Съмнителна ли е тази работа или е възможна?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: СУВ
Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 12:23

Ами казват, че е с климатроник и е 94 г. Казаха ми, че колата е уникална. Попитах само от къде е внесена, но не ми отговориха. Казаха ми, ела на място, ще видиш.
Явно не си обърнал внимание, но именно поради тази причина поставих тази тема-реална ли е цената за такава кола. Още в първия ми пост назовавам годината и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 25 Фев 2009, 13:03

Напоследък всички коли, дето се продават, са уникални 8) Тази наистина изглежда добре, но както ти каза колегата няма да е 94г., а тази лепенка (I) отзад не значи ли, че е италианска :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 13:06

Ами аз не съм от разбирачите, та затова и питам :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Фев 2009, 13:22

С този волан колата е от първите произведени. Но наистина може да е на малко км. и със сигурност не е 94г.

И защо са й краднали стелките??? Педали - видяли са оригинални стелки и дай да ги гепим. Сигурно и инструментите са хванали крачета. :evil:

Виж дали има крик и резервна гума. И поради това, че се опитват да те лъжат в годината имай едно на ум. Може и да е хубава колата да знаеш, но италиано рядко си подържа колата както трябва.

Моя съвет е да търсиш дълго и упорито кола и да гледаш да е с повече екстри и всички да работят, да си има всички 5 ключа, аптечка под пасажерската седалка до шофьора и всички инструменти, стелки и тн. Ако тези неща са там и не са ги краднали значи колата е от съвестен собственик и е гледана. Седалките не трябва да са продрани и да няма ръжди. Останалото се прави, сменя и тн.

Поздрави и успех.
Последна промяна Zubcho на 25 Фев 2009, 13:29, променена общо 1 път
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 13:27

Благодарско за инфото 8)

Ама иначе ще ида да я видя сигурно, ама ще е чак другата седмица, че от утре ще пътувам за 4-5 дена, а днес просто няма как да излезна от работа. Дано през това време да не са я продали. Ако обаче им поставя като въпрос тези неща, за които ти ми каза, може да са ми като аргумент да сваля цената доста надолу. Щото принципно цена се сваля, а пък ако лъжат-направо ще се опитам да я смъкна още по- значително.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 25 Фев 2009, 13:53

Може и 94 Год, да е. Зависи от къде е внесена и на стария собственик колко пари за екстри са му се давали. :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 13:55

Всичко е възможно, та затова аз принципно коли от автокъщи не съм взимал. Все от познати хора или приятели на мои приятели :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 25 Фев 2009, 14:08

Знам колега как е гадно като търсиш кола и не разбираш от модела и си направо като на лотария така, че пак повтарям ако не се намери майстор аз ще дойда поне малко мога да помогна като я гледаш, но пак моя съвет е ако е кола от автокъща - диагностика задължително и майстор да я види

П.С. Препоръчително е колата да е от някой близак или от форума или поне от човек :) а не от автокъща ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 14:13

Мдааааа, споделяш моето мнение.
Иначе аз не бързам, кола си имам. Ще дебна за някоя арна Е 34 - да е задължително бензин и никога да не е карана на газ или метан.........и да е седан. В близките един-два месеца се надявам да съм направил избора си и вече да съм реален член на клуба Е 34. Дай Боже :mhihi:

Към Зъбчо:

Явно съм късметлия, защото всеки път съм попадал на що годе здрави коли и не съм имал проблеми. Даже настоящата ми я купих от приятел на доверие, без дори да я карам на майстор. Пробвах я, огледах я, взех необходимите от него докуменни и изготвих договора. Отидохме при нотариус, платих му на момчето, завери нотариуса договора и после направо в КАТ за смяна на регистрацията. След това съм ходил по майстори и се учудваха на ниската цена, която съм дал за кола в това състояние-интериор без забележка, външно почти без, предница цайс, изгнило найн. Е, имало е леки удари преди време, ама какво от това. то кола без удари рядко.
Та мисълта ми е, че аз съм нетърпелив и дано да продължавам с късмета си, щото не съм много по оглеждането. Взимам решения почти веднага. Зависи все пак каква кола ще взимаш и каква пара ще броиш, защото в този случай може и да се наложи да си нащрек.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Фев 2009, 14:29

\MITETO\ DSB написа:Може и 94 Год, да е. Зависи от къде е внесена и на стария собственик колко пари за екстри са му се давали. :idea:

Да така е, но в случея има някои неща, които са сериини в нашите коли. Еърбеговете са си серийно и 1994г. април месец започват да поставят по 2 - за шофьора и за пасажера до него.

