... ако форума е ваш и вие сте единствения му модератор
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
добре де сигурно не е неква секретна тайна-любо напиши кой е създателя или кои са създателите на форума! щото аз така знам и така мисля....!!!
това ,че някой е две или пет години повече регнат във форума не го прави автоматично по-разбиращ или по-умеещ от друг-регнат преди три години примерно!грешно е само така да се делят нещата...!! съгласен съм за първите постове и парвите теми след няклоко дни или месеци,но другото е изкуствена сегрегация.
ицко,да се заканваш от позицията си на мод е най-малкото ...... некоректно!! дори самият начин ,както си го написал е неприемлив за човек,отговарящ за "чистотата" в някой подфорум!
това ,че някой е две или пет години повече регнат във форума не го прави автоматично по-разбиращ или по-умеещ от друг-регнат преди три години примерно!грешно е само така да се делят нещата...!! съгласен съм за първите постове и парвите теми след няклоко дни или месеци,но другото е изкуствена сегрегация.
ицко,да се заканваш от позицията си на мод е най-малкото ...... некоректно!! дори самият начин ,както си го написал е неприемлив за човек,отговарящ за "чистотата" в някой подфорум!
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
SKISA написа:добре де сигурно не е неква секретна тайна-любо напиши кой е създателя или кои са създателите на форума! щото аз така знам и така мисля....!!!
аз съм регнат от 7 (седем) години и имам 260 мнения - защо ли ?
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
ZLATEN написа:SKISA написа:добре де сигурно не е неква секретна тайна-любо напиши кой е създателя или кои са създателите на форума! щото аз така знам и така мисля....!!!
аз съм регнат от 7 (седем) години и имам 260 мнения - защо ли ?
Ми щото не пишеш много

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
SKISA написа:добре де сигурно не е неква секретна тайна-любо напиши кой е създателя или кои са създателите на форума! щото аз така знам и така мисля....!!!
Аз мислех, че няма човек в този форум, който да не е чувал името Андрей Барабонков, но явно не съм прав. Андрей е човека създал всичко това тук и на който трябва да сме благодарни за всичките ни познанства, връзки и приятели произлезли от този форум. Поне при мен са много. За съжаление Андрей реши леко да се разграничи от сегашният облик на клуба и форума защото поне за мен той е човек идеалист и явно не му харесва това което се случва в момента тук, а и едва ли е било такова виждането му за развитие в началото, когато е създал всичко с искрен ентусиазъм. След това тук се намесиха комерсът, интригите, задкулисните игри и прочие неща, които дръпнаха форума и клуба далеч в страни от първоначалният им замисъл.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
X-citer написа:SKISA написа:добре де сигурно не е неква секретна тайна-любо напиши кой е създателя или кои са създателите на форума! щото аз така знам и така мисля....!!!
Аз мислех, че няма човек в този форум, който да не е чувал името Андрей Барабонков, но явно не съм прав. Андрей е човека създал всичко това тук и на който трябва да сме благодарни за всичките ни познанства, връзки и приятели произлезли от този форум. Поне при мен са много. За съжаление Андрей реши леко да се разграничи от сегашният облик на клуба и форума защото поне за мен той е човек идеалист и явно не му харесва това което се случва в момента тук, а и едва ли е било такова виждането му за развитие в началото, когато е създал всичко с искрен ентусиазъм. След това тук се намесиха комерсът, интригите, задкулисните игри и прочие неща, които дръпнаха форума и клуба далеч в страни от първоначалният им замисъл.
е ми точно тва имах впредвид! да знам кой е андрей или ландшарк и точно тва имам впредвид ,че той не е сред админите и начина по който е напуснал е .....айде да го кажа по-меко като основателя на епъл -стив джобс! леко натирен от новите "управници" на клуба и форума! стив джобс се върна и епъл дърпа много напред-не знам андрей дали би се върнал и дали тва ще оправи форума . мисля ,че е ясно какво имах впредвид- че никой от сега намиращите се в управата не може да претендира за права върху клуба и форума. изчел съм всяка тема покрай напускането на андрей и отделно съм говорил със свидетели и напускането му не е продиктувано само от начина на потребление на форума ,а и поради несъгласие с някои от начиниите на администриране и модване....!! нещата не са нито бели ,нито черни,любо.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Махна се емотиконката
в името на победата над спама ,но нищо не се получи според мен
Защо не се махнат дата на регистрация и брой мнения на абсолютно всички потребители ? Какво значение имат тези неща ?
Какво мисли администрацията по този мой въпрос ?
Георги Пенчев

Защо не се махнат дата на регистрация и брой мнения на абсолютно всички потребители ? Какво значение имат тези неща ?
Георги Пенчев
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Penchev написа:Махна се емотиконката![]()
![]()
Георги Пенчев
има ги в секи един форум,а наистина ако се махнат спама ще намалеее,аз ли4но ще бъда много разо4арован,михихи,таз иконка страшно много ми липсва

