Достъп до клапите на климатроника
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Достъп до клапите на климатроника
Здравейте колеги,
Първо да обясня проблема... Колата е с автоматичния контрол (с хоризонталните врътки) и при задаване на студено от страната на пасажера, както и при достигане на зададената температура, продължава да духа хладко.. смесва топло със студено от средната решетка и от тази от към пасажера, а от страната на пасажера от към стъклото продължава да духа горещо (според мен не затваря клапата която духа към стъклото)
От страната на шофьора няма проблеми там всичко е нормално... Имам и посредата на врътката позиция топло и студено.. но нещо и тя не работи като хората...
Водния клапан е сменен, пробвах и с друг контрол на климатроника - пак същото! Остана да са клапите на климатроника, четох тук по темите че са 12,
но не знам как да стигна до тях. Говорих и с един колега, че може да е от датчика за температурата от страната на пасажера, но не знам как да го проверя
Моля всички, които имат някаква идея да споделят
Първо да обясня проблема... Колата е с автоматичния контрол (с хоризонталните врътки) и при задаване на студено от страната на пасажера, както и при достигане на зададената температура, продължава да духа хладко.. смесва топло със студено от средната решетка и от тази от към пасажера, а от страната на пасажера от към стъклото продължава да духа горещо (според мен не затваря клапата която духа към стъклото)

Водния клапан е сменен, пробвах и с друг контрол на климатроника - пак същото! Остана да са клапите на климатроника, четох тук по темите че са 12,

Моля всички, които имат някаква идея да споделят

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
датчика на пасажерската страна се вижда като отвориш средната конзола, долу в дясно зад желязото, с бял конектор е и стърчи съвсем малко. Правили сме я цялата галимация с ремонта на климатроника и извода е ако не е от датчиците, значи може да има счупени клапи.

- skylord
- младши ентусиаст
-
а как се мери самия датчик
за въпросните клапи трябва ли да падне цялото табло или има някав достъп да се види поне дали затварят до край

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
skylord написа:а как се мери самия датчикза въпросните клапи трябва ли да падне цялото табло или има някав достъп да се види поне дали затварят до край
клапите които миксират топло студено през средните духалки могат да се оправят само с махане на таблото ако са счупени. Ако проблема е някъде другаде се вади цялото табло, и климатроника с всичките му кабеляци и салтанати.

- skylord
- младши ентусиаст
-
е това вече е кофти, дано да се окаже от датчика, че не ми се сваля таблото, а решетката посредата с врътката за топло и студено как се маха, оня ден пробвах, но ме достраша да не я строша...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
_65536_kb_sec_ написа:skylord написа:а как се мери самия датчикза въпросните клапи трябва ли да падне цялото табло или има някав достъп да се види поне дали затварят до край
клапите които миксират топло студено през средните духалки могат да се оправят само с махане на таблото ако са счупени. Ако проблема е някъде другаде се вади цялото табло, и климатроника с всичките му кабеляци и салтанати.
Колега при мен проблема с тези средни клапи е че като врътна копчето да духа топло няма никой иначе си духа само студено и това можеш ли да ми кажеш това копче коиточно клапи управлява.
- skylord
- младши ентусиаст
-
При мен като я сложа в средата на студено от към шофьора духа студено от към пасажера хладко, като я сложа на топло от страната на шофера духа хладко от към пасажера спира 

- skylord
- младши ентусиаст
-
пичове разрових се и намерих материал по темата - от е32, но климатроника е същия...
това са датчиците за всяка страна
а тук може да видите почти всичките моторчета на клапите
тази информация почти ме отказа, до тук се мотивирах само да проверя датчика от страната на пасажера..

това са датчиците за всяка страна

а тук може да видите почти всичките моторчета на клапите
тази информация почти ме отказа, до тук се мотивирах само да проверя датчика от страната на пасажера..
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
да климатроника е същия и е съвсем лесно да се свали средната конзола за да се проверят или сменят двата датчика.
има още един датчик на температурата на входящия въздух, но много ме съмнява да е прецакан, защото от ляво ти работи нормално климатроника. Така че смятам че е само пасажерския
има още един датчик на температурата на входящия въздух, но много ме съмнява да е прецакан, защото от ляво ти работи нормално климатроника. Така че смятам че е само пасажерския

- skylord
- младши ентусиаст
-
Да ще го измеря датчика, намерих и примерна таблица за съпротивленията при различни температурни стойности...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/album ... c_id=22129
http://www.bmwpower-bg.net/forums/album ... c_id=22129
.
Провери дали номер 6 и номер 3 не са се откачили от долната страна
При мен е такъв проблема
Нещо става там долу и щекичката все се откача от долната страна.
Можеш да я достигнеш като отвориш клапата която духа към краката
При мен е такъв проблема
- skylord
- младши ентусиаст
-
Re: .
nikolloff написа:Провери дали номер 6 и номер 3 не са се откачили от долната страна
При мен е такъв проблема
за целта трябва ли да падне средната конзола или само жабката
..
За по сигурно махни конзолата че да не счупиш нещо.
Може и без да я махаш,ама трябва много внимателно да разкачаш
Трябва също да махнеш и въздуховодите за да можеш да бръкнеш през клапите
Може и без да я махаш,ама трябва много внимателно да разкачаш
Трябва също да махнеш и въздуховодите за да можеш да бръкнеш през клапите
- skylord
- младши ентусиаст
-
открих проблема - моторчето 3 се е счупило от корпуса и работи, но не затваря/отваря ами се извърта - трябва да намеря накакъв начин да го закрепя а корпуса
а и достъпа до него е лесен - свалих само управлението и може да се бръкне с ръка, за да се раздвижи въпросната клапа за пасажера

а и достъпа до него е лесен - свалих само управлението и може да се бръкне с ръка, за да се раздвижи въпросната клапа за пасажера

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
точно корпуса на номер 6 е счупен и при мен колега днес го видях.skylord написа:открих проблема - моторчето 3 се е счупило от корпуса и работи, но не затваря/отваря ами се извърта - трябва да намеря накакъв начин да го закрепя а корпуса![]()
Последна промяна LiTtLeRoCk на 16 Фев 2009, 13:09, променена общо 1 път
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2