316i 92г. давене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

316i 92г. давене

Мнение от Xscape » 21 Фев 2009, 3:38

Здравейте колеги,
имам огромен проблем с 316-ката... колата е 92-ра седан, просто както си върви в един момент започва да се дави - падат обороти и се дави все едно няма бензин. Това го прави и на място. А има 1/2 резервоар - лукойл А95... не е моторчето за празния ход, тъй като това го прави и на скорост и в движение. Не гасне, просто се дави, на прага е все... Интересното е обаче, че като я изкарвам от паркинга е ок, като е сухо времето е ок, обаче намокри ли се се почват цирковете... и откачам вече. А като започне да се дави... като и напомпя педала на газта до доло се изфорсира, ама спра ли да помпя - същата история... пробвах да изфорсирам и така да тръгна, ест пак се одавя... като и забия първата не гасне, върви, ама хълца като луда... докато в един момент сякаш изведнъж се оправя и се изстрелва (ама 1 път на 5 се оправя). Някой имал ли е подобен проблем ? Изключено да е моторчето за празния ход, мисля си или за ламбда сонда или за дебитомер, ама все пак дайте едно мнение и вие. Мерси предварително.

П.С. Възможно ли е проклетата ламбда сонда да се мокри и да почват цирковете ?
Think. Believe. Dream. Dare...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 21 Фев 2009, 7:16

Имах/имам абсолютно същия проблем, обаче на Сиерата.В крайна сметка до окончателно заключение не стигнах, но...оправих проблема като промених малко позцията на тръбата, която смучи въздух към кутията с въздушния филтър.Знам, че няма логика, но при мен действаше.
Не съм гледал на Бмв-то как е, но на Форда е точно зад/под левия фар и мина ли през някоя по-голяма локва и филма почва.
Оправя се от всеки път, просто я дръж на малко по-високи обороти и в движение, на 2-3-та предавка.
Това е с което мога да помогна, незнам дали ще свъши работа, но пак е нещо :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 525D 2001г.седан

Мнение от johnni_b » 21 Фев 2009, 8:02

Колега, виж си бубината,кабелите, свещите и капачката на делкото. Аз го имам същия проблем, само когато времето е влажно и няколко майстора ми казаха, че проблема е някъде от тия неща, които ти изброих.Евентуално самата бубина може да се навлажнява.Пробвай да я увиеш с нещо, да не стига влага до нея.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Xscape » 21 Фев 2009, 8:08

Хм май ще се окаже, че доста хора го имаме тоя проблем. :) Ще проверя описаното до тук... други идеи ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 21 Фев 2009, 12:44

Виж си ламбда сондата и най вече буксата да не се пълни с вода или за прекъсната жица ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от duh4e » 21 Фев 2009, 13:22

и аз съм същия, само че на мен ми прави тези номера и на сухо и на могро и само на бензин! На гас работи нормално. Смених бензиновия филтър и сипах добавка за отпушване на дюлзите, като изгоря бензина ше видя дали е от тях.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Xscape » 21 Фев 2009, 13:28

Хммм в понеделник е в бош колата на основен преглед - всякакви електроники и чудеса. Днес проверих всички маркучи и тнт, избърсах, почистих - ефект нулев. Други предложения колеги ? :|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от duh4e » 23 Фев 2009, 9:06

ето какво стана след като сложих добавката за прочистване на дюлзите!
В резервоара имаше около 40 литра бензин като сипах добавката. Проблемите продължаваха макар че колкото по малко бензин оставаше в резервоара толкова по малко се давеше. сега е на резерва и вчера навъртях 30-40 км без да се задави нито веднъж :mhihi:

Ако не си отстранил проблема може да пробваш това добавката варира от 17 до 20 лв по бензиностанциите, не помня как се казваше точно нещо от сорта "FUEL INJECTOR CLEANER" , представлява черна малкоа тубичка с дълго гърло

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Xscape » 23 Фев 2009, 14:05

duh4e написа:ето какво стана след като сложих добавката за прочистване на дюлзите!
В резервоара имаше около 40 литра бензин като сипах добавката. Проблемите продължаваха макар че колкото по малко бензин оставаше в резервоара толкова по малко се давеше. сега е на резерва и вчера навъртях 30-40 км без да се задави нито веднъж :mhihi:

Ако не си отстранил проблема може да пробваш това добавката варира от 17 до 20 лв по бензиностанциите, не помня как се казваше точно нещо от сорта "FUEL INJECTOR CLEANER" , представлява черна малкоа тубичка с дълго гърло

Чакай чакай - при теб е било от запушени дюзи ? Хм, ново 20 - при мен почна да се дави повече като и налях 1/2 резервоар, ама мислех, че просто и е дошло времето, не че е от това... точно излезнах от лукойл-а и се почна с големите мъки... колега, моля те пиши като минеш още 100-ина километра как е положението, че и при мен може да е от същото :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Xscape » 23 Фев 2009, 22:27

...И след прегледа в бош днес - ламбда сондата си е отишла, утре взимам новата и я слагам, ще пиша дали е било от това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Xscape » 24 Фев 2009, 19:05

Та... решението се оказа просто - ламбда сонда нова Бош универсална :) Старата е заминала, сега се подобри вървенето много, след седмица-2 ще видя и разхода как ще е :P

Назад към E36