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Значи,аз чета форума от около 2005-та година лятото,регистрирах се доста по-късно.Тогава си спомням,че стоях с часове пред монитора и четях ли четях и неусещах как минава времето до късно вечерта.
Четях дъъългите теми за историята на БМВ историята на Е30 и на подразделението М.Световните войни,наклатките за локомотиви,реактивните двигатели,спортният модел ДИКСИ (1936) и т.н. и т.н.
В стриит рейсърс имаше много съдържателни постове на Лудиягсм на Явор(тези хора ги знам само по никовете),но се разбираше,че са сериозни хора и по цялото уважение което останалите изказва по техен адрес.
Сега много от тези неща и тези хора(повечето вече не ги помня) ги няма тук,следователно няма кой знае колко за четене и научаване.
Според мен нов потребител който иска да си види поста до някой признат за мозък във форума трябва да е чел и да е запознат поне малко със статуса на хората тук.Аз например много дълго обмислях докато си пусна първата тема - беше ме срам и ми беше неудобно.Сега това чувство премина с течение на времето.
На мен ми се върти идея за някакъв вид часовник на профила,който да отчита колко време потребителя е бил онлайн и според това време да получава права и според тези права започват да пускат мнения,теми и т.н.За да не засегне икономиката на форума може примерно потребителите със търговска цел да сигнализират на Модовете и ще получи правото да пише само във "Продава" и "Купува" примерно за което примерно ше плаща или нещо подобно.
Но неможе някой заблуден фен от Ауди форума да му се преиска да се бъзика с нас,да се регне и да пусне някаква безумна тема.
А за бановете не трябва да има сърдити - има правила трябва да се спазват.Като не се спазват-чао,чао.Това е!
Четях дъъългите теми за историята на БМВ историята на Е30 и на подразделението М.Световните войни,наклатките за локомотиви,реактивните двигатели,спортният модел ДИКСИ (1936) и т.н. и т.н.
В стриит рейсърс имаше много съдържателни постове на Лудиягсм на Явор(тези хора ги знам само по никовете),но се разбираше,че са сериозни хора и по цялото уважение което останалите изказва по техен адрес.
Сега много от тези неща и тези хора(повечето вече не ги помня) ги няма тук,следователно няма кой знае колко за четене и научаване.
Според мен нов потребител който иска да си види поста до някой признат за мозък във форума трябва да е чел и да е запознат поне малко със статуса на хората тук.Аз например много дълго обмислях докато си пусна първата тема - беше ме срам и ми беше неудобно.Сега това чувство премина с течение на времето.
На мен ми се върти идея за някакъв вид часовник на профила,който да отчита колко време потребителя е бил онлайн и според това време да получава права и според тези права започват да пускат мнения,теми и т.н.За да не засегне икономиката на форума може примерно потребителите със търговска цел да сигнализират на Модовете и ще получи правото да пише само във "Продава" и "Купува" примерно за което примерно ше плаща или нещо подобно.
Но неможе някой заблуден фен от Ауди форума да му се преиска да се бъзика с нас,да се регне и да пусне някаква безумна тема.
А за бановете не трябва да има сърдити - има правила трябва да се спазват.Като не се спазват-чао,чао.Това е!

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Като местен спамър, който има опит с други много потребителски системи, мисля да кажа мнението си.
Колегата е много прав.
Vlados написа:Според мен са наложителни някои неща:
- Задължително да се забрани на новорегистрирани потребители да пускат нови теми (това ще попречи на олигофрени, които след поредния бан си правят поредната регистрация, за да дразнят другите, както и на такива, които се регистрират само за да пуснат някоя обява)
- Първите няколко мнения да минават през одобрение на модератор с цел преценката му.
- Да има някакъв статус, като за всяка издънка да се дават минус точки. Няколко неграмотно написани мнения също да носят някаква негативна оценка (не мисля, че не може форума да се пребори с неграмотното писане - един ден си играх и прегледах първите стъпки на форума, в началото всички мнения са били на латиница и шльокавица - след като са се преборили с това, защо по същия начин да не се пребори с неграмотните)
- Да има краткосрочни предупредителни банове (например за 5 дни), които да се получават за всяка издънка. Следващия бан да е за по-дълъг период и третия път да е вечен. Право на краткосрочни банове да имат всички модератори в съответния раздел.
- Да се отделят обявите от Продава (където са останат само частите за БМВ) в отделен подфорум, наречен например "Битак". Не виждам нищо лошо в тези обяви, който не е продал нещо за нула време, той не може да го оцени.
Колегата е много прав.
От тогава русото не е на мода.
bavareca_86 написа:Penchev написа:Махна се емотиконката![]()
Защо не се махнат дата на регистрация и брой мнения на абсолютно всички потребители
има ги в секи един форум,а наистина ако се махнат спама ще намалеее,аз ли4но ще бъда много разо4арован,михихи,таз иконка страшно много ми липсва
И аз мисля,че в някои подфоруми броя мнения не трябва да се отчита.Като на първо място естествено в Извън темата,продажби,Страхотни истории и тн.
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Системата с часовника, който да следи активноста на даден потребител е добра идеа, и аз съм се сещал за нещо подобно. За съжаление този часовник на практика е невъзможно да е обективен, защото същите тези, които спамят в повечето теми няма да затварят форума по 24 часа, по този начин отново ще се "издигат в йерархията" на форума. За мен единсвеното решение на проблема е да се затегне контрола върху "лошите" юзъри.Binev_OuT написа:...

