Масов проблем с кирилицата при новите потребители

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

ентусиаст
Аватар

Масов проблем с кирилицата при новите потребители

Мнение от vlad0 » 10 Фев 2005, 22:45

Предлагам да се направи нещо като страница която да се появява преди да се стигне до това да се пише пост на която да бъде написана с големи букви ДА СЕ ПИШЕ НА КИРИЛИЦА, след което да се натисне бутонпродължи и чак тогава да може да се напише поста :!:

Също така предлагам това да бъде направено за всички които имат до 10 мнения или 20 мнения по ваша преценка:!: Защото забелязвам, че е масова практика на новите потребители да се пише на латиница ! а и също на въпросната страница да се сложи някакво предупреждение, че това се появява само в първите няколко мнения :?: На мен идеята ми звучи добра, но решението си е вашо :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 10 Фев 2005, 23:23

По тази тема и аз имам едно предложение/питане:
Не може ли при писане на отговор на тема или при постване на тема, кредора да е по подразбиране на кирилица и при опит да се смени на латиница, пак да си остава кирилицата :mhihi:
Или самия кредор да се направи с максималния възможен размер :roll:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 10 Фев 2005, 23:51

Аз пък много пъти съм си мислил дали има още безделници (включвам и себе си), които да са съгласни да кирилизират всички мнения, написани на латиница :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Фев 2005, 0:14

това и аз го предложих бате... ама кой да слуша!!! ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от antonpenev » 18 Фев 2005, 16:23

dankata написа:Не може ли при писане на отговор на тема или при постване на тема, кредора да е по подразбиране на кирилица и при опит да се смени на латиница, пак да си остава кирилицата :mhihi:
:

Данка,това добре ама по този начин ако искам да напиша БМВ с латински букви няма да мога.

Ерор - идеята не е лоша,и аз мога да се включа обаче как ще стане това имаш ли предложения,да се обсъдят с администраторите
Също така могат да се оправят и мнения с много правописни грешки,идващи от това че повечето потребители използват фонетичната азбука
"Вярно, акулите не са най-бързите риби, но те никога не спят"
Ати

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 18 Фев 2005, 16:39

аз също бих се включил в отбора на преводачите стига това да се одобри от модератори и админи за да подобрим и изчистим нашия форум от маимунския език :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Фев 2005, 18:58

а не може ли да се напише скрипт-че което при пускане на мнение да брои символите и ако примерно 80% от тях са на латиница да не пуска мнението? :)

а да се кирилизират мненията ръчно е неправилно. няма защо хора тука да си губят времето да оправят неграмотноста и безхаберието на други... принципа е грешен...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 19 Фев 2005, 0:11

antonpenev, еми не знам, можем да предложим услугите си.
alx, просто (конкретизирам себе си) се опитвам да помогна с каквото мога. Времето... ами само малко повече ще е необходимо за да се "преведат" всички постове до сега, после ще е лесно... :arrow: Както решите, аз съм насреща :!:
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 19 Фев 2005, 11:10

Според мен няма смиъсл от превод. Новите теми се коригират ако са на латиница, старите повечето са заключени пък и тогава правилото за писане на кирилица го нямаше, така че не виждам проблем в случая :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 19 Фев 2005, 14:08

GIORCETO написа:Според мен няма смиъсл от превод. Новите теми се коригират ако са на латиница, старите повечето са заключени пък и тогава правилото за писане на кирилица го нямаше, така че не виждам проблем в случая :)

Адаш, за старите не съм съгласен - като тръгна да търся нещо и попадна на такава тема и ми се изкривяват очите... :uups: Предполагам, че и за другите е неприятно... нинам!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dankata » 19 Фев 2005, 14:29

Това за превода и за отбор, които ще оправя темите е екстра...
Ама не мислите ли че това ще донесе още по-голяма свобода на тези които пишат на латиница и особено тези, с многото грешки в постовете си? Да, вие ще ги коригирате ама те ще си продължават с грешките, знаейки че има кой да им ги оправя :idea:
А, идейката на alx е добра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Фев 2005, 14:55

err0r написа:нинам!

знааш знааш ама си трааш :mhihi: :bchug:

Хайде заключвайте я тая тема... няма смисъл от глупости!
Като не искате няма да ви караме на сила да си губиме и без това изгубеното време :P

п.с. уж за културен авто-форум говорим! пък то темата FUN най-интересна :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 19 Фев 2005, 18:29

За момента няма смисъл да се занимаваме с конвертиране на старите теми от латиница на кирилица.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 20 Фев 2005, 9:45

!!Asen_X написа:За момента няма смисъл да се занимаваме с конвертиране на старите теми от латиница на кирилица.
А какво ще направи един коректен и нов потребител, който се интересува от "шестаци"? Какво да пусне в "търсене", за да намери интересуващата го стара тема? Дали "шестак" (най-вероятно ще намери само "нови"теми), или "6естак" (на кирилица), или "6ecmak" (на латиница), или "6estak"? Гаранция, че човека ще пропусне темата, в която точно е описан проблема, и решението му. И, ще, не ще, ще пусне нова тема за вече описан проблем.
Ако няма смисъл от конвертирането, значи няма много смисъл и от търсенето - значи няма смисъл и от старите теми. Но нали тоя форум е на това ниво заради написаното в него.

Присъединявам се към групата "доброволци за конвертиране на старите мнения".
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dankata » 20 Фев 2005, 13:07

ivantchoG написа:А какво ще направи един коректен и нов потребител, който се интересува от "шестаци"? Какво да пусне в "търсене", за да намери интересуващата го стара тема? Дали "шестак" (най-вероятно ще намери само "нови"теми), или "6естак" (на кирилица), или "6ecmak" (на латиница), или "6estak"? Гаранция, че човека ще пропусне темата, в която точно е описан проблема, и решението му. И, ще, не ще, ще пусне нова тема за вече описан проблем.
Ако няма смисъл от конвертирането, значи няма много смисъл и от търсенето - значи няма смисъл и от старите теми. Но нали тоя форум е на това ниво заради написаното в него.

Присъединявам се към групата "доброволци за конвертиране на старите мнения".

Прав е колегата :roll:
Ако правите отбор за превод и поправка на теми, бройте ме и мене.

Следваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума