Отново за червената лампа за масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Отново за червената лампа за масло
Колеги,гледам тука всякакви теми за "червена " или "жълта " лампа за масло,извода които налага форума е смяна на датчик...
Ето и моите конкретни въпроси по този въпрос,естествено логически свързани.
Всеки знае че голяма част от автосервизите...всъщност са сменявачи на части,както и докторите в родната ни държава-преписват хапчета без диагноза и заключение как и защо се е стигнало до тук.
Надявам се с тази тема да се стигне до заключения,от които колегите с такъв проблем да си извадят правилните изводи
Моля спамарите дето веднагически ще постнат линкове към теми обсъждали този проблем и с назидателен тон да ми обяснят "ползвай търсачката" да се въздържат,ползвал съм търсачката,изчел съм темите,технически съм грамотен,питането е отново на лице!!!
Значи на въпроса-свети ми червената лампа за маслото (както и жълтата)светне,угасне,на студено понягога свети,понякога на топло,когато загася и запаля се оправя,няма логика в светенето.
Факти-нивото на маслото ми беше високо,лампата светна няколко часа след като в студа мих двигателя,не съм засягал с миенето долен датчик на картера,след като я оставих колата няколко часа,запалих и след няколко минути светна червена лампа,загасих,няма течове,качва масло горе,не тракат хидравлични повдигачи,мотора работи добре
Съвети-казаха ми да сменя датчик които се намира от долу на картера...ето,днес го гледах,поизточих маслото малко защото беше над максимума...но проблема остава
Питането ми е:
1.Какво точно се разваля на датчика които е на картера
2.долният датчик мери ли налягане на маслото или е само нивомер
3.Има ли друг датчик около филтъра
4.ако някой има схеми как точно е структорирана системата за централното мазане + схема на датчиците
Предварително Ви благодаря
Ето и моите конкретни въпроси по този въпрос,естествено логически свързани.
Всеки знае че голяма част от автосервизите...всъщност са сменявачи на части,както и докторите в родната ни държава-преписват хапчета без диагноза и заключение как и защо се е стигнало до тук.
Надявам се с тази тема да се стигне до заключения,от които колегите с такъв проблем да си извадят правилните изводи
Моля спамарите дето веднагически ще постнат линкове към теми обсъждали този проблем и с назидателен тон да ми обяснят "ползвай търсачката" да се въздържат,ползвал съм търсачката,изчел съм темите,технически съм грамотен,питането е отново на лице!!!
Значи на въпроса-свети ми червената лампа за маслото (както и жълтата)светне,угасне,на студено понягога свети,понякога на топло,когато загася и запаля се оправя,няма логика в светенето.
Факти-нивото на маслото ми беше високо,лампата светна няколко часа след като в студа мих двигателя,не съм засягал с миенето долен датчик на картера,след като я оставих колата няколко часа,запалих и след няколко минути светна червена лампа,загасих,няма течове,качва масло горе,не тракат хидравлични повдигачи,мотора работи добре
Съвети-казаха ми да сменя датчик които се намира от долу на картера...ето,днес го гледах,поизточих маслото малко защото беше над максимума...но проблема остава
Питането ми е:
1.Какво точно се разваля на датчика които е на картера
2.долният датчик мери ли налягане на маслото или е само нивомер
3.Има ли друг датчик около филтъра
4.ако някой има схеми как точно е структорирана системата за централното мазане + схема на датчиците
Предварително Ви благодаря
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
еми всичко това е описано вече в старите теми ...
имаш два сензора нивомер на картера и за налягането на охлюва дето се завинтва филтъра ... може да си намериш картинки из темите или на
http://bmwfans.info/
температурния датчик и той е там
жълто свети като се развали датчика до филтъра, червено като се развали тоя на картера ...
опа снимки от темите
http://static.bmwfans.info/images/epc/MjY2ODhfcA==.png
http://static.bmwfans.info/images/epc/MTU2NzkxX3A=.png
edit:
гледам са си дизел значи нямаш такъв за температурата на маслото на охлюва
имаш два сензора нивомер на картера и за налягането на охлюва дето се завинтва филтъра ... може да си намериш картинки из темите или на
жълто свети като се развали датчика до филтъра, червено като се развали тоя на картера ...
опа снимки от темите
edit:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Sharo написа:еми всичко това е описано вече в старите теми ...
опа снимки от темите
edit:
Ето тоя отговор очаквах ,както се казва в една реклама
много благодаря колега,с главно "К"
ето сега подробно виждам какво точно съм засегнал с пароструйката при миенето на мотора
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Шаро сигурен ли си за цветовете? Винаги жълта лампа свети за ниво на масло! Червена свети за налягане!
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И аз така мисля.
Общо взето тая тема я има във форума, но за бензинов двигател (с диаграми и т.н.)
И не бъди сигурен, че с миенето не си засегнал нищо.
ПП: мисля че горния "суичЮ , дето е за налягането (и от него свети червена лампа) е някаква символична цена
Общо взето тая тема я има във форума, но за бензинов двигател (с диаграми и т.н.)

