Парното не работи - духа студено вместо топло
Модератор: Технически модератори
			32 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3

- ivo_io
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: X5 Е53 3.0

колегата"\MITETO\ DSB  "е прав явно има разлика в авт.щото и моята духа студено,а неговата топло,така,че явно има някаква цака,в моделите,чарколяците,така че \MITETO\ DSB е прав,за мен нмаш ядове не си блъскай главата 

Моята има двузонен климатроник и отначало беше добре. От две седмици започна от лявата страна и от горната централна клапа да духа студено, а аз сам го сложил например на 26 градуса. Колега по повод сервиза, който ти ми каза да проверя по ул.Мир, намерих го но не се занимават с такива ремонти. При тях можеш да си напълниш фрион ако ти трябва. Други колеги ме посъветваха да намеря някой, който да ми свали таблото и да отстраним проблема, който май бил от задържала клапа някъде. Все пак ти благодаря. Някой може ли да ми каже ако знае къде и кога се събират любителите с БМВ-та в Варна или да си сменим телефоните за връзка, хем и може да сме си от полза един друг.  

- ddddk
 - ентусиаст
 - 

- Кара: E65

I. Izvinqvam se za latinicata! - smenih kompa i nemoga za go kiriliziram toq VISTA! Uzas! Sorry!
II. Toq h... s tabloto i az ste go qm na prolet. IMPAS 56 se hvastat da go svalqt srestu skromnata suma ot 200 lv!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Posle se opravqsh sam i posle te ti go montirat (tabloto) obratno.
III. Radiatorite sa 6 vida.
IV. Zaradi tova raznoobrazie ot radiatori az na prolet ste go svalqm sam moeto tablo. Ako ti se 4aka do kraq na MAI ste ti okaja sadeistvie s udovolstvie. Ste se nau4a na moqta i twoqta ste stane po barzo... eventoalno

V. za sbirkite ima tema v pod-foruma za sbirkite... ama tam temata e ... palene na gumi... trudno ste hvanesh nqkoi za problemi avtomobilni...
P.S. Moje da otidesh pri Krasi, ama toi ste ti kaje IMPAS 56 - te sa po tablata...
Pak se izvinqvam za taq pusta latinica i skapana vista...

Pozdravi
D
			II. Toq h... s tabloto i az ste go qm na prolet. IMPAS 56 se hvastat da go svalqt srestu skromnata suma ot 200 lv!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Posle se opravqsh sam i posle te ti go montirat (tabloto) obratno.
III. Radiatorite sa 6 vida.
IV. Zaradi tova raznoobrazie ot radiatori az na prolet ste go svalqm sam moeto tablo. Ako ti se 4aka do kraq na MAI ste ti okaja sadeistvie s udovolstvie. Ste se nau4a na moqta i twoqta ste stane po barzo... eventoalno
V. za sbirkite ima tema v pod-foruma za sbirkite... ama tam temata e ... palene na gumi... trudno ste hvanesh nqkoi za problemi avtomobilni...
P.S. Moje da otidesh pri Krasi, ama toi ste ti kaje IMPAS 56 - te sa po tablata...
Pak se izvinqvam za taq pusta latinica i skapana vista...
Pozdravi
D

- Peter Angelov
 - ентусиаст
 - 

empe написа:Ами не ми е спешно да го свалям таблото не барзам, пък може и да ги свалим едновременно, аз нямам против ако мога да съм ти от помощ.
Здрасти колеги, на предната Е34 в последните месеци когато беше при мен имаше същия проблем само че обратно когато включа климатроника и почваше от ляво да духа топло а от дясно студено. За ремонта ми бяха препоръчали една фирма която се намираше до 10 клон в левски но мисля че вече не съществува поради застрояването в тоя район. Тогава трябваше да сменя или поправя клапаните в двигателния отсек.
Що се касае до сбирки новото място е Бар Кукери в посока към Кранево. От светофара в ляво минаваш покрай дирекцията на Златни Пясъци, там се провежда мисля за 2 път. мислех тази седмица да ходя но поради лошото време няма да присъствам поне с Е34 - ката. Ако все пак реши гледай за един сив голф 3 със знаци за учебен и се обади!
Успех
Да ми обясните къде по точно се намират те в двигателния отсек. А относно събирането аз в неделя съм на работа иначе нямаше да пропусна... кофти ама няма как. Дано на следващата да почивам. Лошото, е че ден работя - ден почивам, но днес почивам и може да се срещнем дори и на кафе някъде, да побъбрим ако има свободни и желаещи  

