... ако форума е ваш и вие сте единствения му модератор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 27 Фев 2009, 20:07

Здравейте ! Сега, аз не съм регистриран от много време и нямам много мнения (а не ми е и необходимо да имам) ! Та да си дойда на думата, в началото като се регистрирах тук не беше така. Темите бяха по съсредоточени и отговарящи на обсега на форума. :D А сега какво е ? - една пълна анархия с много простотия и идиотски теми :evil: Както в началото, така и сега - първата ми работа като включа компа е да вляза тук - но напоследък се случва да чета от простотии нагоре :( По отношение на правописа, всеки греши и се случва да "изяде някоя буква", но ми се струва че има хора които си пишат така навсякъде във форума, а това.....? :!: :shock:

Мойто мнение, е че трябва да се прочисти форума от глупавите, тъпите, безмислените и т.н. теми. :!: Ако бъде пусната такава тема след това да се трие, възможно най-бързо (да не се дава поле на изява) ! :confused: Нека бъде направена една тема "Recycle Bin" и там да става каквото ще :!: :evil: , както е дал пример колегата по нагоре. По отношение за даване на права във форума - не съм съгласен ! :evil: Защо ? - защото човекът който е главната причина да съм толкова голям фен на тая марка и причина да се регистрирам тук :!: почти (да не кажа изобщо не пише теми или мнения), а само чете ! Та въпроса ми е - нужно ли е такива хора като него (а той не е единствен тук предполагам) да страдат заради такива дето пишат безмислени мнения или създават теми за да трупът мнения или от типа - "НЯМАМ КАКВО ДА ПРАВЯ - ЗАЩО ПЪК ДА НЕ ПУСНА ЕДНА ...........ТЕМА" ?! :!: :evil: По въпроса с наказанията - трябва да има и всеки да си носи последствията ! Поне седмица само да може да чете, никакво право на мнения и т.н. !

Надявам се, че съм бил полезен на някого с нещо от по горе написаното ! :D

Петър

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 27 Фев 2009, 20:10

Aз пък съм много против мнението на someone, в частта за рекламата и популярността, форумът трябва да бъде привлекателен за тези, които се вълнуват от марката, а не за всеки. Мене точно това ме отвращава, че куцо и сакато се регистрира и си пуска анкетки от сорта на "с чорапи ли спите" и се намират още 10-20 от същия вид да направят и дискусия по темата ... Айде нема нужда от такава популярност и реклама, който иска да намери форума - гугъл -> bmw българия/бмв българия ... на първата страница е ...
In Ban We Trust!

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 27 Фев 2009, 20:13

На мен пък би ми било много интересно да дефинирате "тъпа тема" и да се обосновете, естествено 8)
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 27 Фев 2009, 20:37

Azrail написа:На мен пък би ми било много интересно да дефинирате "тъпа тема" и да се обосновете, естествено 8)

Ето ти една ТЪПА ТЕМА http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=135782
Аз (като прост човек) си мисля, че е ТЪПО да се разнищва тема за смъртта на некои човек...Не е човешко...Не е и морално...Близките на този човек може да попаднат на тази тема...Жестоко е! :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 27 Фев 2009, 20:45

aygofan написа:
Azrail написа:На мен пък би ми било много интересно да дефинирате "тъпа тема" и да се обосновете, естествено 8)

Аз (като прост човек) си мисля, че е ТЪПО да се разнищва тема за смъртта на некои човек...Не е човешко...Не е и морално...Близките на този човек може да попаднат на тази тема...Жестоко е! :help:

Ей не се отказваш а, къф ти е проблема?!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 27 Фев 2009, 20:48

pepi_sky написа:Здравейте ! Сега, аз не съм регистриран от много време и нямам много мнения (а не ми е и необходимо да имам) ! Та да си дойда на думата, в началото като се регистрирах тук не беше така. Темите бяха по съсредоточени и отговарящи на обсега на форума. :D А сега какво е ? - една пълна анархия с много простотия и идиотски теми :evil: Както в началото, така и сега - първата ми работа като включа компа е да вляза тук - но напоследък се случва да чета от простотии нагоре :( По отношение на правописа, всеки греши и се случва да "изяде някоя буква", но ми се струва че има хора които си пишат така навсякъде във форума, а това.....? :!: :shock:

