"Малко нестабилна колата"
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
"Малко нестабилна колата"
Здравейте колеги,абе забелязах че когато се движа по магистралата със сто сто и двайсет ,понякога колата леко...абе как да се изкажа "бяга на ляво и на дясно,та се чудя,дали е защото понякога влизам в коловоз(на магистралите са се образували коловози от камионите лятото)или има нещо друго,ходовата част е здрава,дали трябва евентуално да си направя реглаж на преден и заден мост,щото е доста неприятно,усещаш го със задника как колата изведнъш става нестабилна,все едно едвам целиш пътя.
Гумите всички са напомпани еднакво
Предварително Ви благодаря за помоща
Гумите всички са напомпани еднакво
Предварително Ви благодаря за помоща
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравей clubzendo,провери внимателно ходовата час плюс кормилната кутия за налични лувтове,ако всичко е нормално правиш един преглед на стенд за преден и заден мост и си готов.Но преди всичко пробвай колата на друга магистрала, погледни дали не ти износва гумите и когато караш по прав път волана точно хоризонтално ли е или малко на страни завъртян.
Успех.
Успех.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
gido написа:да не тее духнал вятър странично и за това
Eее,колега,но иначе правилно предположение,но не,не ме едухал ни вятър...нито нещо друго,идеални условия,6,5 градуса температура на въздуха,сух път(поне от Пловдив до тунела "траянови врата",някакси все едно.."сее",чуствамавтомобила нестабилен.нито тропа,а е тон и половина
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Re: "Малко нестабилна колата"
clubzendo написа:Здравейте колеги,абе забелязах че когато се движа по магистралата със сто сто ляво и на дясно.... усещаш го със задника как колата изведнъш става нестабилна.....
А това усещане от кога е .... защото ако приемем, че:
- усещането е от вчера, онзиден
- караш със зимни гуми
- караш по-бързичко от 100 (както си написал)

- карал си по магистралата обедно/след обедно време
....... усещането ти е напълно нормално

И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Re: "Малко нестабилна колата"
tankishev написа:clubzendo написа:Здравейте колеги,абе забелязах че когато се движа по магистралата със сто сто ляво и на дясно.... усещаш го със задника как колата изведнъш става нестабилна.....
А това усещане от кога е .... защото ако приемем, че:
- усещането е от вчера, онзиден
- караш със зимни гуми
- караш по-бързичко от 100 (както си написал)![]()
- карал си по магистралата обедно/след обедно време
....... усещането ти е напълно нормално![]()
![]()
![]()
![]()
... 3 дни минавам по магистрала Тракия обедно време и температурити на въздуха бяха около +12 +16 градуса т.е. на асвалта повече - със тези зимни гуми каква стабилност очакваш като стават меки като баници. Добави към това коловозите и си готов
![]()
![]()
-аз съм clubzendo
-колата я имам от скоро,гумите са зимни,но тогава беше 4-6 градуса на въздуха,карам със сто,сто и двайсет,а нищо не тропа,може ли да е разбито нещо...а да не тропа?
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2