TV или навигация на мястото на часовника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

TV или навигация на мястото на часовника

Мнение от djpamboss » 19 Фев 2009, 23:48

Здравейте колеги , една идея ми се върти в главата от както съм взел колата , значи искам на мястото на аналоговия часовник и там барчетата ли незнам как да ги нарича да сложа дисплей , все едно дали ще е навигация или ТВ или ДВД , някой правил ли е такова нещо и имали идей колко голям дисплей ми трябва и изобщо всичко свързано с това начинание
Ето и снимки какво имам в предвид :
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 19 Фев 2009, 23:54

Имаше един колега в продава подобно нещо, ако не ти е проблем пробвай с търсачката свържи се с него и ако той има идея как се реализира, дерзай!
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 20 Фев 2009, 0:21

Не се занимавай, Митак. Малко ниско идва и не е много удобно за гледане. Но пък ако си твърдо решен - ето вариантите и нещата които бих сложил аз:

1. Навигация, но задължително с AV вход (за да може да си пускаш клипове, филми и т.н. от DVD плейъра на колата ти - ако имаш такова нещо).
Вече не са скъпи GPS-те (дори по магазините се предлагат такива за по 230-270 лв.). Не мога да ти кажа колко инча е максимума който влиза там... 4.3'' със сигурност ще пасне, но нямам идея дали не може да се бодне и по-голям размер (напр. 7 инча). Ако се спреш на този вариант обади ми се или пиши едно ЛС като тръгнеш да купуваш навигация (за да ти кажа къде в Пловдив да отидеш).

2. Монитор с ТВ тунер - същата работа, само дето няма да имаш навигация (а навигация си трябва, не е излишна екстра). Но пък ще е по-евтинко и ... ще имаш ТВ.

3. Аз лично бих сложил ( и така направих всъщност де) - OBC - големия борд комп. (но ти целиш сериозно модернизиране на интериора и може би монитор е по-доброто решение за теб)
Последна промяна PeReZ на 21 Фев 2009, 4:22, променена общо 1 път

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 20 Фев 2009, 1:01

Аз съм го правил. :mhihi: плеъра беше двд, а монитора 7'' беше телевизор с видео вход. За антена бях прокарал тънък коаксиален кабел до предната броня и там зад нея бях сложил един рефлектор от ТВ антена. Дай имеил да ти пратя снимки ако искаш ;)

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 20 Фев 2009, 2:58

ее супер е станало , Светльо мерси за идейте винаги си насреща аз ще ти звънна като реша твърдо , за колегата ще се радвам да пратиш mitaka_pld@abv.bg да видя как е станало ...... все още мисля варянтите и за голям борд си мислих ама там не стават ли много датчици и чудесии който трябва да се сложат ????

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 20 Фев 2009, 3:07

А имаш ли гараж,където да държиш колата,че на тоя телевизор бързо бързо ще му се израдва някой :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 20 Фев 2009, 3:20

еми нямам , ..... и за гараж мисля че и ти си прав , и това е нещото което ме спира най много чесно казано

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 20 Фев 2009, 4:32

Лично за мене такава изгъзица е много грозна, специално за е36, не знам, но по-добре си прасни един голям борд и едно хубаво плейрче + хубава музичка е много по-добър вариант според мене и по-ефтин!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 20 Фев 2009, 8:23

То по принцип не е скъп вариянт .това ТВ е по120лв.в техномаркет,даже мисля имаше черни цетове по-стилно ще е,според мен.И аз съм го намисли,ама не ми остава време,за сега.Даже един приятел си е монтирал и камера за обрато виждане към него,тя е около30-50лв.А за ДВД има "Нипони "в МЕтро по около140кв.(даже имат ЮСБ вход)смятам че това не са никака големи цени за разнообразието което се получава в колат:D
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 20 Фев 2009, 9:16

изглежда чудесно с дисплей на мястото на часовника :shock: ! подкрепям идеята на 100%
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Фев 2009, 10:45

По- добрия и по- труден съответно вариант е климата и музиката да идат долу, а на тяхното място да се качи монитора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 20 Фев 2009, 13:38

bum_bum написа:По- добрия и по- труден съответно вариант е климата и музиката да идат долу, а на тяхното място да се качи монитора.

Просто правилният начин.

Колеги които ще го правите това - вземете си хубави компоненти защото след това ще съжалявате ... - Предлагам ви вземете един 2ДИН като свалите долу климата и си сложите 2ДИН-а става по красиво и по стилно а отгоре на всичко вече може да намерите и 2 ДИН "Carputers" демек компютри за коли - това което е и моята цел
Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 20 Фев 2009, 14:14

radio_manbg написа:
bum_bum написа:По- добрия и по- труден съответно вариант е климата и музиката да идат долу, а на тяхното място да се качи монитора.

Просто правилният начин.

Колеги които ще го правите това - вземете си хубави компоненти защото след това ще съжалявате ... - Предлагам ви вземете един 2ДИН като свалите долу климата и си сложите 2ДИН-а става по красиво и по стилно а отгоре на всичко вече може да намерите и 2 ДИН "Carputers" демек компютри за коли - това което е и моята цел
Поздрави
И аз мисля че това е по добър вариант, щото иначе дисплея остава много ниско и няма да се вижда добре. Ама и аз като колегата нямам гараж да си държа колата и ме е страх с такова нещо да я оставя пред блока, пък и това от друга страна иска доста нерви занимавка и средства и за това се спрях на по мързеливия, по безопасния и не чак толкова ефектния вариант:
Изображение и за сега съм доволен, само трябва да мушна и големия борд и една камера за задно виждане която ше вържа към дисплея на JVC-то :D . А и мисля че и така таблото не изглежда никак зле:)
А специално за GPS-а мисля че не ми трябва, поне на този етап.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 21 Фев 2009, 22:44

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 21 Фев 2009, 23:02

:++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++

Следваща

Назад към E36