Мойто мнение, е че трябва да се прочисти форума от глупавите, тъпите, безмислените и т.н. теми. :!: Ако бъде пусната такава тема след това да се трие, възможно най-бързо (да не се дава поле на изява) ! :confused: Нека бъде направена една тема "Recycle Bin" и там да става каквото ще :!: :evil: , както е дал пример колегата по нагоре. По отношение за даване на права във форума - не съм съгласен ! :evil: Защо ? - защото човекът който е главната причина да съм толкова голям фен на тая марка и причина да се регистрирам тук :!: почти (да не кажа изобщо не пише теми или мнения), а само чете ! Та въпроса ми е - нужно ли е такива хора като него (а той не е единствен тук предполагам) да страдат заради такива дето пишат безмислени мнения или създават теми за да трупът мнения или от типа - "НЯМАМ КАКВО ДА ПРАВЯ - ЗАЩО ПЪК ДА НЕ ПУСНА ЕДНА ...........ТЕМА" ?! :!: :evil: По въпроса с наказанията - трябва да има и всеки да си носи последствията ! Поне седмица само да може да чете, никакво право на мнения и т.н. !

Надявам се, че съм бил полезен на някого с нещо от по горе написаното ! :D

Петър

Колега, стискам ти ръка. На абсолютно същото мнение съм.

Виж вече за наказанията...може и да се избегне. Просто да се налагат при систематично нарушаване на правилата. Има хора тук, които просто ги виждам, че не пишат нищо смислено, а само глупости. Никове няма да споменавам. Някои хора смятат, че Извън темата е, за да си помпат мнения. Неколкократно съм писал, че съм говорил с хора от администрацията на форума и, ДА, няма да се дава по 1 лв. на мнения като дойде края на годината!!!

За пръв път четох форума преди 4 г., когато брат ми си взе е36 325. Тогава ми стана интересно и понеже беше духнал водната помпа, та влезнахме да видим има ли някаква информация или някой втора ръка. Тогава бях изумен колко целенасочен и подреден е този форум и най-вече колко много информация има. Регистрирах се чак, когато си взех БМВ, защото като нямам БМВ какво да правя в БМВ форум - да си чеша пръстите може би!? Преди редовно пишех и четях предимно Е46 подфорума, но просто вече като го отворя и все едни и същи теми гледам - "Как да си сложа ксенон без да изкара грешка", "Леко тропане отзад"...все теми, които са дискутирани милион пъти, но никой не е*ава да си направи труда да ползва търсачка!

Що се отнася до "тъпите" теми - за мен това са теми, в които се разисква какво очакват жените от мъжете(подсъзнателна цел да знаеме как да сваляме гащички - препоръчвам тренинг в клипче ли беше, флиртче ли беше). Но реално глупава тема е "Намерих некъв чип на улицата, на некой требе ли му". И за мен това е малоумна тема. Намираш някакъв чип, който ама въобще не знаеш какъв е, газен е от цифра коли, мръсен, изкривен и...пускаш тема???

И въпреки всичко за мен най-голям проблем си остават хората, които пишат само безсмислени мнения в темите. Ето, че и тук се появиха такива като напруимер "Ше изтрия всички мнения и ше остава само мойте...нали си е мои саита". Ако ми кажете, че това е сериозно мнение на сериозен човек...ок! Като се пусне тъпа тема - пишете на воля глупости, докато не я затворят модераторите. Но според мен тази тема е пусната, защото alx също е модератор на подфорум и според мен му е интересно според нас какво може да се промени, за да е форума по-полезен! Просто накрая трябва да го проумеете, че този форум и не е, за да ви забавлява, а да ви помага. Извън темата не е, както някой каза "Мога да си правя, квото си искам тука", а място, където да поискате съвет за нещо, което не е или е косвено свързано с коли като например марка и размер на телевизор, гуми за колата, часовник за определена сума, а не за чипове и т.н.