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
nikolai_v написа:Системата с часовника, който да следи активноста на даден потребител е добра идеа, и аз съм се сещал за нещо подобно. За съжаление този часовник на практика е невъзможно да е обективен, защото същите тези, които спамят в повечето теми няма да затварят форума по 24 часа, по този начин отново ще се "издигат в йерархията" на форума. За мен единсвеното решение на проблема е да се затегне контрола върху "лошите" юзъри.Binev_OuT написа:...
Да и това го има но нали профила се затваря сам ако няма активност определено време и пак мисля,че ще има ефект.

Все пак тези,които са се регистрирали само за да дразнят няма да имат тази възможност.А по принцип това е моменто състояние на човека - да иска да дразни някой в някойси форум.Ако неможе веднага да си пусне темата няма да я пусне изобщо.
Последна промяна Binev_OuT на 28 Фев 2009, 1:56, променена общо 1 път

- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
И аз мисля, че броя на мненията са в основата на спама
Не трябва да се отчита за мнение всяка пусната емотиконка, тъп коментар и така нататак, но за съжаление няма как да се контролира това. Или поне аз незнам как.
Може би мненията в "Извън темата", както и в някои други подфоруми не трябва да се отчитат. Относно новите потребители, мисля че трябва да има известен период, в който да са на по-строг режим, докато усетят атмосверата на форума и се научат кое как става, за да няма теми в грешни раздели, безмислици и тн.
Ако модераторите селектират най-добрите предложения от тази хубава тема, съм сигурен, че ще измислят нещо, с което форумът, ще стане по-добър! 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Penchev написа:Махна се емотиконката![]()
![]()
Георги Пенчев
Хех, това ли била случката с михихи-то...
Само да спомена, че спамът не може да бъде победен, той може да бъде пренасочен и обособен в отделна зона на форума.
Както и едно съвсем сериозно предложение - обособете раздел или няколко раздела, където може да се пише само от хора изрично одобрени от администратор или модератор, но да е видим за всички останали юзъри. Направете там нещата така, както трябва да бъдат - така както си ги представяте - само с полезни и смислени теми и и без спам. Дайте пример, така да се каже. Това, пак повтарям, го казвам съвсем сериозно, и няма грам ирония в него. Просто една идея за профилиране на раздели и подфоруми според интересите и възможностите на потребителите.
Съвсем спокойно в "Извън темата" също могат да се направят подраздели и "Страхотни истории" може да влезе там като подраздел. Може да се направи и подраздел "Автомобили и аксесоари", "Други"...каквото си решите...просто профилирайте. Защото истината е, че половината спам във форума е на тема "защо сега спамиш в темата на човека" "що за тъпа тема/анкета" "това не можа ли да го намериш в Гугъл". И в крайна сметка вземете някакво решение - "В извън темата" пише ли се за друго освен за автомобили или не. Защото не е много ясно. Масово пишем за всякакви глупости (включително и аз) между петото и десетото мнение идва някой и ни уведомява, че това все пак е автомобилен форум, между десетото и петнайстото мнение, авторът му казва да ходи да прочете подзаглавието на подфорума и след като сме осрали хубаво темата, която би могла да бъде иначе полезна, идва Азраил и заключва темата, щото тя вече на нищо не прилича.
По въпроса за спам-а - според мен сред администраторите и модераторите няма единодушие що е то спам.
Веднага давам пример - първият ми и последен опит да напиша мнение в основния форум приключи така - темата за "Грозната нова седмица", някъде втора - трета страница, всички се възмущават колко е грозна, гледам темата и викам, сега ще се изкажа - пиша мнение в което накратко казвам, че смятам, че сама по себе си новата седмица не е грозна, а просто е загубила много от спортния и агресивен дух, който е носела до е38 и е придобила друга красота - от типа на Мерц - обемни форми и т.н. И за да си илюстрирам мнението за разликите в красотите на двете марки, специално отивам да си снимам моята кола (тогава е36 купе) спряна до Мерц-а, С-класа на един колега, произведен същата година като БМВ-то и публикувам мнението. След два часа мнението ми го няма. Очевидно възприето като спам. В същото време в "Извън темата" и техническите подфоруми като спам се брои най-вече офтопика. От там нататък, приемам, че не отговарям на високото интелектуално ниво, изискуемо за основния форум, щото не мога да схвана как трябва да пишеш там, за да не ти изтрият мнението и си драскам само в е36 (докато карах е36) и в Извън темата и понякога и в Страхотни истории...
И така...

П.С. И ако действително сте махнали михихи-то с идеята да бъде намален спам-а, помислете, дали това, което сте направили е довело до някакъв резултат и ако прецените, че търсеният резултат не е постигнат, го върнете, защото този емотикон наистина беше една от емблемите на форума.