HELP! - мисля че харчи прекалено много...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 10 Фев 2005, 0:36

///Milen_bmw написа:е моита в тия студове стигна до 30 на 100 така 4е нема да се плашите

аиде ще те замоля малко и аз сам сас същия мотор и пове4е от 15 не мие хар4ила сега по студовете ,нещо нее вред при тебе :winky:
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 10 Фев 2005, 0:42

Ха 20-30-50л. :shock: :shock: :shock:
Имам същият мотор, не жаля тунджа/обороти ама повече от 14-15 не ми харчи сега защо ли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: поуспокоих се...

Мнение от Niky Georgiev » 10 Фев 2005, 11:08

bonbonev написа:А някой може ли да ми обясни, (надявам се да не ставам нахален)...На борд. компа има 2 "подточки" за среден разход на гориво...Ако сипя - да кажем 20л. бензин и настроя обратния брояч на 100км. и резетна единия разход- да започне да смята начисто...и тръгна да ги навъртам тия 100км. - дали ще излезне някаква реална аритметика в крайна сметка? :uups:

Не че се втилясвам нещо с тоя разход - чисто експериментално ме интересува...

П.С. Дано да не ви досаждам...просто я имам колата от 1 седмица и всичко ми е "гъста Лондонска мъгла" ...припомням си времената с добрата стара ЖИГА - с това задно... :mhihi:

"Обратното броене на км" както го наричаш се използва за дефиниране на дистанция - да кажем 384 км от София до Бургас, вследствие на което от другото копче може да ти покаже на база средна скорост (за която която можеш да дефинираш също начално отчитане) в колко часа ще пристигнеш там.
За аритметиката на разхода - тя е още по-проста - засичаш от начален момент до когато си пожелаеш - среден разход, било то за 78 или 1356 км примерно.
Не се доверявай напълно на бордовия компютър за разхода. При мен в 9 от 10 случая показва коректно, но това зависи от всяка кола (особено на тези години). Засечи от пълен до пълен резервоар градско и ако това което ти показва компа съвпада с действителността - добре, ако не, то в настройките му (скритото меню) можеш да зададеш процентна корекция - или +. Щом си сравнително нов, вероятно незнаеш, (ако имаш големия компютър) че разполагаш с още доста скрити екстри, като например - волтаж на ел системата, скоростомер с точност до 1 км, моментен разход на час (ако си в задръстване например) и т.н. Има доста теми изписани по въпроса, но не се притеснявай да питаш... и ние сме минали по тоя път.
Niky Georgiev

младши ентусиаст
Аватар

!

Мнение от NESH » 10 Фев 2005, 12:04

Успокоихте ме и мене -3.5 л мотор е 20 /100 но от както стана -100 градуса де!! :lol: :lol: Иначе 15/100 в топлите сезони!Дишаааам спокоинооооо :mhihi: !

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 10 Фев 2005, 13:59

Е32ка М30се автомат 15л гратско ли :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Niky Georgiev - благодаря за инфото...

Мнение от bonbonev » 10 Фев 2005, 21:34

компютъра - мисля, че ми е големия 'штот има доста копчета...обаче за скрито меню, за допълнителната инфо която може да показва - нямам си идея как да я изкарам тази инфо на показ :uups:
Иначе това което ми казваш мого приятно гали моите уши, защото обичам да имам възможно по-подробно инфо за състоянието на колата..пък било и то моментно...

До сега като съм си влизал в предишните ми коли(фиат Уно, опел Кадет) - вътре само ръчки :mhihi: А таз кат си я купих с толкоз любов и лишения...влизам сядам и смех - нимога да тръгна :shock:
Тръгвам - въртя волана с две ръце :) (а тя нали със серво) бях с един приятел - смехххх :lol: Вътре само копчета - добре че има скоростен лост :D Викам си на акъла - ибаси - ся кое за кво е - умрех от срам... :uups: Давай си викам, първо с познатото - три педала има и скорости - ша са закараме (от Кюстендил си я напазарувах);Кат се прибрахме тука, един час ръчках всичко дет е копче и влезнах в час - ама с тоз борд комп. :( - пълна мъгла...

Ако може някакви линкове към вече изписани теми - да се пообразовам за тез скрити менюта и другите инфо дет може да ги показва...- ще съм много благодарен...Има някаква книжка кое как и за какво е ама е на италиянски...Гледах я кат разказ в картинки... :mhihi:

П.С. Кат успея да се домъкна на някоя сбирка ша почерпя по бира...и ша са похваля с придобивката... :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 11 Фев 2005, 9:37

За бордовото PC можеш да прочетеш тук http://home.att.net/~ebaines/e36_obc.htm
Не се притеснявай, че описанието е за E36, при теб е същото.
Niky Georgiev

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: HELP! - мисля че харчи прекалено много...

