жълта лампа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
жълта лампа
Здравейте колеги от един месец съм собственик на 316, 2000г
Мотора е 1.9, 105 и веднага започнаха проблемите, светеше ми лампата за проблем в електрониката на двигателя и не работеше равномерно двигателя след пет диагностики включително и в Дару, смених свещи, дебитомер, мотор за празния ход и ламбда тази преди катализатора.
След смяната на дебитомера колата заспа работи супер но лампата свети, ходих пак на диагностика, смених ламбдата с бош универсална триене на грешки и след 40 км каране тая лампа пак светна.
Вече не знам какво да правя а колата си работи видимо без проблем не сменя обороти и такива работи.
Доста търсих информация изчетох всички теми във форума но не си обяснявам след като компа записва само ламбда и след смяната пак светна.
Забравих да кажа, че нямам катализатор така я взех възможно ли е от това да засича нередности и да свети.
Доста е писано за тия катализатори но май никой не е решил проблема.
Мотора е 1.9, 105 и веднага започнаха проблемите, светеше ми лампата за проблем в електрониката на двигателя и не работеше равномерно двигателя след пет диагностики включително и в Дару, смених свещи, дебитомер, мотор за празния ход и ламбда тази преди катализатора.
След смяната на дебитомера колата заспа работи супер но лампата свети, ходих пак на диагностика, смених ламбдата с бош универсална триене на грешки и след 40 км каране тая лампа пак светна.
Вече не знам какво да правя а колата си работи видимо без проблем не сменя обороти и такива работи.
Доста търсих информация изчетох всички теми във форума но не си обяснявам след като компа записва само ламбда и след смяната пак светна.
Забравих да кажа, че нямам катализатор така я взех възможно ли е от това да засича нередности и да свети.
Доста е писано за тия катализатори но май никой не е решил проблема.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Колега и аз съм така ходил съм на 3 диагностики за тази лампа на двигателя и никой не казва нищо всеки ми казва добре си е колата "може би свети заради бедната горивна смес" "Можеби" и аз нз какво да правя ама моята има катализатор и е 318 118кс. мисля така да я карам не ми прави никакви проблеми (тресене,гаснене,промяна на обороти) поне това за сега няма само едната ми стрилка за разхода на горивото много странно се държи... като пусна по инерция колата стрелката си стой на 10\100 примерно и като подам газ тя скача все едно съм на скорост това много ме дразни вашите така ли са. Аз между другото съм ходил на диагностика в БМВ сервиз, Дару Кар, БОШ .
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Next написа:... като пусна по инерция колата стрелката си стой на 10\100 примерно и като подам газ тя скача все едно съм на скорост това много ме дразни вашите така ли са... .
Здрасти, според мен, когато си по инерция, разходомера трябва да сочи 0, а като подадеш газ независимо дали си на скорост или не, разходомера показва по-голяма стойност.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Според мен също е заради мрънкянето на моторите от качествените ни горива. Опитаи с др гориво и я нагъзи малко да прочисти ... с над 6000 оборота на 4та примерно. А и щом няма проблеми колата .... да си свети кво ти пука
Бил съм свидел как такава лампа свети ... сипва се от др бензиностанция и гасне ... ама не винаги ..

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
е46
и мойта свети. и аз смених какво ли не. нито в дару кар, нито в камор разбраха какво е на колата. вече се примирих с този проблем. нека си свети, не се нервирай. стига колата да си върви разбира се. и на мен ми казват бедна горивна смес, но само констатират, а аз искам да е оправят. но не могат хората. писна ми от майстори и спрях да ходя. карам си колата със светнала лампа.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
колеги при мен лампата изгасна след като смених Дебитомер и маркуча за картерни газове + всичките маркучи на вакума и поредно триене на грешка вече 3-4 месеца не е светнала. Да не я урочасам.
Сега обаче се появи едно забиване особено когато е студена има придърпване между 1500 и 2000 оборота подавам газ по рязко а тя все едно не и стига гориво и заглъхва. Чистих дюзи и пак същото.
Не знам тия коли все нещо им става.
Сега обаче се появи едно забиване особено когато е студена има придърпване между 1500 и 2000 оборота подавам газ по рязко а тя все едно не и стига гориво и заглъхва. Чистих дюзи и пак същото.
Не знам тия коли все нещо им става.
6 мнения
• Страница 1 от 1