Ако греша някой да ме поправи.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 25 Фев 2009, 14:33

Тази кола посмъртно не е '94 набор... тя няма въздушни възглавници, няма ванус... иначе определено е много запазена! Под капака стоят всички пластмасови капачета, лепенки... или поне от това което се вижда де. Колата определено заслужава да се чуе как работи и да се покара. Тогава вече може да се придобие по-добра представа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 14:48

Простете за тъпия въпрос, ама това Ванус що за животно е. Не съм наясно с баварките и нямам идея.
Както вече казах, предпочитам да взема кола от познати, ама ей така от любопитство ще ида да я видя тази от обявата. Ще искам естествено вин код за проверка, но все пак в тази връзка ще съм Ви благодарен, ако ми кажете какво да изложа пред продавачите, че уж аз съм забелязъл, т.е. че съм „разбирач”. Като например:
-„Колата няма еди какво си и еди що си, значи ме лъжете за годината. Липсва това, няма онова, произведените през 94 г. задължително трябва да имат еди какво си и т.н.”. -„Вие момчета май с цел да набавите имотна облага, възбуждате и поддържате в мен заблуждение и ще ми причините имотна вреда, с две думи осъществявате състав на престъплението измама. Аааааа, давай да я водим на майстор и ако всичко е точно, да ви давам 2500 и да Ви оттърва от бремето.”

За това последното общо взето се шегувам, но последната част от него може да бъде спомената

8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 25 Фев 2009, 15:01

bmw_7 написа:Простете за тъпия въпрос, ама това Ванус що за животно е. Не съм наясно с баварките и нямам идея.
Както вече казах, предпочитам да взема кола от познати, ама ей така от любопитство ще ида да я видя тази от обявата. Ще искам естествено вин код за проверка, но все пак в тази връзка ще съм Ви благодарен, ако ми кажете какво да изложа пред продавачите, че уж аз съм забелязъл, т.е. че съм „разбирач”. Като например:
-„Колата няма еди какво си и еди що си, значи ме лъжете за годината. Липсва това, няма онова, произведените през 94 г. задължително трябва да имат еди какво си и т.н.”. -„Вие момчета май с цел да набавите имотна облага, възбуждате и поддържате в мен заблуждение и ще ми причините имотна вреда, с две думи осъществявате състав на престъплението измама. Аааааа, давай да я водим на майстор и ако всичко е точно, да ви давам 2500 и да Ви оттърва от бремето.”

За това последното общо взето се шегувам, но последната част от него може да бъде спомената

8)

Здрасти колега, ти май много филми си гледал :roll: Колата е хубава не исках да се обаждам и няма никакво значение дали е италианка или германка, че последните са такива кенефи повечето. Вземаш ВИН номера и проверяваш в Дару и готово :!:
Мисля че ако толкова моного искаше тази кола или Е34 нямаше да стоиш в нета :!: а най малкото щеше да си проверил до сега всичко, колко неща да ти кажат колегите :roll: Провери и после говори то тук се превърна на говорилня или си поредния който просто пита :roll:
Последна промяна Peter Angelov на 25 Фев 2009, 15:07, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 25 Фев 2009, 15:07

Хм, тази кола и аз я гледах в мобиле преди и ми хареса, всъщност тя още е там. Търсеха й повече пари, но явно са свалили. На снимките изглежда доста доста добре, ако и в действителност е така аз бих я взел на твое място. Има вероятност дейтвително да е на 110000 км. Щом пише, че дават и 4-те ключа и по тяхното износване също може да се съди донякъде за пробега. Интересно е наличнието на сервизна книжка-ако е редовно водена тя също би дала някаква информация. Когато купувах моята освен сервизната книжка имаше един куп ф-ри и то от БМВ дилър, които доказваха и ремонтите и километрите.
Не виждам никави люспи отгоре на капака на мотора, което също е накакъв признак, а салона изглежда като нов. Едниствено ми се вижда, че задното гърне не е оригинално, понеже според мен тръбата стърчи навън малко повече отколкото трябва, но може и да ми се струва.
Моят съвет е: разгледайте отвсякъде ако е на тези километри то ще си личи, има някои дребни белези, които взети заедно няма как да те подведат. Чуте мотора как работи, дали не духа през капачката, дали не надува маркучите като позагрее, работи ли климатика и перката му.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 15:12

Че гледам филми гледам, ама и на практика съм прилагал някои неща........и вярвай ми ставало е доста пъти както аз го искам. Както и да е!
Ако си забелязъл, регистрирал съм се тук само от няколко дена. Ама понеже съм суетен и малко ме засегна на самочувствие /поредния който само си пита/, аз повече по тази тема нито ще пиша, нито пък някъде другаде ще задавам въпроси. Ако искам някой с нещо да ми помогне, ще му пиша на лична. Ще поствам теми във форума, чак тогава, когато си купя БМВ, било то Е 34 или някакво друго. До тогава нищо по тази тема, нито пък задаване на въпроси по други теми - а само реплики, нито пък нова тема зададена от мен.
Някои могат да ми кажат да не се засягам от репликата на само един човек, ама ей на-ще ти докажа лично на теб, просто за спорта.
Ако искат, модераторите могат да заключат темата. Всеки който имаше да казва нещо, явно го е казал вече и няма смисъл да се превръща в..........не помня вече как го нарече, ааааааа "говорилня"!

ПредишнаСледваща

Назад към E34