Мнение от bozi_bmw » 11 Фев 2005, 17:51

bonbonev написа:Вече 400-500 км градско - уж я засичам - незнам дали го правя правилно - ама кат гледам как ми свършва бензина...
Според мойте изчисления - харчи 20/100 :shock:
- Това нормално ли е? 520i 24V Vanos 150 коня... Къде може да е причината - сменил съм въздушен, бензинов филтри, карам я с 95 бензин...и най-важното НЕ Я РЪЧКАМ - нали ужким ВАНОС система , това-онова... Водих я на диагностика - ламбдата си показва 1,06 - 1,10 - двигателя работи като часовник - ония вика - мога да си държа кафето на двигателя пълно догоре..- нема да се разлее...сички вика да беха кат тебе - то нема от какво да се оплаче човек от тоя двигател - всичко в норми (от магазина ли вика ми я докарваш ;) )
ама...- ей го на - харчи кат ЗИЛ :uups:

:help: :help: :help:

И при мене беше същото положение преди 2-зими ама във тоя сняг и лед като почна да вартя гуми на почти всяки потегляне и със прецакана бубина на 6-ти цилиндър и на мене ми харчеше 20 на 100

кандидат ентусиаст
Аватар

...

Мнение от bonbonev » 11 Фев 2005, 22:25

демек да ходя да ми проверят бобините дали работят кат хората?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ...

Мнение от bozi_bmw » 13 Фев 2005, 12:49

bonbonev написа:демек да ходя да ми проверят бобините дали работят кат хората?

Еми за всеки случаи може да ги прожериш :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bonbonev » 14 Фев 2005, 9:31

Ще ида в дарукар да я тестват цялата....Ама сия друго ме зачекна - под волана има една ръчка - която явно е да го регулира по някакъв начин...обаче - незнам как точно да го направя тоз реглаж...дръпнах я в "отворено положение", леко се опитах да дръпна волана към мен, пробвах да го бутна, на спрял двигател, на пуснат, на контакт ,на неконтакт, на пъхнат ключ, на изваден ключ...и никва реакция :( аз ли не дърпам и бутам достатъчно силно - или не правя нещо като хората....- търсих теми тука - ама имаше споменато само че я има таз ръчка и че с нея се регулира - ама подробности няма...В книжката ми н"която е на ITA език ;)" - пише нещо ама кат не мога да си го преведа...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 14 Фев 2005, 13:01

bonbonev написа:Ще ида в дарукар да я тестват цялата....Ама сия друго ме зачекна - под волана има една ръчка - която явно е да го регулира по някакъв начин...обаче - незнам как точно да го направя тоз реглаж...дръпнах я в "отворено положение", леко се опитах да дръпна волана към мен, пробвах да го бутна, на спрял двигател, на пуснат, на контакт ,на неконтакт, на пъхнат ключ, на изваден ключ...и никва реакция :( аз ли не дърпам и бутам достатъчно силно - или не правя нещо като хората....- търсих теми тука - ама имаше споменато само че я има таз ръчка и че с нея се регулира - ама подробности няма...В книжката ми н"която е на ITA език ;)" - пише нещо ама кат не мога да си го преведа...

дам като дръпнеш ръ4ката независимо дали ба4ка мотора или не се издърпва волана напред и на зад слад като си го нагласиш буташ ръ4ката и волана е застопорен :D това е
ИзображениеИзображение
Изображение

Drinker
Аватар
Кара: нЪ Кючеци
Мечтае да кара: нормално
Детайли за колата: Тъпо комби

Мнение от ///Milen_bmw » 14 Фев 2005, 22:20

dizelboy написа:
///Milen_bmw написа:е моита в тия студове стигна до 30 на 100 така 4е нема да се плашите

аиде ще те замоля малко и аз сам сас същия мотор и пове4е от 15 не мие хар4ила сега по студовете ,нещо нее вред при тебе :winky:

въобще не се базикам - направо ми се реве
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 15 Фев 2005, 0:19

///Milen_bmw написа:
dizelboy написа:

въобще не се базикам - направо ми се реве

ако имаш интерес може да ти се ореди един бърз преглед на ситуяцията при тебе ,имам ендо мом4е тука пове4е на лс
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bonbonev » 15 Фев 2005, 21:37

DIZELBOY

неще прасето мръсно, днеска пак пробвах - дърпам ръчката , и дърпам волана , бутам - 5мм ход :bcry: Къде му е :censored: проблем? Има ли някаква връзка в какво положение ми е седалката?

П.С. Днеска в дъжда пак открих нещо ново...- слагам аз чистачките да бършат усилено и те си бачкат здраво...и кат намалих, почти спрях - абе нещо не бършат толкоз често колкото съм му казал... :shock: Викам ибаси ко стана? - забързах се малко пак започнаха да бършат бързо - викам си ииибаси ентелегентната кола 8) - тя повече образование от мен има :mhihi: ...Та - какво да правя с тоз волан - не че ми пречи и така да си карам , ама кат може да си го направя по-удобно....

ПредишнаСледваща

Назад към E34