За Ламбда Сондата и това кои какъв маистор е !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
За Ламбда Сондата и това кои какъв маистор е !
Когато купих компакта беше позамарен малко. Един от проблемите беше Ламбда Сондата - беше доста мудна. Докато в един дъжд за малко да викам пътна помощ да го пребира от пътя. Беше влизала вода в буксата ....
Закарах я в реномиран Бош Сервиз да погледнат за ко иде реч. Казаха ми Сонда за смяна. Добре Ок , искаха да ми я продадат за 150лв +30лв труд. Като до тука ми бяха взели 40лв.
Казах им че до ден два ще я сменим, обаче аз отивам в Киров и ко да видя че с отстъпката ми я дават на 110лв с 1 година гаранция
Викам и сам мога да си я сложа , ко толкоз.
Вдигам колата откачам буксата развивам сондата и заголвам чохълчето и ВИЖДАМ КАК ЕДИНИА КАБЕЛ Е скъсан и от там сондата е МУДНА ! Побеснях , можеха да ми кажат че буксата е за сменя която в БМВ сигурно струва 20лв. И какво излиза в краина сметка , явно сондата на колата ми е чисто нова . Обаче предния маистор я е УСРАЛ , и тия ми искаха близо 200лв да ми запоят крачето или да го наместят или да вземат една такава букса?
Е добре бива ли да ни мислят за такива балами ?
Направо вчера побеснях , хем са ми познати !
Закарах я в реномиран Бош Сервиз да погледнат за ко иде реч. Казаха ми Сонда за смяна. Добре Ок , искаха да ми я продадат за 150лв +30лв труд. Като до тука ми бяха взели 40лв.
Казах им че до ден два ще я сменим, обаче аз отивам в Киров и ко да видя че с отстъпката ми я дават на 110лв с 1 година гаранция

Викам и сам мога да си я сложа , ко толкоз.
Вдигам колата откачам буксата развивам сондата и заголвам чохълчето и ВИЖДАМ КАК ЕДИНИА КАБЕЛ Е скъсан и от там сондата е МУДНА ! Побеснях , можеха да ми кажат че буксата е за сменя която в БМВ сигурно струва 20лв. И какво излиза в краина сметка , явно сондата на колата ми е чисто нова . Обаче предния маистор я е УСРАЛ , и тия ми искаха близо 200лв да ми запоят крачето или да го наместят или да вземат една такава букса?
Направо вчера побеснях , хем са ми познати !
Последна промяна LuBo1 на 21 Фев 2009, 10:28, променена общо 1 път

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
и при мене беше така майстора ми я видя и оправи без допълнителни пари само елкона си платих 35лв
за варна става дума които иска ще дам координати, много е точен

за варна става дума които иска ще дам координати, много е точен

Re: За Ламбда Сондата и това кои какъв маистор е !
LuBo1 написа: .....и тия ми искаха близо 200лв да ми запоят крачето или да го наместят или да вземат една такава букса?
Това е така, за съжаление. Голяма част си мислят че високото самочувствие = на компетентност....
На мен заради слаба загуба на антифриз, ми заявиха твърдо - гарнитура на глава (с мойте меки маркучи). И това в сервиз с богат опит с BMW.... - Аргументът им - ''теч НЯМА,- ако имаше щяхме да го видим''. Викам им айде

Но трябваше аз сам да си погледна колата на канал, и да видя че гуменият тройник е заминал,(прокапал) и след смяната му (16лв + 40лв труд) всичко си дойде на мястото.
Сигурно тройникът е първото нещо което щяха да сменят, и после да ми разтягат локуми за четирицифрени суми....

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Извода е .... ръчкай си сам по колата до последно , а това ,което не знаеш как става ,търсиш , четеш и се научаваш и пак сам ....
- LuBo1
- води статистиката
-
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Не става сам да си я ръчкаш , трябва и апаратура да имаш. Така че внимаваите много с разни маистори и сервизи
Ще ви дам пресен пример че компакта върви с 5в40Кастрол Магнетик от реномирано представителство !
Ще ви дам пресен пример че компакта върви с 5в40Кастрол Магнетик от реномирано представителство !

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Не става сам да си я ръчкаш , трябва и апаратура да имаш. Така че внимаваите много с разни маистори и сервизи
Става , става колега .........то точна тая апаратура дето навлезе последните няколко години прави така , че да си даваме парите за части и после да се оказва , че е друг проблема , а не това ,което апаратурата е по казала ....
Не казвам , че апаратурата е ненужна (даже напротив), но не всички сервизи и майстори знаят да я използват адекватно.... Извинявай за off-a !
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
само да вмъкна, че няма апаратура която да покаже скъсан кабел на сондата без да се погледне под колата и да се премери веригата
- LuBo1
- води статистиката
-
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Значи гумитете предпазители на буксата отдолу бяха излезнали или някои някъде ги е разкачил ! И в един дъжд както си карам и колата почна да забива , да върви само на пълна газ и да се мъчи да чука. Успях да се прибера до Варна. Закарах колата в сервиз където ми обясниха че ламбдата била за смяна , била излезнала гумичката дето го пази. Е то като е излезнала гумичката се вижда че самата букса вътре е оксидирала и едното бяло кабелче е скъсано. Следователно тя получава някакви страни данни и така ....
Нямаше нужда от нова сонда , а само от една буксичка да се оправи ....
Нямаше нужда от нова сонда , а само от една буксичка да се оправи ....

11 мнения
• Страница 1 от 1