BMW 530 Прекъсвач
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
BMW 530 Прекъсвач
Така пускам темата от името на приятел много,много не го разбрах какво ми обясни,но да предположим,че ще разберете за какво иде реч.Значи човека иска да сложи прекъсвач така,че когато е изключено копчето да не може да пали колата,а когато си го цъкне да си тръгва,той знаел как се прави на други коли нещо се връзвало на безниновата помна,некви жички не знам си кво,обаче при бмв-то имало няколко жички (5 мисля,че каза) въпроса му е коя жичка да прекъсне,за да си свърши работа
Колата е Е34 530 

- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
_65536_kb_sec_ написа:нали се сещаш че форума не е най-подходящото място за въпроси от тоя сорт
Еми де да знам нищо лошо не виждам

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Нищо лошо няма да се пита... мисля, че Стоян имаше друго в предвид - никога не знаеш човека заради който правиш даденото упражнение дали няма да попадне случайно на статията
Иначе е лесно и има няколко начина - едния е да спреш захранването на бензиновата помпа (през ключето), 2-ри начин е да прекъснеш стартера, а друя е да спреш захранването на дюзите. Както си реши може да го направи.
Ако реши да прекъсва стартера му трябва по-сериозен прекъсвач, който да издържа 30А. Начина - под пластмасите на кормилната конзола намира жълто/черен кабел със сечение 2.5 мм2 и го прекъсва през съоветния прекъсвач.
Ако реши да прекъсва бензиновата помпа - под сивата пластмаса в ляво от педалите (на която е говорителя) трябва да открие залено/виолетов кабел със сечение 1.5 мм2 и го прекъсва чрез прекъсвача.
Пак казвам начини има много, както реши така може да го направи... Само да отбележа - всички връзки. спойки и прекъсвачи трябва да се правят максимално качествено и надеждно, за да няма излишни ядове после !

Иначе е лесно и има няколко начина - едния е да спреш захранването на бензиновата помпа (през ключето), 2-ри начин е да прекъснеш стартера, а друя е да спреш захранването на дюзите. Както си реши може да го направи.
Ако реши да прекъсва стартера му трябва по-сериозен прекъсвач, който да издържа 30А. Начина - под пластмасите на кормилната конзола намира жълто/черен кабел със сечение 2.5 мм2 и го прекъсва през съоветния прекъсвач.
Ако реши да прекъсва бензиновата помпа - под сивата пластмаса в ляво от педалите (на която е говорителя) трябва да открие залено/виолетов кабел със сечение 1.5 мм2 и го прекъсва чрез прекъсвача.
Пак казвам начини има много, както реши така може да го направи... Само да отбележа - всички връзки. спойки и прекъсвачи трябва да се правят максимално качествено и надеждно, за да няма излишни ядове после !
Последна промяна Ненко Вранков на 16 Фев 2009, 17:25, променена общо 1 път
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
bivola написа:_65536_kb_sec_ написа:нали се сещаш че форума не е най-подходящото място за въпроси от тоя сорт
Еми де да знам нищо лошо не виждамНе питам как да я запаля без ключ или нещо от сорта
Колега, след като някой ти каже, как точнои и къде се слага ключа , остава да кажеш регистрационния номер на колата и къде нощува.
По този начин ще улесниш всички джамбази!
Поздрави,
Сашо.
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
Хах нещо не можем да се разберем като хората както и да е ,благодаря на dj_ennsy_1
Темата е приключена. Катанец 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
първата ми петтица, купувам я след известно време жабката ми препълнена с разни боклуци и пред една дискотека незнам кво търсих там и я затварям , сле дискотеката колата неще да пали
- бутане до вкъщи, една седмица една седмица чудене кво става
оказа се че има скрито копче в жабката и при затварянето и като е пълна се е натиснало -прекъсващо релето на бензиновата помпа
преди имах една е 30-ка и тя там имаше копче за прекъсване на паленето
ся 530-ката под кожата на скоростния лост открих едно ЦК дето прекъсва и то паленето
никои от собствениците им не ми беше казал за копчетата
наи добре е ако има голям борд и от него да си блокираш паленето

преди имах една е 30-ка и тя там имаше копче за прекъсване на паленето

ся 530-ката под кожата на скоростния лост открих едно ЦК дето прекъсва и то паленето

- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
dj_ennsy_1 написа:Допълних си малко поста по-горе
Благодаря много,за което определено би трябвало да свърши работа сега

- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
stambo_81dg написа:първата ми петтица, купувам я след известно време жабката ми препълнена с разни боклуци и пред една дискотека незнам кво търсих там и я затварям , сле дискотеката колата неще да пали![]()
- бутане до вкъщи, една седмица една седмица чудене кво става
![]()
оказа се че има скрито копче в жабката и при затварянето и като е пълна се е натиснало -прекъсващо релето на бензиновата помпа
![]()
преди имах една е 30-ка и тя там имаше копче за прекъсване на паленето![]()
![]()
Големия борд както и оригиналната аларма едва ли ще са проблем за 80% от потребителите на форума да се изключат да не говорим за джамбазин. Комбинация от ключета на всякаде му е майката + за всеки случей се сваля някое реле

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
колеги
1. такива копчета нарочно не искам да ги споделям във форумите по обясними причини
2. от такива копчета в момента ми спира целия чек контрол и колата ми понякога загасва в движение, което съвсем скоро при прокарването на телефонната инсталация ще се коригира.
Просто искам да ви призова като правите такива интервенции работете с поялник и изолирайте много добре връзките.
1. такива копчета нарочно не искам да ги споделям във форумите по обясними причини
2. от такива копчета в момента ми спира целия чек контрол и колата ми понякога загасва в движение, което съвсем скоро при прокарването на телефонната инсталация ще се коригира.
Просто искам да ви призова като правите такива интервенции работете с поялник и изолирайте много добре връзките.

15 мнения
• Страница 1 от 1