Проблем с ръчната
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с ръчната
Здравейте,
вчера качвам се в колата паля, свалям ръчната и пробвам да тръгна НО уви нестава. Ефекта е сащият все едно не съм свалил ръчната.
Преди 3 месеца бях в Търново и докато бях там не съм я вадил от гаража (5-6 дена с дръпната ръчна) и пак така ми направи, но след като дръпнах и пуснах ръчната няколко пати и въртях наляво надясно гумите и малко напред назад и си трагна без никакъв проблем.
Не я бях карал 2 седмици (сещате се какъв сняг беше във Варна, а тя е доста ниска и няма как). Тези 2 седмици е седяла с драпната ръчна.
Опитах да дам напрд назад, да въртя ляво десно, дърпах рачната няколко пати но никакъв ефект
Дайте някакъв съвет какво може да се направи.
вчера качвам се в колата паля, свалям ръчната и пробвам да тръгна НО уви нестава. Ефекта е сащият все едно не съм свалил ръчната.
Преди 3 месеца бях в Търново и докато бях там не съм я вадил от гаража (5-6 дена с дръпната ръчна) и пак така ми направи, но след като дръпнах и пуснах ръчната няколко пати и въртях наляво надясно гумите и малко напред назад и си трагна без никакъв проблем.
Не я бях карал 2 седмици (сещате се какъв сняг беше във Варна, а тя е доста ниска и няма как). Тези 2 седмици е седяла с драпната ръчна.
Опитах да дам напрд назад, да въртя ляво десно, дърпах рачната няколко пати но никакъв ефект

Дайте някакъв съвет какво може да се направи.
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Провери жилото дали връща-лесно ще го усетиш,а ако не на канал. Ако е то-ясно ти е - ново,
иначе пробваи ако само е запекло или накладките по-начина които си палиш гумите-доста газ на място или просот покараи-би трябвало да стане,аз така се оправих като беше седяла около 2 месеца така!
иначе пробваи ако само е запекло или накладките по-начина които си палиш гумите-доста газ на място или просот покараи-би трябвало да стане,аз така се оправих като беше седяла около 2 месеца така!
Re: Проблем с ръчната
alexxx написа:...сещате се какъв сняг беше във Варна...
Малко

Това НЕ е автентична снимка от Варна
П.П.: Прати ми я приятел
Последна промяна Kris на 17 Фев 2005, 15:09, променена общо 1 път
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Да бе, автентична е. Само дето по това време във Варна е пълно с червени швейцарски бусове. Абе пич, във фотошопа има една функция, кроп се казва
Ама сте бързациииии, докато си напиша мнението и вие махнахте снимката

Ама сте бързациииии, докато си напиша мнението и вие махнахте снимката

TheBoss написа:Да бе, автентична е. Само дето по това време във Варна е пълно с червени швейцарски бусове. Абе пич, във форошопа има една функция, кроп се казва
Добре де вече се извиних и другия път като ми пращат нещо ще го преглеждам по-обстойно
Аре сега помогнете на човека и ме оставете мене да си ближа раните
и да сритам някой друг гъзззззз
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Обърнахме темата на чат
А сега сериозно по въпроса. Вариантите са много, но най-често има попаднала влага в бронята на жилото или се е събрала доста мърсотия. Някои хора също така наливат "тънко" масло или пръскат със всевъзможни спрейове по жилото. Това е най-неправилния начин за поддържане на жилото. Наистина, когато си купите ново жило, то е намазано със смазка, но фирмата производител е подбрала такава, че да не задържа мърсотия. Ако ще го мажете с някаква друга, първо го извадете от бронята, промиите я добре с бензин или др. слаб разтворител, забършете добре жилото и го намажете ТЪНКО.
Забравих да добавя, не си оставяйте колата на ръчна спирачка, ако няма необходимост от това (наклонена улица, работещ двигател и т.п.). Резултатът е виден

А сега сериозно по въпроса. Вариантите са много, но най-често има попаднала влага в бронята на жилото или се е събрала доста мърсотия. Някои хора също така наливат "тънко" масло или пръскат със всевъзможни спрейове по жилото. Това е най-неправилния начин за поддържане на жилото. Наистина, когато си купите ново жило, то е намазано със смазка, но фирмата производител е подбрала такава, че да не задържа мърсотия. Ако ще го мажете с някаква друга, първо го извадете от бронята, промиите я добре с бензин или др. слаб разтворител, забършете добре жилото и го намажете ТЪНКО.
Забравих да добавя, не си оставяйте колата на ръчна спирачка, ако няма необходимост от това (наклонена улица, работещ двигател и т.п.). Резултатът е виден

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Може да ти е замръзнало жилото, поради насъбралата се влага между него и жилото, както каза и Дъбосс.
Още кат малък за пръв път чух че не хубаво да си оставяш олата на ръчна зимата, точно поради тези проблеми...
Още кат малък за пръв път чух че не хубаво да си оставяш олата на ръчна зимата, точно поради тези проблеми...
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
В интерес на истината,това ми се случва само на БМВ-то
за съжаление.
На нито една друга кола преди не ми се е случвало, сигурно им е слабо място 

За снимки от варна - ще ви сложа няколко.
Така и неразбрах как да проверя жилото. Колата ми е доста ниска.
Няма как да отида на канал защото немога да я помръдна
За това че не се оставя на ръчна, знам но така съм свикнал и затова (е вече няма да я оставям но).
Ако е било замръзнало жилото мисля че одавна трябвя да се е размразило защото тука е около 5-7градуса.
Така и неразбрах как да проверя жилото. Колата ми е доста ниска.
Няма как да отида на канал защото немога да я помръдна

За това че не се оставя на ръчна, знам но така съм свикнал и затова (е вече няма да я оставям но).
Ако е било замръзнало жилото мисля че одавна трябвя да се е размразило защото тука е около 5-7градуса.
не
Абе що не кажете на човека че му предстои сваляне на гума и то ше си каже...Тогава се издърпва жилото леко с отвертка се натяга м/у апаратчето и диска и така става.Лошо трудоемко но няма как. Пък после ако иска да си го промива то клеясва само в началото и един спрей ще свърши работа

- batDancho
- младши ентусиаст
-
alexxx написа:Аз почти съм обеден че е ръчната защото като опитам да тръгна и колата се снижава точно както като е дръпната ръчната.
Аз има същия проблем когато не съм я мръдвал две-три седмици, даже и лятно време. Като подам повечко газ, се чува едно "пук" и тръгвам. Явно при продължителен престой ми залепват челюстите отзад. Пробва ли го този номер, някой по-нагоре ти го беше предложил.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2