Гумите опират, какво да правя???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Борис_Малинов написа:Аз съм с 18ки 255/35/18 + 15mm.фланци за изнасяне на джантите ЕТ35 и нямам проблем с упирането в калниците или веждите.
Не съм си навдигал задницата а просто съм решил проблема като не и давам да ляга надолу дори с трима човека отдзад.
Намерил съм едни подходящи тампони,които трябва да се сложат на точното място,и проблема е решен.Бройката струва 4,75лв.и два броя са достатачни.Другия плюс в случая е,че в завой с по голяма скорост колата почти не се накланя и влиза като талпа(това в кръга на шегата).
Утре ако ми остане време ще снимам въпросните тампони.Мисля,че имах два в гаража.
Чакаме снимки колга!!!

- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
Колега доста чудно да ти опират 16-ски. А колата купе ли е или седан щото аз съм с 225/45/17 и не ми опира абсолютно никъде 

- gotcha
- младши ентусиаст
-
- Кара: Diamantschwarz coupe
Пичове я драснете ЕТ-то и J (ширината) на джантите, защото така само догатки си правиме всички. Комбинацията от тези 2 параметра също е важна, защото аз съм с ЕТ20 и 7J на гуми 205/55/16 и ми опират само с 2-3 човека отзад и на неравности или остър завой. Ако да кажем ширината на джантата ми е 9 няма как да не закача, защото вече гумата ще ми излиза от калника, докато сега е наравно с него и се скрива вътре само най-външния ръб ми се закача на гумата.
Ако гумата излиза от веждата (>ЕТ20 и 8J +) варианта е само един - много яки пружини от комби (те са още по-твърди до колкото знам) за да се опира само при возене на товар.
Ако гумата е на нивото на веждата (ЕТ20 и 7J) - прави се роулинг (смачкване на ръба) или само се изрязва. Или просто ти закача леко при товар.
Варианта с подложки ми се вижда глупав, защото визията на колата отстрани се скапва. Какъв е смисала да имаш широка стъпка при условие, че си със сток окачване и колата ти има стоков вид?
Или ще е ниска и широка отзад или ще е сток - мои разсъждения
Ако гумата излиза от веждата (>ЕТ20 и 8J +) варианта е само един - много яки пружини от комби (те са още по-твърди до колкото знам) за да се опира само при возене на товар.
Ако гумата е на нивото на веждата (ЕТ20 и 7J) - прави се роулинг (смачкване на ръба) или само се изрязва. Или просто ти закача леко при товар.
Варианта с подложки ми се вижда глупав, защото визията на колата отстрани се скапва. Какъв е смисала да имаш широка стъпка при условие, че си със сток окачване и колата ти има стоков вид?
Или ще е ниска и широка отзад или ще е сток - мои разсъждения

Mens sana in corpore sano
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
До колкото знам най-удачният вариант за Е36 относно ЕТ е Мин. ЕТ35 до ЕТ47 (колкото са бирените капачки-примерно) А за J от 7J-7.5 до 8.5 каквито се слагат на М3 отзад!!! Според мен това са добрите варианти за да не ти стърже и да ти прави проблеми!!! 

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
А има и още нещо мн.тънко тва съм го видял на моя кола,става въпрос за джанти 9j,закачаха съвсем малко във веждите само малко края на гумата при по остър завой.След като си регулирах задния мост и я разкрачих спря да ми жули
нещо такова

нещо такова

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- gotcha
- младши ентусиаст
-
- Кара: Diamantschwarz coupe
С такъв камбер от рисунката ще мое да дрифтиш като никой друг
ама и гуми ще сменяш...

ама и гуми ще сменяш...

Mens sana in corpore sano
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
gotcha написа:С такъв камбер от рисунката ще мое да дрифтиш като никой друг
ама и гуми ще сменяш...
Е да , ама отзад колата ще изглежда като насрана...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
gotcha написа:С такъв камбер от рисунката ще мое да дрифтиш като никой друг
ама и гуми ще сменяш...
Е рисунката е малко примерна

като тука

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3