проблем със Е36 compact след swap 1.6--->2.0 24V
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- baks
- Потребител
-
- Кара: 525 TDS
- Мечтае да кара: 526 TDS
проблем със Е36 compact след swap 1.6--->2.0 24V
Колеги, реших да сменя двигателя на БМВ-то си защото стария ми се виждаше слабичък. Куипих си двг със инсталация ЕЦУ и всичко нужно за swap-a. Качих мотора. Работи перфектно. И имам два малки въпроса (проблема) :
1. Интересува ме, въможно ли е да му сложа тракшън контрол? Ако да, то какво ми е нужно.?
Защото от първа като включа на втора и едва го удържам в пътя
2. Понеже оставих оригиналното табло, сега оборотомера не функционира правилно. Възможно ли е да преправя това табло или ми трябва от 320?
Предварително ви благодаря
1. Интересува ме, въможно ли е да му сложа тракшън контрол? Ако да, то какво ми е нужно.?

2. Понеже оставих оригиналното табло, сега оборотомера не функционира правилно. Възможно ли е да преправя това табло или ми трябва от 320?
Предварително ви благодаря

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
вземи табло от 320 ...
тва за асц-нали знаеш, няма невъзможни неща, ама ще е скъпо! Трябват ти, мисля, че, цялата дроселова клапа, блока за абс и асц, по дифа и т.н. и т.н. ама не си мисли, че ще му се радваш
тва за асц-нали знаеш, няма невъзможни неща, ама ще е скъпо! Трябват ти, мисля, че, цялата дроселова клапа, блока за абс и асц, по дифа и т.н. и т.н. ама не си мисли, че ще му се радваш

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Къв е тоя мотор където не можеш да го удържиш на пътя бе
ще му свикнеш и ще ти се струва даже че и тоя е малък разликата от 1.6 до 2.0 е голяма

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Re: проблем със Е36 compact след swap 1.6--->2.0 24V
baks написа:1. Интересува ме, въможно ли е да му сложа тракшън контрол? Ако да, то какво ми е нужно.?Защото от първа като включа на втора и едва го удържам в пътя
![]()
Научи се да караш и все някак ще успееш да го удържиш в пътя тоя 150 коньов звяр

- baks
- Потребител
-
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Братле като знам в БГ повечето 20ки кви са покойници и как компотите TI ги наказват едва ли не се одържа в пътя .... Поне доста колеги има тук с 318 ТI и те не са споделяли такива проблеми
Колега, айде да не почваме пак вечния малоумен спор 320 vs 18, 16, 14, 1.3i и т.н. Радвам се че знаеш как са "повечето" 20-ски, но темата тук е друга. Може би пича наистина има проблем, а може би просто не е свикнал все още (понеже разликата е осезаема).
baks, смени си таблото с уредите (иначе май няма как да ти отчита правилно оборотите). ASC е много зор да се сложи. Само в последната седмица в този форум бяха пуснати поне 3 такива теми и доколкото разбирам от отзивите и коментарите по тях - е почти невъзможно и не си струват усилията. От друга страна Dirtysouth намекна нещо що годе вярно - доста хора караме 20-ски и ги удържаме и без ASC (дори с шпер горе долу успяваме да ги удържим
...) така че иди при някой познат, покарай неговата 20-ска и ако и нея не можеш да удържиш върни си пак м43б16 ...
baks, смени си таблото с уредите (иначе май няма как да ти отчита правилно оборотите). ASC е много зор да се сложи. Само в последната седмица в този форум бяха пуснати поне 3 такива теми и доколкото разбирам от отзивите и коментарите по тях - е почти невъзможно и не си струват усилията. От друга страна Dirtysouth намекна нещо що годе вярно - доста хора караме 20-ски и ги удържаме и без ASC (дори с шпер горе долу успяваме да ги удържим

- baks
- Потребител
-
Вие момчета ме изкарахте еднорък с два леви крака
. И аз съм имал 320 купе и си го карах няма проблеми и 325 с 4 врати пак няма проблеми. Копмпакта се кара и от приятелката ми, та за това най вече ми е интересно дали мога да сложа ASC.
Благодаря на всички който помогнаха с инфо за таблото. До няколко дни го сменям

Благодаря на всички който помогнаха с инфо за таблото. До няколко дни го сменям

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
На мен ми се иска да видя как се държи компакта с такъв мотор
Ако си в софия дали е възможно да му направя едно кръгче
А относно тъблото ,можеш и да не го сменяваш,самоче трябва да се смени софтуера за оборотомера да е за 6 цилиндрово.

Ако си в софия дали е възможно да му направя едно кръгче

А относно тъблото ,можеш и да не го сменяваш,самоче трябва да се смени софтуера за оборотомера да е за 6 цилиндрово.

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
:)
Колега много ме учуди това че не се одържа аз карам 318ти с чип горе-доло 150к.с. и ми е супер слаб. Жена ми има книжка от 6месеца и си го кара без проблем. Даже ако трябва да съм честен с гуми 205/60/15 направо умира - върти ги но съвсем не е чак неодържим. аз съм се замислил да скачам на 2.5 или 2.8 - да видим дали ще е неодържим 

Re: :)
Херо написа:аз съм се замислил да скачам на 2.5 или 2.8 - да видим дали ще е неодържим
Удържа се много добре

13 мнения
• Страница 1 от 1