Съмнителна ли е тази работа или е възможна?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 24 Фев 2009, 21:57

Gemar написа:.......

Извинявам се за "ОфТОпика", ма искам да попитам... Понеже не разбирам от коли :uups: и затова да не ставам смешен - коя година ти е колата, че много странно ми изглежда... Предполагам че греша, ма ми е интересно има ли 34-ки с "големия бъбрек" и с огледала като тези с малкия?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 24 Фев 2009, 22:06

а аз за пореден път се убеждавам,че е34 феновете/не фанатиците/ са много зле :shock:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Фев 2009, 22:18

Явор написа:а аз за пореден път се убеждавам,че е34 феновете/не фанатиците/ са много зле :shock:

A ти защо акаш тук? Нали си имаш е30, е36, Продава, Tuning и сума ти още подфоруми да се доказваш там?

Човека пита, защото не знае и вместо да му отговориш, ти веднага правиш някакви заключения, че всички сме тъпи. Тук сме за да си помагаме. Ако ти персонално не желаеш да помогнеш, а само да остроумничиш има си подфоруми точно за тази работа.

Сега по темата:

Има възможност, колегата Gamer да си е сменил маската, бъбреците и предния капак и да си е запазил огледалата, както и обратното - да си е сложил от старите огледала. Всякакви комбинации са възможни.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 24 Фев 2009, 22:30

Не мога да разбера колегите, които неистово отричат възможността една кола на 15-17 год. да е на около 100-ина хил.км. Има такива екземпляри и те се познават. Има неща, които ако не си с очите в задника, няма как да не видиш. Сега няма да казвам моята на колко км. я взех преди близо година, че веднага ще скочи някой да ме опровергава, че това е невъзможно. Само ще споделя, че професионално с продажби на нови, а и употребявани коли се занимавам от 8г. и съм виждал както автомобили, на които им се навъртат над 100 хил.км годишно без да са карани както такси, така и такива които едва правят 5-10 хил.км/год. Наскоро имах случай с мой клиент, на когото бях продал колата нова през 2003г. и която сега я продаде на цели 9200(!) км, които бе успял да навърти за 5 години и половина.
Така че който има търпение и си отваря очите ще намери хубав екземпляр и на малко пробег.
Аз моята я платих относително скъпо - 5 хил.лв за 91 г., но си струва всяка стотинка. Всъщност, аз от друга кола нужда нямах-видях я случайно и на другия ден я купих, мечтаната кола от детските години. Така както изглежда на снимките в галерията ми, такава е и в действителност. Все пак да си кажа-към ден днешен километража показва 102 465 километра...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 24 Фев 2009, 22:50

Всъщност донякаде си прав колега моя баща взе един Аустин Монтего през далечното лето на 96-97г. - непомна вече и го зе на 100 000 км. сега като се заговорихме със бащата та той аустина е на 127 000км. аз повече навъртях за 6-7 месеца :)

Ейййййй аз и снимка имам ха :)
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 24 Фев 2009, 23:26

Колега виж снимките на моята в галерията ми,взех я за 5500лв. на 147 000км. по километраж. Ако изглежда така не се чуди изобщо :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 24 Фев 2009, 23:38

:uups: Виж и моята в галерията, дадох 5 000 лв, преди 7 месеца за нея :uups:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Фев 2009, 23:43

Човек трябва да си направи сметката много добре ,дали ще може да си поддържа машината в изправност преди да я закупи.Според мен така поставен въпроса нямая как да бъде дадена точна диагноза , колегата Пейчо каза какви са възможностите.

Според мен май колегата не е готов за марката :confused: винаги има разходи ,ако не се строши нещо то след редовно следене на техническото състояние си има неща които се подменят превантивно - не трябва да се чакат да излизат от строя ,автомобила е стар - все в един момент ще се наложи претапициране т.е винаги има разходи за да изглежда колата така както й подхожда ...

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: СУВ
Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 8:51

Оооо, Пейчо! Ако е такава като твоята, хич няма и да се замислям...............даже ако трябва и пари назаем ще взема, само да не я изпусна на момента.

Към Пенчев!
Не знам дали съм готов за марката, може и да не съм. Просто попитах как стоят нещата и се оказа, че малко са били преувеличени. Естествено, че всяка кола иска поддръжка, въпреки че има стари коли на по 15 г., на които за 2-3 г. освен консумативи друго не е правено.
Като гледам обаче, горе долу хората тук са като мен, т.е. на едно ниво общо взето..................поради което мисля, че може би ще се спрявя някак си ;)
Даже това което карам в момента /за много хора марката е боклук, за мен точно моята си кола-в никакъв случай НЕ Е/ много от частите са му по-скъпи, съдейки по последните постове за цените на това или онова на Е 34..

А по отношение на километрите-напълно са възможни. АЗ например навъртам някъде на година малко над 10 000 и въпреки, че колата се кара абсолютно всеки ден, т.е. ходим си с жената на работа с нея. Лятото да идем на море, през годината сме ходили доста пъти извън София на разни почивки, събота неделя тук там и пак сме навъртяли пряко сили малко над 10 000 км. 10 г. така ако караш ето ти ги 100 хиляди. 15 г., ето ти ги 150 000 км. Защо се учудвате когато една кола на 14-15 г. е под 200 000. АЗмисля, че в половината от случаите това си е доста възможно.