Аз например намерих днес найлоново пликче на улицата - някой да го иска...давам го без пари...нали сме колеги!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 27 Фев 2009, 20:48

Лично моето мнение е че във форума има огромно количество полезна информация както и огромно количество спам :) мисля че системата е добра и за сега върши работа какъвто и форум да се направи те идиотите си ги има и пак ще бълват малко или много аз тука от няколо месеца се опитвам да поддържам един стил на експлоатиране на форума така да се изкажа
1. Търся, ако има подобна тема пускам в нея мнение или ако няма тогава пускам тема.
2. Гледам да си намирам темите и да си ги доразвивам, а не да пускам нова.
3. За мненията малко се изпускам пиша май доста насам и натам :uups:
4. Пускам тема, ако не се развие я изоставям не я ъпгрейдвам постоянно и като има развитие пиша пак в нея

Пример: Като напиша в търсачката "парно" и излизат най малко 3 страници има доста полезна и различна информация ама е в 50 теми и аз докато намеря мойта минава бая време затова идеята ми е примерно тема "парно" в три варианта

1.Парно - електрическа част
2. Парно - радиатори водна система и тн.
3. Парно - правилна експлоатация и кое как духа обеснения за неразбиращите (защото съм забелязал има доста теми "защо това не е така" а пък то е нормално да не е така ;)
И накрая бих добавил един раздел в в който ще се пита - как да си кача снимка или какви крушки да сложа или как се настройва часовника ето такива елементарни неща за да не се трупа техническата част на форума с такива по -елементарни вапроси
Опппп забравих "Извън темата" си е извън темата май заглавието трябва да е "Спам темата"
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 27 Фев 2009, 20:53

aygofan написа:

Защо реши така? Да видя някъде да пише момчето(лека му пръст) какъв е калъф, палячо, новобранец и т.н., защото не се е справил със ситуацията?

Разисква се в подобна ситуация как се действа, тъй като всеки може да застане в даден момент на мястото на момчето от статията. Тук има хора с доста опит зад волана, които могат да дадът акъл на по-младите как се процедира и ако след време случайно им се случи това, ще се сетят, че някой бил написал как се ползва двигателя за спирачка и т.н.
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 27 Фев 2009, 21:07

Радвам ,че и на други им е направило впечатление как форума леко прелива от детски , глуповати и безмислени теми и мнения.
Да , не може да има единен критерий по който да се отсява кой е спамер, и кой е глупав и т.н. Но малко повече контрол няма да навреди.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 27 Фев 2009, 21:18

Не си мислите, че е толкова лесно да си модератор, а както е зададено и в заглавието на темата - един мод на цял форум :shock:

Била съм мод в един доста посещаван форум преди, и да гледам дебилните мнения на някакви профани, които си нямат идея що е това форум...просто :help: издивявах и явно си е някаква тендеция по форумите да се пускат теми : Абе тия модератори нищо не правят.
Е ходи му обяснявай, че и ти си човек и не си лепнат за компютъра нон стоп.

Иначе идеята на someone я подкрепям напълно.
Само да прибави и към "спама" :михи:- то, ама старото :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 27 Фев 2009, 21:28

klintan66 написа:Радвам ,че и на други им е направило впечатление как форума леко прелива от детски , глуповати и безмислени теми и мнения. Да , не може да има единен критерий по който да се отсява кой е спамер, и кой е глупав и т.н. Но малко повече контрол няма да навреди.

Добре де, след като за теб една тема е глупава,значи ли това,че не и е тук мястото? :help: Напоследък забелязвам определени потребители,които само се включват за да отразят поредната тъпа тема :kuku:
Нормално е след като има толкова много форумци,да се разминават с вижданията си,но в крайна сметка мисля,че трябва да сме по толерантни и да си припомняме по честичко,че светът не се върти около нас :D

Azrail написа:
На мен пък би ми било много интересно да дефинирате "тъпа тема" и да се обосновете, естествено

И на мен ми е интересно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 27 Фев 2009, 21:33

someone написа:Аз на първо място бих променил платформата на IP Board 2.3

След това бих увеличил броя на модераторите, като въведа правила за избиране на модератори от страна на потребителите, като право да се кандидатират за такива и да гласуват щяха да имат потребители с определен стаж, брой мнения и рейтинг.

