За трети път къса ремък???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

За трети път къса ремък???

Мнение от brabusbg » 24 Фев 2009, 10:47

Колеги карам 320D 1999г. за 8 месеца вече за треи път ми къса големия ремък!! Кажете какво да правя! Предните два пъти ми смениха амортисьорчето, някакъв успокоител ли .. не знам какво е точно, водна помпа. Демпферната шайба е оОК - няма проблеми с нея и.... проблема си остава. Тази сутрин паля и направо светва лампата за акумулатора.

Лошото е че в момента съм в София (а съм от Варна) и утре треба да пътувам на обратно. Някой може ли да каже от къде идва този проблем и къде да отида да яотремонтирам??
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Фев 2009, 11:10

Да не би да е от ролката - да са сложили с по-малко канали? Или да има отчупено парченце и да задира ремъка? Разгледай я. А за сервиз - виж в продава в платените обяви на Ясен сервиза на Сточна гара или на Никола в Люлин... Само си купи ремъка преди това и не ходи в Дару или Камор - смяната на ремъка ще ти излезе на цена като за основен ремонт на мотора... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 24 Фев 2009, 11:27

Ролките не са сменяни - казаха ми че са в много добро състояние! Дай някакви по точни координати на тези сервизи, понеже не съм от София!
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Фев 2009, 11:40

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=127648

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 76&start=0

Ето двата линка, има и карти... звънни по телефона, като обясниш какво е положението мисля че ще ти свърши работа някой от тях... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 24 Фев 2009, 12:37

Благодаря ти колега!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 24 Фев 2009, 12:48

Смени този път ролките и може и да спре да се къса то по принцип един ремък може да изкара доста повече от колкото го дават обаче ролките го късат ;) затова се сменя ремък с ролки винаги .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sashko*** » 24 Фев 2009, 13:39

Как ти къса ремъка постепенно го закъсва от страни или направо го къса Прас - прас ? На 100% ли си сигурен в Демпферната шайба , че е здрава ? Какъв ремък размер и марка слагаш , Защото някой се различават с мм. нищо ,че ти го дават по каталог за колата . Например по принцип ти дават 5PK 2030 , Аз сложих такъв на GATES и ми шляпаше леко в долният край - даваха го по каталог , Сега Карам с FLENOR който по каталог го дават 5PK 2025 и нямам проблем , разгледай да не би да ти блокира ХД помпа, алтернатор , ролки , ако не на 100% e Демпферната шайба тя почти не се хваща . Мойта специално беше желязна от 2те страни и не се вижда закъсване на гумата , Но я смених и проблема се оправи при мен също късаше ремъка на 10 000 км .
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 24 Фев 2009, 16:27

много често се случва,някой лагер на алтернатора да блокира и....,но така само гадаем.Закарай я на някой читав тахник да я разкости,и да види от каде иде тая драма!100% е някфа тъпотия!
Успех и кажи какво е странало! ;)
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 24 Фев 2009, 18:58

Закарах я днес в единия сервиз който ми препоръча колегата. До два часа ми я оправиха обаче човека ми каза че не може да гарантира дали всичко е ОК. Причината е че по ролкоте се вижда как ремъка се е движил само по едната част от тях (само на полвината повърхност на ролките). Смениха двете ролки и двата ремъка. Майстора обаче каза че има вероятност и да не е от тях (те си бяха за смяна). Имало вероятност нещо да ми закъсва ремъка, някоя от шайбите било то демпферна или някоя от другите. Сега ми каза да я наблюдавам. Ако след 2000 км е закъсан отстрани ремъка ме посъветва да сменя всички шайби. Та... от тук нататък ще гледам и ще видя какво ще се случи.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Фев 2009, 20:04

Според мен е било точно от ролките - не са били каквито трябва - били са с по-малко канали, достатъчно едната да е така и го къса след време... ;) Важното че си свършил работа... :yes: Сега остава да караш, да си свиркаш и да хвърляш по едно око... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 24 Фев 2009, 20:32

Biankonero написа:Според мен е било точно от ролките - не са били каквито трябва - били са с по-малко канали, достатъчно едната да е така и го къса след време... ;) Важното че си свършил работа... :yes: Сега остава да караш, да си свиркаш и да хвърляш по едно око... ;)

Ролките нямат канали те вървят отзад на ремъка ;) .Трябва да погледнеш като я запалиш от каде се изкривява ремъка на мене демферната шайба като се беше прецакала ремъка минаваше само на половина през отбтяжната ролка ;)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Фев 2009, 21:15

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=15

Имат канали, и е много важно да са колкото трябва (колкото на ремъка)... ;) иначе го закъсва и къса рано или късно...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 24 Фев 2009, 23:13

Да аз може би неправилно и се изразих. Колегата plamen_hh е прав. Точно за тези обтяжни ролки говоря които са без канали - тези две ролки ми смениха. Тези които са с канали по горе са т.нар. от мен шайби. И.. наистина се надявам колегата да не излезе прав за депферната шайба... , но като знам какъв съм карък... :(
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Фев 2009, 23:35

Да, аз имах предвид шайбата от схемата - ролките няма как да закъсват ремъка. На тях са им важни лагерите повече...Те ако заминат направо излиза ремъка...

Назад към E46