1.6 на газ - проблем на студен двигател
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
1.6 на газ - проблем на студен двигател
Здравейте, проблемът ми се състои в следното. Като запаля двигателя след няколко часа почивка и премина на газ (пали на бензин, но при 1500 оборота минава на газ), оборотите ми падат и гасне. Преди две-три седмици един "разбирач" нещо пипа единия винтил на газовото, но този проблем се появи едва в понеделник. Иначе като позагрее малко няма грижи (стрелката за температура да мине синята зона). В началото на март така или иначе ще се водим на сервиз, но може ли да е нещо фатално и спешно? И въобще на какво може да се дължи това гаснене и загуба на обороти? А, да, и понякога (рядко, но се случва) когато е загряла, трудно пали (тръгва ако подам газ докато въртя ключа) , не знам дали има връзка.
Моля, помагайте с идеи.
Моля, помагайте с идеи.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Ами може тоз дето ти е пипал винтила да ти е обеднил сместа, а като е студена от по бедната смес така става, щото пък и на изпаритела му трябва малко време да стопли и да влезе нормален режим на работа. Няма кво да стане ако я караш така, пък ако идеш при някой газаджия да ти я регулира както си трябва би трябвало да се оправи.
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Ами може тоз дето ти е пипал винтила да ти е обеднил сместа, а като е студена от по бедната смес така става, щото пък и на изпаритела му трябва малко време да стопли и да влезе нормален режим на работа. Няма кво да стане ако я караш така, пък ако идеш при някой газаджия да ти я регулира както си трябва би трябвало да се оправи.
мерси, а и между другото, след интервенцията му разхода не се промени, което ме озадачава допълнително.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Като ти я регулират ако не се оправи си пусни еднадиагностика щото мойта пък палеше трудно като е студена и от диагностиката вчера ми изкарахе че ми е забил температурния датчик и от там ми прави мизерии. Ама съвета ми е да регулираш първо газовата.
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
liloff написа:Ми то на ръба на синята зона, темп. на антифриза след двигателя точно е 40градуса.
Ти на леден антифриз ли искаш да караш на газ? И на ГИ-то ако мина на газ по-рано, не работи както трябва, има забавен респонс.
добре, ама ми го прави тоя въртел от понеделник, до тогава не беше така.
Колега същия проблем го имам и аз. Едно към едно.
Както виждаш и колата ми е същата. Диагностиката нищо не каза.
Зимата изобщо не я карам на газ (че то аз въобще не мога да запаля сутрин) Къпя на бензин и нямам грижи.
Сега смятам Март да я водя на доктор да каже какво ще правим. Надявам се да е просто до настройване на газовата.
Ти ако си решиш проблема ще съм ти благодарен да драснеш едно ЛС.

Зимата изобщо не я карам на газ (че то аз въобще не мога да запаля сутрин) Къпя на бензин и нямам грижи.
Сега смятам Март да я водя на доктор да каже какво ще правим. Надявам се да е просто до настройване на газовата.

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
dimov_ написа:Колега същия проблем го имам и аз. Едно към едно.
нямаш грижи. мисля си, че ако е до настройка на газовата, е логично диагностиката да не покаже нищо. така ще пробвам първо с това.
п.п.: ако ти ме изпревариш, драсни някой ред с решението на проблема.
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
сега говорих с един, дето наистина разбира. каза че било нормално. ако има нещо, то било или от термостата или от мембрана на изпарител.
Направо не знам как я вижда тоя пич връзката с термостата
Ама честно...
Пак ти казвам, на студена кола при перфектно настроена обикновена АГУ, чакаш докато загрее водата, за да не се втечнява газта при студени външни температури. Същото е и при ГИ, но то така или иначе не сменя, докато не загрее.
Мембрани по се връзва, ама преди това нали нямало грижи. А и разхода същия. Вместо да разпъваме локуми тук, хвани отиди да ти настроят газовата и не се занимавай с глупости, да не си изкашляш дебитомера.

Ама честно...

Пак ти казвам, на студена кола при перфектно настроена обикновена АГУ, чакаш докато загрее водата, за да не се втечнява газта при студени външни температури. Същото е и при ГИ, но то така или иначе не сменя, докато не загрее.
Мембрани по се връзва, ама преди това нали нямало грижи. А и разхода същия. Вместо да разпъваме локуми тук, хвани отиди да ти настроят газовата и не се занимавай с глупости, да не си изкашляш дебитомера.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
И аз си мисля че няма как да е от термостат, още по малко ако ти загрява нормално. Колегата liloff е прав. Пак ти казвам на изпаритела му трябва малко време да стопли.
aaa
колега и моита има обсолутно сащия проблем,казаха ми че това е нормално.върви на добът газаджия и ще ти я оправи.трябва да и пипне изпарителя.несе притесняваи аз така си карам 1 година.
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
днес говорих с един авер, който уж разбира. Според него трябва да се долее антифриз и имало въздух в системата. Аз лично не разбирам, но не виждам особена логика в това (понеже на бензин няма проблем, което според мен ще значи, че проблемът е от газовата). А относно газаджиите, препоръчайте ми някой добър във Варна.
14 мнения
• Страница 1 от 1