проблем със стартиране на двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
проблем със стартиране на двигателя
За съжаление ви пиша по много лоша за мен тема,не се бях включвал доста време,поради безавариино пътуване с моята е36...по-накратко ще кажа,че си взех нов акомулатор...отидох да ми напишат гаранция за него.колата пали безупречно,дори пред магазина за акомулатори запалих,за да я преместя...та така,замери акомулатора,откача го,закача го,под предния капак гледа + ,влизам да паля и бензиновата помпа не бучи при подаване на контакт,пак пробвам и така няколко пъти,откачаха и закачаха акомулатора и пак същата работа.поискаха ми ключа от алармата,въртяха нещо и стартирах двигателя без проблем.карах през деня ,палих я 3-4 пъти,вечерта давам на контакт и пак не работи помпата
на другия ден проверих помпата като и дадох ток от запалката и работи(на година и няколко месеца е, БОШ),нямаше ток в кабела,който влиза в помпата,проверихме релетата и бушоните,здрави са,идваха алармаджии да проверят алармата и имобилайзера,също са здрави.алармаджиите ме насочиха към един кабел,който е от компютъра на колата към релето на помпата,или самия компютър да е свършил.всичко по таблото си свети,гаснат индикаторите след като изчакам 2-3 секунди на контакт,върти стартера,но няма ток в бензиновата помпа.....
чак утре могат да прегледат колата в сервиз..на други сервизи им нямам доверие,та затова утре ще има диагностика..какво може да ме посъветвате вие.благодаря ви!

По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
- BManoWar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Ci
- Мечтае да кара: MiG 29
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
....нямаше ток в кабела,който влиза в помпата,проверихме релетата и бушоните,здрави са,идваха ....
Колега как преценихте,че релетата са здрави?!Пробвахте ли с други релета,или отваряхте тези.Много често навид "здраво" реле не е съвсем работещо

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
100 - 150лв втора ръка. Аз не разбирам много, но какво общо има тоя датчик с напрежението до бензиновата помпа?!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- plradev
- старши ентусиаст
-
BFM написа:100 - 150лв втора ръка. Аз не разбирам много, но какво общо има тоя датчик с напрежението до бензиновата помпа?!
Ами има логика...не съм запознат точно с принципа на подаване на напрежение към помпата,но знам ,че се управлява от компютъра.А датчика дава инфо на компа,че вала се върти и от там следва той да пусне ток на релетата /рспективно на помпата/.Втоя ред на мисли ,ако след смяната на датчика колата заработи всичко е ОК,само майсторите да не гадаят като мен и да се окаже,че е "и" нещо друго...

датчика е направил мизерията,смениха го и сега колата е жива,до сега я карах
датчика явно си изпраща сигнал до компа,а той от своя страна на помпата,интересно ми беше,че дори и само на контакт се оказа ,че датчика дава инфо,иначе не би трябвало помпата да не работи,но факт,без датчика компа не задейства помпата,по мой обяснения и думи
благодаря на включилите се в темата ми
а цената е 73 лева,нямаше немски и взех жабарски,не ми се чакаше до понеделник/вторник
немският е 130 лева чисто нов,моя не е бил сменяван до сега никога,така казаха 

По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- plradev
- старши ентусиаст
-
Браво колега,радвам се че колата вече е в добро здраве и "лечението" и приключи бързо и без особени разходи
.Безаварийно шофиране занапред..!!

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
E36 320i написа:датчика е направил мизерията,смениха го и сега колата е жива,до сега я карахдатчика явно си изпраща сигнал до компа,а той от своя страна на помпата,интересно ми беше,че дори и само на контакт се оказа ,че датчика дава инфо,иначе не би трябвало помпата да не работи,но факт,без датчика компа не задейства помпата,по мой обяснения и думи
благодаря на включилите се в темата ми
![]()
а цената е 73 лева,нямаше немски и взех жабарски,не ми се чакаше до понеделник/вторник
немският е 130 лева чисто нов,моя не е бил сменяван до сега никога,така казаха
Колега, не може ли да провериш дали сега на контакт ти се пуска помпана... тази информация ще помогне на доста хора!
13 мнения
• Страница 1 от 1