объркани кабели на антената на задното стъкло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
объркани кабели на антената на задното стъкло
Здравеите колеги . В 1 сервиз ми сваляха задното стъкло и сега закачих нагревателите , но има 1на кутиика която се намира под кората на колонкта на тавана от която излизат няколко кабела. на единия пише ФМ , а на другия АМ . и поразгледах аз стъклото и вградената антена в нвго и забелязах , че антените са 2 . Една двоина която е съставена от 2 правоагалника и над нея има 1на която е по цялата ширина на задното стъкло и сега незнам кой кабел от тази кутиика кам коя антена да включа . Някой ако е срещал такъв проблем нека ми пише плс . , че незнам коя антена е за укв и коя за дълги вълни....
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
Колега а според теб АМ и ФМ какво означават ?!? Ако не се лъжа... ФМ е за ултракъсите вълни /мегагерцовите честоти/ АМ е за средните/килохерци/... а дълги не се използват в БГ доколкото знам... би трябвало да ги включиш и двете, но ако нямаш възможност си включвай ФМ-а... Не мога точно да разбера къде ти е проблема ?!?
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
toni3d1 написа:проблема е , че кабелите за ФМ и АМ са 2 и антените на стъклото са 2 с различна дължина и форма . и аз незнам кой кабел към коя антена да вклиюча ? дългата антена към фм кабела или кам АМ кабела ?

Късата антена към ФМ , а дългата към АМ

- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Преди много лета в казармата импровизирахме с разни жици за радио антена и ми е останало като спомен,че за ФМ дължината на кабела беше 120см.Така че аз бих заложил на по-дългата антена.Би трябвало да има и схема някъде из нета.
п.с.А-а-а някой да казва(показва) щото отивам да си разглобявам колата
п.с.А-а-а някой да казва(показва) щото отивам да си разглобявам колата

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
D_reamcatche_R написа:Колега а според теб АМ и ФМ какво означават ?!? Ако не се лъжа... ФМ е за ултракъсите вълни /мегагерцовите честоти/ АМ е за средните/килохерци/... а дълги не се използват в БГ доколкото знам... би трябвало да ги включиш и двете, но ако нямаш възможност си включвай ФМ-а... Не мога точно да разбера къде ти е проблема ?!?
"АМ" е английско съкращение,което на бг ще рече "амплитудна модулация".Такава се използва при къси(SW),средни(MW) и дълги(LW) вълни."FM"-честотна модулация,която се ползва при УКВ(ултра къси вълни).Би трябвало,тази антена,на която ламелите са по-прави и по-раздалечени да е за FM.Свързваш и пробваш.И да сбъркаш-няма какво да стане,освен да не чуеш нищо

да пробвах и по 2та начина на ФМ си хваща и при двете положения но на дълги вълни неще и накрая сложих към голямата антена АМ , а към късата ФМ и сега си свири радиото но се притеснявам да не съм объркал нещата затова се допитвам до вас . М/у другото скоро научих , че антената на бмвто е на задното стъкло . Винаги съм се чудил и съм питал приятели , но никой от тях не ми беше дал истиснкия отговор
е вече я знам каде е и дори я видях . И аз по пътя на логиката реших , че УКВто е за града , а извън града са дългите вълни които идват от по-далече и следователно някои от тях са поотслабнали
и трябва да се уловят с по голяма антена която хваща сигнал с по-голямата си площ
засега ще е така , след време ако се окаже , че съм объркал ще ги разменя 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
toni3d1 написа:...аз по пътя на логиката реших , че УКВто е за града , а извън града са дългите вълни които идват от по-далече и следователно някои от тях са поотслабнали...
E са разбрах що не хващам нищо на УКВ на село...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
10 мнения
• Страница 1 от 1