ПОМОщ СПЕшНО

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

ПОМОщ СПЕшНО

Мнение от N.Mihaylovski » 10 Фев 2005, 20:48

Здравеите момчета вижте моя проблем е следния
днес на 10.02.2005 се явих на изпит листовки за книжката нали сичко точно но тъмън да почваме и чете кои е там кои не и мен ме пропуска и аз му казвам а мен тои казва даи си личната карта давам я и тои ми казва днес ставаш на 18 и неможе да се явиж на изпит
КАЖЕТЕ имам ли право да го подведа под отговорност за административна грешка

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 10 Фев 2005, 21:25

Нямаш ли познат юрист консулт? Според мен би трябвало да може да се явиш, нямам представа дали се казва друго в закона! :roll:
Но ако ще се занимаваш с това задълбочено, наистина ти препоръчвам да отидеш при някой юрист консулт! ;)
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 10 Фев 2005, 21:27

:idea: Можеш да се явиш на изпит, веднага след като навършиш 17 години и 9 месеца :idea:
НЕ можеш да имаш книжка преди 18 навършени. Но ако си си платил и не са те допуснали да изпит поради тази "причина", пичът, дето ти го е казал, може да го гризне мнооо лошо...
MORE BEER!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Фев 2005, 21:33

Azrail написа::idea: Можеш да се явиш на изпит, веднага след като навършиш 17 години и 9 месеца :idea:
НЕ можеш да имаш книжка преди 18 навършени. Но ако си си платил и не са те допуснали да изпит поради тази "причина", пичът, дето ти го е казал, може да го гризне мнооо лошо...

Закона е променен ! Трябва да имаш 18 годни за да положиш изпит! А найстина 18 годишнина се брои за навършена ... примерно ако си роден на x.y.z броиш се за пълнолетен от 00:00 (x+1).y.z

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 10 Фев 2005, 21:46

Пак ли е променен бе...
Преди 3 години можеше да си караш изпита на 17, преди 2 - на 17 и 9 месеца, сега - на 18... Не им ли писна ве? :mhihi: Още малко и на 21 ще ставаме пълнолетни вече.
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 10 Фев 2005, 22:01

Мда ама пича явно си е платил да отиде на изпит!
Но как може да те запишат за тая дата,ако знаят че
тогава не може да се явиш на изпит?!
Made in BG... :banghead:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 10 Фев 2005, 22:33

да прав си платих си и пича ми каза духаи даже и имам лист на които пише кога,каде и защо да се явя сичко е точно инструктура ми го даде тва листче лично
мисля да разбера за кво става дума и ако съм прав да ги съдя

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 11 Фев 2005, 0:01

Azrail написа:Пак ли е променен бе...
Преди 3 години можеше да си караш изпита на 17, преди 2 - на 17 и 9 месеца, сега - на 18... Не им ли писна ве? :mhihi: Още малко и на 21 ще ставаме пълнолетни вече.

:mhihi: :mhihi:

те си мислят като вдигнат възрастовата граница решават проблема с катастрофите :!: ;) Тъпнари вместо да вдигнат небоходимите часове :!: Вярно, че ще се вдигнат таксите, но тея управници пък могат да направят на инструкторите отбивки от данъци и от сорта и намален бензин и т.нат. Все пак после тоя, който не се е научил нали ще заплати със своя или с някой чужд живот :?: И се стига, че пак се избира парите или живота :!: Според мен решението е да се направят курсовете 2 месеца да се кара всеки ден по 1 астрономически час, което прави курсовете около 60 часа :!: Въпроса е дали физически ще са способни самите инструктори, но като се види, че това е доходоносна работа, ще се намерят още инструктори :!:

Кой от тук ще ми каже, че след курса си от около 20 учебни часа часа(не съм сигурен но мисля че бяха 24) е бил напълно подготвен и безгрешен :?:

Просто в тази система са нужни малки промени :!: До колкото знам преди 10-15 години е имало задължителен полигон, задължително паркиране изпита е бил по-тежък ала бала, ами така трябва, но ако днес се направи по-тежък изпита рушветите ще се вдигнат, така, че не е там въпроса :!: Нека ни подготвят качествено, пък после който иска и може да си плати :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 11 Фев 2005, 0:42

До колкото знам преди 10-15 години е имало задължителен полигон, задължително паркиране изпита е бил по-тежък ала бала, ами така трябва

Имаше то полигон и не само едно паркиране а две ,"тунел" назад ,змейка(зик-заг) напред и назад,спиране на естакада с дьрпане на рьчната отпускане и потегляне имаше влизане в квадрат напред след това обрьщане вьтре и излизане .Тия неща трябва да се вьрнат задьлжително,за да не става така:Паркираш си колата отиваш на кафе и като се вьрнеш гледаш как е издрана от някои пишман "маневрист" :mhihi:
да прав си платих си и пича ми каза духаи даже и имам лист на които пише кога,каде и защо да се явя сичко е точно инструктура ми го даде тва листче лично
мисля да разбера за кво става дума и ако съм прав да ги съдя

To ако ставаше като по щатските филми това сьс сьденето който за каквото му дойде на акьла...ехееееее... :winky:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Фев 2005, 10:19

Пий една студена вода за здравето на изпитващия и това е :mhihi:

Дилян Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 11 Фев 2005, 20:34

To ако ставаше като по щатските филми това сьс сьденето който за каквото му дойде на акьла...ехееееее... :winky:

:OT:

Става, става, не е само по филмите, там се съдят за такива глупости че може да си умреш от смях, и мене ме съдиха ма не се дадох и излезнах невинен :mhihi:
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 12 Фев 2005, 12:18

е са му звъннах на инструктура и ми каза 4е ме записал ве4е за следващия изпит дано да е тая седмица 4е ше ме бреебе доста
пиинах 5 кила бира и ми помина :P

Назад към Основен Форум