Нещо не мога да прикача снимки. Някой може ли да ми пише да кажем на лична, за да ми даде мейл, та да му ги пратя и той да ги цапне тук. Поне да придобиете представа на пръв прочит за това на което съм попаднал-не, че непременно ще го взема или дори ще ида да го видя, ама поне да си кажете мнението 8)

Потребител
Аватар

Мнение от kapanec_72 » 25 Фев 2009, 9:50

колеги,шъ ма прощавате ама винаги има "+"и"–"па дори и нова от магазина дае, моята я вземах заради марката БМВ стягам помалко когато имам възможност, макар и дае 91г,и на534000километра по километраж"Всеки преценява за себси"мое мнение :shock:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 25 Фев 2009, 10:06

има два модела е34
кенефи
лъскачки
километрите нема значение щото мотор се стяга лесно...по принцип колата трее да е лъскач.Скоро и тук продадоха една Е34 с ванус 95 с двата бега нов внос за 2500-състоянието казвам ви-мисля че съм познавач на е34 беше направо магазин--беше на 300000км но явно беше подържана здраво-нема скъсанко нема чукнато аве лъскач отвсякъде.Чисто и просто колата си е късмет в тва състояние и тия пари.Като купувам кола километри не гледам ако ще милион да са-гледам да ми легнена сърцето пък и квото да има аз ще си я оправя.Части има бол навсякъде и смея да кажа че са вече и едни от най евтините в момента.Питайте ме отде знам :mhihi: :mhihi: Яд ме е само че изгубих мерак отдавна за Е39.А по принци4п трябваше отдавна да съм се метнал.Ще трябва да скачам на Е60 или Х5 ама засега летвата е много висока за мен.Ако влезете в мобиле .де там има и на 50 000км е34 ама цената е като на Е60 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Фев 2009, 10:10

bmwfena написа:има два модела е34
кенефи
лъскачки
километрите нема значение щото мотор се стяга лесно...по принцип колата трее да е лъскач.Скоро и тук продадоха една Е34 с ванус 95 с двата бега нов внос за 2500-състоянието казвам ви-мисля че съм познавач на е34 беше направо магазин--беше на 300000км но явно беше подържана здраво-нема скъсанко нема чукнато аве лъскач отвсякъде.Чисто и просто колата си е късмет в тва състояние и тия пари.Като купувам кола километри не гледам ако ще милион да са-гледам да ми легнена сърцето пък и квото да има аз ще си я оправя.Части има бол навсякъде и смея да кажа че са вече и едни от най евтините в момента.Питайте ме отде знам :mhihi: :mhihi: Яд ме е само че изгубих мерак отдавна за Е39.А по принци4п трябваше отдавна да съм се метнал.Ще трябва да скачам на Е60 или Х5 ама засега летвата е много висока за мен.Ако влезете в мобиле .де там има и на 50 000км е34 ама цената е като на Е60 :mhihi:

Биска, има и един модел още с ваноса - тракачки :mhihi: ...

мойта към кой вид да я пиша ? , че до тука кви пари е лошо ми става..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 25 Фев 2009, 10:27

predel написа:Извинявам се за "ОфТОпика", ма искам да попитам... Понеже не разбирам от коли :uups: и затова да не ставам смешен - коя година ти е колата, че много странно ми изглежда... Предполагам че греша, ма ми е интересно има ли 34-ки с "големия бъбрек" и с огледала като тези с малкия?

Колега, цялата ми кола е преправяна иначе е 91-ва година. Даже не съм качил актуални снимки в галерията - в момента е с широкия бъбрек, М5 предна и задна броня, М5 прагове. Отвътре - 4-местен кожен салон от М5 с барче отзад по средата, М5 волан. За огледалата - не съм ги сменил, защото смятам, че тези са по-красиви от фейслифтовите, както и не съм сложил М5 крилото на задния капак, защото отново не смятам, че е по-красиво с него. Това лято за малко да се сдобия с М5 мотор след едно от съзтезания в Плевен, защото човек с М5-цата ми продаде пакета преди време и ми е познат, но този проект отпадна тогава. Лятото я карам с джанти Brock B1 17" предни 7.5 инча широки, а задни 10 инча широки :) Общо взето стана едно малко скъпо М5-визия бижу.

За по-старата аудитория тук - карам колата 2 години вече, а предния й собственик е Stanchev - човек, който знае как се гледат коли и аз вече имах късмет, че я взех от него и не са излезнали скрити дефекти. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: СУВ
Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно

Мнение от bmw_7 » 25 Фев 2009, 12:07

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 25 Фев 2009, 12:21

Ееее тя много лъскава бре колега :) На снимките изглежда доста добре. Това '90 или 91'ва година е? И вътре и вън и под капака е доста добре. Друг е въпроса как работи и как вози де... ама това само на място може да се види/чуе и прецени.

ПредишнаСледваща

Назад към E34