За Колегите с Дизели!!!
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Аз лично зареждам от Лукойл, нафтата им много ми харесва колата си има тяга (не е няква мудна като например ефтината нафта на омв) и сутрин пали без абсолютно никакъв проблем.Точно големите студове бях налял 50 литра шел, голямо подгряване голямо чудо, но се радвам че тая нафта замина..Ако трябва да ги редя може би ще ги наредя както следва:
1.Лукойл
2.Омв алпин дизел
3.....нямам си наидея
П.п отностно шелската нафта,нямам нищо против нея,лятото ДА става като вървеж бива,но зимата твърдо НЕ.
1.Лукойл
2.Омв алпин дизел
3.....нямам си наидея
П.п отностно шелската нафта,нямам нищо против нея,лятото ДА става като вървеж бива,но зимата твърдо НЕ.

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Пичове що не пробвате да заредите и в Лукоил нафтицата там е супер-а за шел няма какво да говорим - тук в Пловдив познавам 1-2 които карат цистерни към Шел и се спукаха да си сменят колите от кражбица на нафта от цистерните и после се долива с вода и вие като сипете от тази бензиностанция и се вайкате-А пък за колегите които си копуват нафтица на черно си купете фуния с цедка за вода аз я имам и не пуска грам вода през цедката,и все пак гледаите от кого си копувате нафтицата.
Аз пробвах скоро Shell V-Power Diesel и мога да каьа че съм разочарован от нафтата, усеща се някаква промяна в паленето рано сутрин.....преди това бях с на Еко Super-a и пали на четвърт. Сега пак съм с техен дизел и супер добре пали и върви, коренна разлика, а цената дори е по-ниска. Големите вериги бензиностанции като Lukoil,OMV,Shell изповат нефтопродуктите на Нефтохим (Лукоил) Бургас - произход на горивата - Русия. При Еко идват от Гърция но добива е от Арабските емирства...поне това е моята информация...и маи Ромпетрол внасят от Ръмъния...но те май пак рафинират руски горива. Служител в нефтокомбината ми каза че на Еко всичките горива са по качествени. Един приятел свали разхода на колата си на газ от 13 на 11 градско само като смени газстанцията с друга...вече зарежда само на Еко и няма ядове. За бензина нямам сведения. Надявам се информацията да ви е полезна.
- joker_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 TDS Touring
- Детайли за колата: Всички екстри за модела без автопилот(още). Иначе като допълнение колата е с вграден блутут за телефон, ДВД на предните подглавници и нивомат
Нафта!
Каквато и нафта да се зареди, от която и бензиностанция да бъде, колата е спъната!!! Постоянно пътувам, не може да се сравнява нафтата ни та дори и с Румънската!!! Едно върви колата ми в БГ с наша нафта, друго е кога заредя с Румънска или да не говорим за немската нафта!!!!!
Ромпетрол
Доволен съм от ОМВ - Алпин-а за зимата и обикновената нафта също е добре,но на Ромпетрол се оказа още по-качествена нафтата. Силно съм разочарован от Лукойл - трагедия.Може би не съм улучил бензиностанцията за Лукойл, но колата ми направо умра, след като пробвах от там! РОМПЕТРОЛ. Трябва и Еко-то да се провери, за сега чух добри отзиви, но друго е око да види, ръка да пипне 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Аз пък разхода на една друга кола на газ от 13-14 го свалих на 10-11 като почнах да сипвам Blueforce гас 

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