ПП: мисля че горния "суичЮ , дето е за налягането (и от него свети червена лампа) е някаква символична цена

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:И аз така мисля.
Напротив,бъш с миенето съм го засегнал тоя датчик,а иначе пише че е 3,5 евро,ама ми се струва че вода е влязла и сега го шашка
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
motor написа:Шаро сигурен ли си за цветовете? Винаги жълта лампа свети за ниво на масло! Червена свети за налягане!
жълта свети за налягане и малко преди да стигне минимума на маслото
червената свети като стигне минимума
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Аз, обаче, май не схванах нещо... първо колко датчика има, специално в 318и М43, къде се намират и след като ми свети жълтата масльонка, кой датчик ми е развален?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Sharo написа:motor написа:Шаро сигурен ли си за цветовете? Винаги жълта лампа свети за ниво на масло! Червена свети за налягане!
жълта свети за налягане и малко преди да стигне минимума на маслото
червената свети като стигне минимума
Точно така е

Просто жълтата лампа (датчика) за ниво е един вид предупредителен, преди да ти падне достатъчно нивото за светне червената лампа (което е опасно).
При по-старите модели е само червена - за налягане, когато маслото падне под минимума на щеката (изтече, изгори и т.н.)
Жълтата лампа игра роля да спести постоянно проверяване на щеката, просто като ти светне долижаш малко. Ако се прецака датчика и светне просто го сменяж
Колегата по-горе и аз имахме предвид, че тоя в картера е за нивото на маслото (като се прецака свети жълтата).
Другия при масления филтър е за налягането.
ПП: говоря за бензинови М43

ПП2: 10 OIL PRESSURE SWITCH M12X1,5 1 12617568480 +core
ПП3: 16 OIL LEVELLING SENSOR 1 12617508003 $130.57 See MH 0138861 - тоя е за нивото долу в картера е

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:... Жълтата лампа игра роля да спести постоянно проверяване на щеката, просто като ти светне долижаш малко. Ако се прецака датчика и светне просто го сменяш...
Тоест трябва да сменя и двата датчика - този в картера и този до масления филтър = 222,66 лв + 15,92лв

- kriso85
- старши ентусиаст
-
Колега незнам какъв ти е точно проблема.
По-добре си пусни ти тема , че малко се отклонихме тука в
ПП: всъщност имаше една тема , където това го дискутирахме , но сега и аз не мога да я намеря
По-добре си пусни ти тема , че малко се отклонихме тука в

ПП: всъщност имаше една тема , където това го дискутирахме , но сега и аз не мога да я намеря

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:Колега незнам какъв ти е точно проблема.
По-добре си пусни ти тема , че малко се отклонихме тука в![]()
Лампата светва жълто няколко секунди след като запаля двигателя и след няколко секунди угасва.

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Wolfen написа:kriso85 написа:Колега незнам какъв ти е точно проблема.
По-добре си пусни ти тема , че малко се отклонихме тука в![]()
Лампата светва жълто няколко секунди след като запаля двигателя и след няколко секунди угасва.Нивото на маслото е ОК.
Често срещан проблем при 320d преди фейса. Проблема е в датчика в картера. Но за да не говорим наизуст датчика в картера регистрира грешка в моторната електроника, ако е повреден, така че тестера пак трябва да се използва. Ако не искате да бъцкате* по колите разни части и да не се решават проблемите - ДИАГНОСТИКА!
* - имам един колега дето трябва да го следя изкъсо да не подмени нещо в повече по собствено усмотрение, та той ги бъцка нещата.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
Колеги,преди време(една седмица) си замих двигателя в най-големия студ,като в резултат на това ми светна червена лампа за маслото,сега времето се затопли и вече след началното светене изгасва,като светва само жълтата...
Новината от днес е ...е***баси,вече червената лампа не светва и от началото,само акумолатора,загрява,изтива,ама червена не светва в началото.само жълта понякога
Някакви идей да имате???
Новината от днес е ...е***баси,вече червената лампа не светва и от началото,само акумолатора,загрява,изтива,ама червена не светва в началото.само жълта понякога
Някакви идей да имате???
Re: Отново за червената лампа за масло
А някой има ли представа, дали компютъра помни грешките и не е нужно някакво изчистване на грешките за да спре да свети веднага след запалването, а не 2-3 сек. по-късно?
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2