Колеги помагаите  
  Отворих отпреде до двигателя клапанчетата, имаше скъсани две жички, запоихме ги внимателно, но сащата работа.Пак духа студено от Лявата и централната клапа. Явно трябжа да отварям таблото. Ако има някой, който е запознат ще му бада благодарен да ми даде съвет как да постъпя ако може  

Отворих отпреде до двигателя клапанчетата, имаше скъсани две жички, запоихме ги внимателно, но сащата работа.Пак духа студено от Лявата и централната клапа. Явно трябжа да отварям таблото. Ако има някой, който е запознат ще му бада благодарен да ми даде съвет как да постъпя ако може  .
Колега,свали панела на климатика и касетофона и погледни с едно фенерче или нещо подобно дали моторчетата се движат.Наморат се горе в ляво и дясно.Към самите моторчета има закачени едни щангички,които движат клапите за топло и студено
Успех

Успех
- saint85
 - младши ентусиаст
 - 

- Кара: bmw X3 Е83 М47
 - Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
 - Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

empe  
колега пробва ли като го сложиш на ауто климатроника и му сменяш градусите от28 до към 20 има ли промяна и като е на 28 дали ти духа топло от средните конзоли и от голямата централна пробвай и виж дали има разлика и се заслушай внимателно те клапите ако рааботят щракат
			колега пробва ли като го сложиш на ауто климатроника и му сменяш градусите от28 до към 20 има ли промяна и като е на 28 дали ти духа топло от средните конзоли и от голямата централна пробвай и виж дали има разлика и се заслушай внимателно те клапите ако рааботят щракат
ПРОБЛЕМ
1. Клапите се чуват че щракат, от средната централна, лявата предна и лявата на вратата духа студено, а от централната дясна топло. Кажете ми , когато е на АУТО къде трябва да върти струята. Мойта върти на стъклата и долу на краката.
2.Кажете ми защо градусите ми се определят само от лявата врътка за цялото купе. Дясната за какво се ползва или моята е прецакана, копчето не щрака както лявата и не влияе на градусите.

2.Кажете ми защо градусите ми се определят само от лявата врътка за цялото купе. Дясната за какво се ползва или моята е прецакана, копчето не щрака както лявата и не влияе на градусите.

- saint85
 - младши ентусиаст
 - 

ре
Дясната за какво се ползва или моята е прецакана, копчето не щрака както лявата и не влияе на градусите.
Точно това имах предвид и аз и аз го имах този проблем иначе на ауто така духа и при мен горе и на краката а и от средните едната студено другата топло мисля че е нормално
От тези духалки на вратите духа само студено заводско а от средните го смесва въздоха. Нещо неможах много да те разбера ето картинка.
1. Когато е на ауто на 28 от номер 6,2(при което номер 2 само едната) долу на краката и горе на джама духа топло !
2. От номер 1 и 4 духа само студено така си е по принцип
3.Като го щракна да духа горе и в краката номер 6 и 2 духат само студено това при 28 градуса нагласени
4. Щом не ти щрака дясната сигурно е здала багажа и според мен проблема е във оправляващия блок това дето са врътките
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- saint85
 - младши ентусиаст
 - 

Днеска го разръчках климатроника и се оказа че съм малко в грешка за което моля да ме извините значи когато копчето е на джама и на краката духа от голямата централна конзола номер 6 топло ама много слабо при мене

32 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3