Гумите опират, какво да правя???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Гумите опират, какво да правя???
Значи днес си смених отзад джантите с 16-ки, размерът е 225/50/16 и опират
Има ли чалъм да се повдигне по някакъв начин, или спасението е нови джанти и гуми? 

Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
1. вземаш си джанти, които да са за е36
2. режеш веждите
3. слагаш тънки гуми
4. слагаш подложки на пружините

2. режеш веждите
3. слагаш тънки гуми
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
bum_bum написа:1. вземаш си джанти, които да са за е36
2. режеш веждите
3. слагаш тънки гуми
Колега, дай ако обичаш малко инфо за тия подложки, защото другите варианти са неприемливи, не ми се сменят гуметата

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не бих ти дал инфо за подложките, защото не искам някой ден аз или мой близък да сме срещу теб като се задаваш с висока скорост от завой с така тунингован автомобил 

- saleen
- старши ентусиаст
-

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И по- малко ЕТ не прави проблем на 205 гума. Варианта за мен ако държиш да си с тия джанти е да изрежеш ръба на калника. Тва с подложките го казах информативно. Продават се в М комплект, ако не се лъжа, но е възможно най- циганския начин да си решиш проблема.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега аз съм с такива гуми 225/50/16 (ако искаш погледни в галерията ми). Не е проблема нито в гумите , нито в джантите , просто трябва да повдигнеш колата. Ако колата ти е с четири цилиндров двигател ,най добрия вариятн (според мен) е да сложиш пружини от шестак (при мен е така и колата е доста висока , няма грижи с гумите). Ако обаче е шестак , тогава има пинизи със подлагане на тенис топки под пружините , но това според мен е "занаятчииско " изпълниение и не те съветвам да го правиш!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
е тя твойта стърчи като един щъркел, така и 255 ще поеме
нали идеята е не само да побере джантите, но и да изглежда добре 

- saleen
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:Колега аз съм с такива гуми 225/50/16 (ако искаш погледни в галерията ми). Не е проблема нито в гумите , нито в джантите , просто трябва да повдигнеш колата. Ако колата ти е с четири цилиндров двигател ,най добрия вариятн (според мен) е да сложиш пружини от шестак (при мен е така и колата е доста висока , няма грижи с гумите). Ако обаче е шестак , тогава има пинизи със подлагане на тенис топки под пружините , но това според мен е "занаятчииско " изпълниение и не те съветвам да го правиш!!!
Колега, баварката е 320 i обаче явно е по- ниска и си опира.Чудя се дали може да се използват тампони от лада, или нещо да се увие около навивките и да се ограничи свиването на пружините

- saleen
- старши ентусиаст
-
КОСТОВ написа:и аз сам с 225-16-50 и опират,нз как да я спра дане слиза толкожа надоло,трябва ми само 2-3 прата

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
колега, забрави за всякакви подложки и особенно за рязане на вежди-това ще е най-голямата глупост която ще направиш на колата си.
вземи си подходящите джанти и не се занимавай с простотии
...аз навремето когато имах Е36 си сложих джанти от е34 (купих ги чисто нови) и тогава раздувах калниците за да ги побера с 205/50/15, но и това е полурешение на проблема-имаше милиметри за да не опира!?! ...другия вариант е да намалиш месото на главината на джантата, но не те съветвам....

...аз навремето когато имах Е36 си сложих джанти от е34 (купих ги чисто нови) и тогава раздувах калниците за да ги побера с 205/50/15, но и това е полурешение на проблема-имаше милиметри за да не опира!?! ...другия вариант е да намалиш месото на главината на джантата, но не те съветвам....
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46