Висок разход на гориво 320и
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
При мен спадна разхода но още има какво да се желае.Сондата ми не е универсална на БЕРУ е и струва 170лв без отсъпка.Доста пари си се изръсил за твойта.Сега ще сменям масло и гарнитура на капака и ще видим след това че свещите на последните цилиндри са целите в масло.Ако има промяна ще пиша и чакам с нетърпение да видя дали ще ти се промени разхода.
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Разхода с новата сонда сега е 15.8л/100км. Изминати 75 км с 11.83л (20лв) до светване на лампата. Преди със същите литри изминавах 45-50км, което прави 24-25л/100км. Разликата е осезаема. Според начина ми на каране мисля че това е добър разход. В смисъл такъв, не съм някакъв рейсър и стрелката на оборотомера постоянно да ми е в червеното. 80-100км градско като ускорението не е нито много бързо нито много плавно, не повече от 3-4000 оборота, а и като се има впредвид че колата е автоматик мисля че всичко е ОК. Е.... има и моменти в които отива и в 6-цата, ама те са от време на време, според настроението и мелодията от CD-то.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
bika написа:При мен спадна разхода но още има какво да се желае.Сондата ми не е универсална на БЕРУ е и струва 170лв без отсъпка.Доста пари си се изръсил за твойта.Сега ще сменям масло и гарнитура на капака и ще видим след това че свещите на последните цилиндри са целите в масло.Ако има промяна ще пиша и чакам с нетърпение да видя дали ще ти се промени разхода.
Хммм, ако си БЕЗ Ванос и съответно с БОШ мотроник може и да ти е толкова парици сондата, но ако си с М50Б20 с Ванос и съответно СИМЕНС и да се утепаш не можеш да слезеш под 200 лв. за сондата.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
bika написа: ....почвам да си мисля че 16на 100 е нормално при положение че я карам през по голямата част от времето студена.
Колега, щом не си сигурен и все още имаш повод за съмнение относно завишеният разход, защо не я засечеш извън града. На 5-та предавка, с 90-100км/ч. (примерно 50км в едната посока и 50км в другата) Ако там всичко е нормално, значи това 16л/100км в София само показва какъв ужас е трафика там.
Засичай по добрият стар метод - резервоара(62л), до горе - 100км - до горе.

Пиши к'во е станало...
засичам го точно по този начин и си е толкова.Извън градско 8/9 на 100 със около 140км/ч.Питах един познат с ис-ка и каза че и на него студена му дава 13/14 4е и повече,така че разхода за 6-те цилиндъра си е нормален за студен.Аз самия забелязвам че като е топла разхода спада.Обще взето темата е за заключване.320и при каране студена гори около 15,16 на 100 в София.Не забравяйте че трафика тук е ужасен.
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4