проблем със стартиране на двигателя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем със стартиране на двигателя

Мнение от E36 320i » 12 Фев 2009, 12:07

За съжаление ви пиша по много лоша за мен тема,не се бях включвал доста време,поради безавариино пътуване с моята е36...по-накратко ще кажа,че си взех нов акомулатор...отидох да ми напишат гаранция за него.колата пали безупречно,дори пред магазина за акомулатори запалих,за да я преместя...та така,замери акомулатора,откача го,закача го,под предния капак гледа + ,влизам да паля и бензиновата помпа не бучи при подаване на контакт,пак пробвам и така няколко пъти,откачаха и закачаха акомулатора и пак същата работа.поискаха ми ключа от алармата,въртяха нещо и стартирах двигателя без проблем.карах през деня ,палих я 3-4 пъти,вечерта давам на контакт и пак не работи помпата :( на другия ден проверих помпата като и дадох ток от запалката и работи(на година и няколко месеца е, БОШ),нямаше ток в кабела,който влиза в помпата,проверихме релетата и бушоните,здрави са,идваха алармаджии да проверят алармата и имобилайзера,също са здрави.алармаджиите ме насочиха към един кабел,който е от компютъра на колата към релето на помпата,или самия компютър да е свършил.всичко по таблото си свети,гаснат индикаторите след като изчакам 2-3 секунди на контакт,върти стартера,но няма ток в бензиновата помпа..... :( чак утре могат да прегледат колата в сервиз..на други сервизи им нямам доверие,та затова утре ще има диагностика..какво може да ме посъветвате вие.благодаря ви!
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Фев 2009, 12:11

Колега на помпата са две букси,на едната е нормално да няма ток.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 12 Фев 2009, 12:26

да,знам :)правилната проверяваме

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Ci
Мечтае да кара: MiG 29

Мнение от BManoWar » 12 Фев 2009, 15:38

Диагностика му е маиката или ходене на гледачка в краен случай :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 12 Фев 2009, 17:02

....нямаше ток в кабела,който влиза в помпата,проверихме релетата и бушоните,здрави са,идваха ....

Колега как преценихте,че релетата са здрави?!Пробвахте ли с други релета,или отваряхте тези.Много често навид "здраво" реле не е съвсем работещо :).1 седмица на мой приятел колата/Е30/ правеше същите мизерий докато се отриентираме какво става .С помоща на колегите от Е30 секцията :yes: ,отстранихме проблема,които беше точно навид здрави релета :) .Пробвай да сложиш други и така поне ще си сигурен,че не е там проблема ..Успех!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 13 Фев 2009, 2:24

няма ток под тези релета в бушонния блок :( утре,тоест след 6 часа ще е на диагностика и ще излезне наяве проблемът(дано)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 13 Фев 2009, 16:45

обадиха ми се от сервиза и ми казаха ,че проблемът е бил от датчика на коляновия вал :shock: ...доста съм изумен от това...какво е вашето мнение и колко пари е този датчик,те го били поръчали,но не знаят цена... :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 13 Фев 2009, 18:36

100 - 150лв втора ръка. Аз не разбирам много, но какво общо има тоя датчик с напрежението до бензиновата помпа?!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 13 Фев 2009, 18:50

BFM написа:100 - 150лв втора ръка. Аз не разбирам много, но какво общо има тоя датчик с напрежението до бензиновата помпа?!

Ами има логика...не съм запознат точно с принципа на подаване на напрежение към помпата,но знам ,че се управлява от компютъра.А датчика дава инфо на компа,че вала се върти и от там следва той да пусне ток на релетата /рспективно на помпата/.Втоя ред на мисли ,ако след смяната на датчика колата заработи всичко е ОК,само майсторите да не гадаят като мен и да се окаже,че е "и" нещо друго... ;).Ако някой колега се е задълбочавал повече в нещата,нека сподели :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 14 Фев 2009, 3:58

датчика е направил мизерията,смениха го и сега колата е жива,до сега я карах :)датчика явно си изпраща сигнал до компа,а той от своя страна на помпата,интересно ми беше,че дори и само на контакт се оказа ,че датчика дава инфо,иначе не би трябвало помпата да не работи,но факт,без датчика компа не задейства помпата,по мой обяснения и думи :) благодаря на включилите се в темата ми :bowdown: :bchug: а цената е 73 лева,нямаше немски и взех жабарски,не ми се чакаше до понеделник/вторник :) немският е 130 лева чисто нов,моя не е бил сменяван до сега никога,така казаха :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 14 Фев 2009, 17:00

Браво колега,радвам се че колата вече е в добро здраве и "лечението" и приключи бързо и без особени разходи :D .Безаварийно шофиране занапред..!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 14 Фев 2009, 23:20

E36 320i написа:датчика е направил мизерията,смениха го и сега колата е жива,до сега я карах :)датчика явно си изпраща сигнал до компа,а той от своя страна на помпата,интересно ми беше,че дори и само на контакт се оказа ,че датчика дава инфо,иначе не би трябвало помпата да не работи,но факт,без датчика компа не задейства помпата,по мой обяснения и думи :) благодаря на включилите се в темата ми :bowdown: :bchug: а цената е 73 лева,нямаше немски и взех жабарски,не ми се чакаше до понеделник/вторник :) немският е 130 лева чисто нов,моя не е бил сменяван до сега никога,така казаха :uups:

Колега, не може ли да провериш дали сега на контакт ти се пуска помпана... тази информация ще помогне на доста хора!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 17 Фев 2009, 21:05

пуска се,както преди си беше,значи заминал ли е датчика на коляновия вал няма кой да изпрати сигнал до компютъра на колата и той да подаде ток на помпата,за да работи :)

Назад към E36