Смяна на щофйорска седалка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Смяна на щофйорска седалка

Мнение от Wierdo » 17 Фев 2009, 23:43

Колеги, проблема е следния: облегалката ми се счупи преди време и днес стигнах да си купя друга. Взех само "скелета" щото мойта тапицерия си е здрава. Проблемите са ми 2:

1- опитах се да сваля старата от колата днес, но се оказа че не иска да отиде до край напред и съответно не мога да сваля задния болт на дясната релса. Някой ако е имал подобен проблем нека сподели как се е справил.

2- нямам си и понятие как трябва да "трансплантирам" тапицерията от едната на другата. Моля ви давайте снимки материали и писания :) щото следващата седмица ме чака дълго пътуване и ше се изкривя.

Ако имате някакви въпроси питайте, за друго не се сещам за сега. Благодаря предварително :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 18 Фев 2009, 0:15

Видях конкретни теми из форума, но пак оставам озадачен. Изникна ми и втори въпрос в главата : мойта седалка има джоб на гърба, а тази която взех няма проблем ли е това ? Дайте някви снимки с инструкции и ще съм много благодарен :) и бира черпя въпреки студеното време !!! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 18 Фев 2009, 0:55

Утре вечерта ще ти пратя снимки, че ше ги върша тия неща :)
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 18 Фев 2009, 1:22

Супер си колега :) гледам че си от Плевен иначе щях да предложа да го свършим заедно ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 18 Фев 2009, 17:39

Момчета, де кажете нещо че ше изкъртя пода в колата. Е*аси майката, запънала е дясната релса и неще и неще да мръдне напред за да сваля болта. На всичкото отгоре ми се струва че и самата седалка е различна. :censored: а именно : мойта е с "кошницата" отзад на гърба, а тази дето я имам е без и ми се струва че нема пасне тапицерията. Възможно ли е ?! :cen :censored::censored::censored:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Фев 2009, 22:48

Няма проблеми колега , ще стане тапицерията ....гарантирам , аз съм го правил и няма грижи (тези седалки с джоб от зад се на коли след фейса а другите - преди, но няма грижи , тапицерията ще стане....). Иначе няма голяма философия по свалянето ,правилно си се насочил , просто отвиваш болтовете от долу. След като не иска да ти мръдне седалката достатъчно , значи нещо я спира или може релсата да е крива или да се е усукала леко и да не може да се движи нормално по нея седалката .... Легни ниско долу и гледай ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 19 Фев 2009, 19:11

Трябва да излезе лесно

Назад към E36