всички останали коли, това е ясно. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 21 Фев 2005, 19:07

S600 W140 Cool-определеное божествена кола тва.Но за мен SEL560с лекинко пипнат при карлсон двигател...така на към 540к.с. го беа докарали...те тва ми дай отр мергелите!Иначе СЛите са си СЛи-елегантност,агресивност(,която обаче неможе да се сравнява с тази на №ците) и стил(но не пенсионерски :lol: !
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 21 Фев 2005, 22:23

ако не беше прекалил и с епитетите от сорта на: никое БМВ не ме е минавало, за толкова години колата не е мръднала вътре (или той и шефа и пловдивската съпруга носят хирургически ръкавици) итн щеше да е много забавно за четене и дори щеше да звучи достоверно.
Не ме разбирайте погрешно - аз уважвам Мерцедес (къш, хиени, да не сте гъкнали :mhihi: ) и ме е минавал Мерцедес и какво от това - за мен колата е БМВ, но уважавам и запалените по Голф - бензина не различава марките, той само гори, гори като нашите сърца по любимата марка. А такива изказвания говорят само за ниска автомобилна култура и липса на респект към останалите.
Ати

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 22 Фев 2005, 3:23

Абе пъутвам си аз лятото по подбалканския и преди сарански баир ме настига един такъв мечок , ма аз сам в колата , скука, викам си я да гоо видим тоа по завоите :mhihi: Два-три завоя се държа зад мене , даже на правите между завоите ме позастига , ама явно на шефа му стана лошо , та се позагуби по едно време. То и аз понамалих темпото по нанадолното и хоп , тоя пак отзад. И си вика сигурно: "Ей са на правото ша го резна тоя , нали са пръц-пръц , за магистрала не стават". На равното обаче дойде най-голямата изненада: осмака реве ,газ до дупка обаче автомобилният ветеран се отдалечава , и не в огледалото а в челното стъкло :shock:
Тоа сигурно шефа му е запалил врата дето не може някви такива пръц-пръц да ги избутва в канавката дето му се пречкат :P
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 22 Фев 2005, 9:26

:mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 22 Фев 2005, 11:09

bawareca написа:Абе пъутвам си аз лятото по подбалканския и преди сарански баир ме настига един такъв мечок , ма аз сам в колата , скука, викам си я да гоо видим тоа по завоите :mhihi: Два-три завоя се държа зад мене , даже на правите между завоите ме позастига , ама явно на шефа му стана лошо , та се позагуби по едно време. То и аз понамалих темпото по нанадолното и хоп , тоя пак отзад. И си вика сигурно: "Ей са на правото ша го резна тоя , нали са пръц-пръц , за магистрала не стават". На равното обаче дойде най-голямата изненада: осмака реве ,газ до дупка обаче автомобилният ветеран се отдалечава , и не в огледалото а в челното стъкло :shock:
Тоа сигурно шефа му е запалил врата дето не може някви такива пръц-пръц да ги избутва в канавката дето му се пречкат :P

е за такива ситуаци отзад една табелка:
"20 years older, 20 years more forward" ;) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 22 Фев 2005, 12:43

s 500 на газ 18 литра средно....................................... тоя и сам не си вярва при това с 200км :fart: :fart:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 22 Фев 2005, 20:52

хе хе хе :mhihi: :mhihi: :mhihi: очаквах подобни реакции относно "старите тройки" 8)
Не ме разбирайте погрешно и за мен колата е една,но да се твърди,че някоя тройка (под 2.0 мотор) може да се бяга с такъв,особено на дълго е меко казано смешно...8 е повече от 4,та дори и от 6,така че нека сме обективни в някои неща :!: :winky:
One passion,one car,one life...

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 22 Фев 2005, 20:53

Impasse написа:хе хе хе :mhihi: :mhihi: :mhihi: очаквах подобни реакции относно "старите тройки" 8)
Не ме разбирайте погрешно и за мен колата е една,но да се твърди,че някоя тройка (под 2.0 мотор) може да се бяга с такъв,особено на дълго е меко казано смешно...8 е повече от 4,та дори и от 6,така че нека сме обективни в някои неща :!: :winky:

Ми мойта е 2,3 :mhihi:
Изображение

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 22 Фев 2005, 21:07

И на стари године е слушкала приказки за турбалан :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 22 Фев 2005, 21:36

мдам една наистина страхотна история и добре че е такава че ако претендирате да е достоверна - :mhihi: :mhihi: :mhihi:
300 000км годишно - само 2 чифта гуми.. начи всяка гума минава средно по 150 000км :)))))))
300 000:365=822км на ден (минимум 8 часа сън, 3 часа за храна 2 часа ходене по кенефи, кафета, бензиностанции и други подобни)
остават 11 часа за 822км :arrow: 822:11=75км/ч средна скорост при шофиране 11 часа (а макса по закон е 8, а как ще издържа по 11 часа в колата цели 9 години... както и да е :D

Следваща

Назад към Страхотни истории