Бих увеличил броя на администраторите, като за да стане човек администратор, трябва да е бил модератор определен период и за избирането му да вървят вътрешни избори между модераторите. Това би увеличило контрола върху тях.

Бих скрил определени раздели и бих ограничил правото да пишат в други на начинаещи потребители, до момента в който не получат от модератор нужния потребителски ранг.

Бих обединил "Извън темата" и "Страхотни истории", тъй като смятам, че разликата между тях не е много ясна.

Бих създал раздел "Recycle Bin" или нещо от сорта и бих допуснал пълна анархия в него, дори липса на модератор, с цел да концентрирам там заклетите спамери, като в това число мисля, че не малък брой пъти се числя и аз.

Бих разрешил имбедването на флашове в мненията.

Бих добавил нови функционалности във форума, които да могат да се ползват от потребителите, които желаят (нeщо като приложенията във facebook), защото е очевидно, че голям брой от хората посещаващи форума го възприемат като вид социална мрежа и желаят да го ползват именно така.

Вместо директни банове, бих въвел поетапни ограничения, предхождани от определен брой предупреждения, като ограниченията включват забрана да се посещава/пише в конкретни раздели на форума и при липса на промяна - чак тогава бан. Също така бих въвел система, при която потребителят при логване веднага вижда защо е получил ограничението.

Бих въвел статут на "турбо спам" (който се брои от модераторите за три обикновени спама) за мнения от типа на
:1:
:weed:
:bowdown:
:clap:
Ама нямате ли си друга работа, че пускате такава тема?
,
Ей са ше дойде Азраил!

Бих въвел раздели за други марки коли, колкото и еретично да звучи това. Това привлича потребители, потребителите влекат реклама след себе си. А всички знаем, че рекламата означава приходи. Освен това, докато алфистите се подвизаваха при нас, си беше интересно.

Бих включил сайта в система за мониторинг на посещенията, от типа на това, което направиха Дарик с Нилсън Онлайн, което отново влече реклами. Сега даже ни нямаше в класацията на най-големите форуми, а нашият е именно такъв.

И не на последно място бих подобрил дизайна на форума. Смятам, че в момента се радваме на дизайн достоен за 90-те години на миналия век.

Бих направил много неща...ама не мога... ;)

П.П. Нямаше ли цял раздел посветен на тази тематика?

someone - президент :!:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 27 Фев 2009, 21:39

аз лично бих баннал 50% от йузърите в "Е36" и щеше да има правило за всички колежки аватарите им да представляват самите тях, ма аз съм си олигофрен и пих алкохол до сега :uups:
:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 27 Фев 2009, 21:42

Моите предложения са следни:

1.Регистрирал се потребител да няма право да пише първите 10 дни след като се е регистрирал!Ако през тези 10 дни потребителя не е посетил темата с правилата, да не му се дава право да пише!
2.Ако НОВ потребител реши да пусне нова тема, която му е първа във форума, тя да се одобри първо от модератор преди да стане видима!
3.Да се въведе реитингова система подобна на тази която имаше в Тунинг.бг.
4.Потребителите с висок реитинг да стават след време модове, ако бъде преценено от другите модове!
5.Да се забрани продажбата на други стоки , освен тези свързани с автомобилите.Все пак форума не е битак.
6.Да се ограничи писането на мнения до 20 или по малко на всеки 24часа!А на Новите потребители или потребители с нисък реитинг до 5 на ден!
7.ДА се клонира Azrail за да имаме повече добри модератори! :D

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 27 Фев 2009, 21:48

Щях да съм много строг спрямо неграмотно написаните постове.
Може също да се върне любимата нам емотиконка и да се промени дизайна на форума. А с това за клонирането на азраил съм съгласен ;)
Поздрави!
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата