Броня от стъклопласт. Мнение!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Броня от стъклопласт. Мнение!
Здравейте колеги
Рових се из търсачката, но уви не намерих сходна тема и затова реших да пусна. Въпроса ми е за М-ковите брони от стълкопласт. Удачно решение ли е да се вземе такава броня?? По-малко качествена ли е от пластмасовата? Знам че оригиналната е пласмасова, но важи ли и този вариант ( със стъклопластова
) Благодаря ви за отговирите предварително
ПОЗДРАВИ

- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
взимаи си стъклоплста и не се чуди ,защо да се набутваш троино за пластмаса като ефекта е същият.Проблема е само че пестат материал и ги правят доста тънки,но не ти пречи да си я понапълниш тук там със смола.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
petio_bmw 318is написа:взимаи си стъклоплста и не се чуди ,защо да се набутваш троино за пластмаса като ефекта е същият.
Само че при евентуален удар (това все пак е броня!) пластмасовата може и да се оправи, докато стъклопласта в повечето случаи става на несъбираеми парчета...
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
Тук си прав,но се ще се блъскаме ли?По тая логика да си купим по едно жигули и да си караме,че при евентуален удар няма да ни пука толкова.Колега ако намериш втора ръка здрава и на ниска цена зимай,ако ли не зимай менте стъклопласт.Повечето колеги са със стъклопластови........Mollov написа:petio_bmw 318is написа:взимаи си стъклоплста и не се чуди ,защо да се набутваш троино за пластмаса като ефекта е същият.
Само че при евентуален удар (това все пак е броня!) пластмасовата може и да се оправи, докато стъклопласта в повечето случаи става на несъбираеми парчета...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не, никой не ти говори за блъскане... но е достатъчно да си спрял някъде и някой да те забърше... стъклопласта няма голям толеранс на огъване и "поддаване".... все пак зависи кой го е правил...
Но ако всички разсъждаваха така, че "ние все пак ше се блъскаме ли", то автомобилите нямаше да имат брони....
Но ако всички разсъждаваха така, че "ние все пак ше се блъскаме ли", то автомобилите нямаше да имат брони....

- samsurnik
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 комби
и аз съм за пластмасата, но уви не можем да си го позволим затова стъклопластова, както каза колегата ако не се блъскаме ефектът е същия
жена с малки гърди е като село без начално училище - няма от къде да започнеш
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Хубаво всеки си решава според джоба ама помислете и за другите неща. Примерно ако ви се наложи да ви дърпа някой, какво бронията ли ще сваляме или какво? Щото до колкото знам стъклопластовите нямат лайсни и се закрива пълно дупката за завиване на ухото за теглене. И до колкото знам също повечето не им се слага греда щото не може и при лек удар всичко отива директно през радиаторите и т.н.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Kris написа:Хубаво всеки си решава според джоба ама помислете и за другите неща. Примерно ако ви се наложи да ви дърпа някой, какво бронията ли ще сваляме или какво? Щото до колкото знам стъклопластовите нямат лайсни и се закрива пълно дупката за завиване на ухото за теглене. И до колкото знам също повечето не им се слага греда щото не може и при лек удар всичко отива директно през радиаторите и т.н.
абсолютно си прав

- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
Аз съм на мнение, че е най-добре оригинална. Колегите вече поясниха, че като качество и здравина си е по добре... Сигурността също. За аеродинамичните качества изпитвам съмнение относно мнението, че са е едни и същи поради факта, че са с различно тегло усилки и прочие. Има вибрация насрещен натиск и прочие... Малко вероятно поведението им на огъване и баланса на колата да са същите Но това си е само съмнение и мое мнение /не ме нахулвайте/, не съм инженер и не мога да дам компетентно мнение. Погледнато грубо стъклоплатовата си е евтина имитация. Вярно е, че всеки прави сметките си по джоба, но е и въпрос на избор. В момента не мога да си позволя истински М-пакет и за това си карам стоковия. Не бих си купил стъклопластовите имитации.
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3