Проблем с предните ел. стъкла хелп моля. Проблема РЕШЕН

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Проблем с предните ел. стъкла хелп моля. Проблема РЕШЕН

Мнение от NeoPrint » 19 Фев 2009, 22:04

Момчета преди месец случайно установих,че дясното предно стъкло не помръдва. Чува се леко цък,цък когато натисна копчето,но само толкова.
В този сезон не ми и трябва и отложих ремонта,но шофьорското го ползвам всеки път на влизане и излизане от паркинга за да се чекна и то започна прогресивно да се влошава. Все по-бавно слиза и дори понякога спира преди крайна долна точка. Опитах да смажа с WD,но ефект няма.
Днес направо се смъкна с триста зора,може би за последно. Отделно забелязах едни противни вертикални ивици отвън на вратата по средата като от нагрято от триене :roll:
Дайте идея какво и става на бимата,готов съм да купя и други машинки,но не съм убеден,че е от тях все още. :help: Все пак колата е от последните Е34 и е супер запазена,тези дето ще ги купя ще са 100% по-стари и амортизирани :roll:
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как се лекува?
Последна промяна NeoPrint на 21 Фев 2009, 17:33, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 19 Фев 2009, 22:16

Трябва да я отвориш и виж на рамената на зъбните гребени има пластмасови държачи на стъклата, да не се е отчупила част от пластмасата до зегерката и да има големи луфтове . Смажи всички движещи се части и погледни водачите на стъклата от страни как се движи стъклото и кое го спира. Внимавай с копчетата на кората и особено централното, което е по-голямо и изисква по-як натиск с дълга отверка. Така ще разбереш къде е проблема и тогава си търси част ако се налага да я сменяш! Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Re: Проблем с предните ел. стъкла хелп моля

Мнение от \MITETO\ DSB » 19 Фев 2009, 22:48

NeoPrint написа:Момчета преди месец случайно установих,че дясното предно стъкло не помръдва. Чува се леко цък,цък когато натисна копчето,но само толкова.
В този сезон не ми и трябва и отложих ремонта,но шофьорското го ползвам всеки път на влизане и излизане от паркинга за да се чекна и то започна прогресивно да се влошава. Все по-бавно слиза и дори понякога спира преди крайна долна точка. Опитах да смажа с WD,но ефект няма.
Днес направо се смъкна с триста зора,може би за последно. Отделно забелязах едни противни вертикални ивици отвън на вратата по средата като от нагрято от триене :roll:
Дайте идея какво и става на бимата,готов съм да купя и други машинки,но не съм убеден,че е от тях все още. :help: Все пак колата е от последните Е34 и е супер запазена,тези дето ще ги купя ще са 100% по-стари и амортизирани :roll:
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как се лекува?
На скоро имах същия проблем свалих корите на вратите и смазах всички механизми с течна грес спреи.Сега стъклата се движат като нови. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 19 Фев 2009, 23:58

Като задържиш копчето за вдигане/сваляне се чува цъкане през
равни интервали и нито се вдига нито сваля прозореца :?:
Поне аз имам такива симптоми на единия заден и ми се е прецакала
машинката.

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 20 Фев 2009, 6:38

Явно ще отварям утре.
Въоръжил съм се с маняшка немска течна грес и фотоапарат и ще видим какво ще излезе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 20 Фев 2009, 9:56

Колега аз имам този проблем на задно дясно и на предно дясно стъкло -задното след като ми обраха колата го смених и се оправи само със смазване ама не за дълго проблема според мене е в държачите просто се отлепят от джама и не го водят правилно и затова и е трудно на машинката- огледай хубаво всички пластмасови щивчета и металните държачи на джама виж си и оплътненията проблема в мойто предно е че оплътнението се е поизкривило и за това върви трудно ;)

П.С. Щом цъка машинката според мен работи явно нещо се е откачило вътре - лично мнение
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 20 Фев 2009, 13:09

Погледни и водача на стъклото ,който е в самата врата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 20 Фев 2009, 18:56

saint85 написа:...П.С. Щом цъка машинката според мен работи явно нещо се е откачило вътре - лично мнение

В самата машинка се чупят едни пластмасови такива не знам не точно
щифчета ми по скоро като преградки ..... нямам ясни спомени щото
разглабях лятото и като видях, че няма да се оправя с побългаряване
... включих на вариянт да си намеря друга и забравих.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

---

Мнение от tdk » 21 Фев 2009, 7:18

колега има вариант да са ти заминали четките на моторчето. моята също е от последните е-34-ки ама на дясната врата четката се беше изпилила до нула. затова и няма сила моторчето. виж ги

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Фев 2009, 17:00

Всичко вече е ОК с прозорците на Neoprint. Имаха нужда от смазване. Работят като нови. Днес в един закрит гараж ги смазахме с грес. :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 21 Фев 2009, 17:29

Имаме хепиенд :D
С безценната помощ на Зъбчо отново и двете проблемни стъкла се движат като нови. Всичко опираше до смазване на водачите. Не съм предполагал,че старата грес плюс захлаждането може да се сгъсти дотолкова,че да пречи вместо да помага на движението.
Благодаря на всички за помощта.

П.С. И не правете като мен 4 часа да слушате музика докато обгрижвате люБимата че сега акумулатора седи на зарядното. Нямаше палене :confused:

Назад към E34