Проблем с оборотите!
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Проблем с оборотите!
Колеги сигорно много се е изписало по тази тема но ненамирам нищо по моят въпрос!
Та моят проблем е следният-карам 520 бензин 93г. колата няма газ,днес се качвам да ходя на работа запалих я и я оставих 5минути да позагрее,качвам се давам гас и опааа оборотите си останаха на 2 не искат да паднат,след 8-10 секунди паднаха,тръгвам карам на 1 изключвам от скорост и пак стоят 2-хиляди.Карам да кажем на 5-та с 80км. и като пусна гаста вместо колата да намалява тя си продалжава да поддържа същата скорост.Намясто като я сръчкам даржи 2-хиляди след малко пада на 1000/1100-оборота не искат да паднат под 1000?
Та моят проблем е следният-карам 520 бензин 93г. колата няма газ,днес се качвам да ходя на работа запалих я и я оставих 5минути да позагрее,качвам се давам гас и опааа оборотите си останаха на 2 не искат да паднат,след 8-10 секунди паднаха,тръгвам карам на 1 изключвам от скорост и пак стоят 2-хиляди.Карам да кажем на 5-та с 80км. и като пусна гаста вместо колата да намалява тя си продалжава да поддържа същата скорост.Намясто като я сръчкам даржи 2-хиляди след малко пада на 1000/1100-оборота не искат да паднат под 1000?
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега пробвай да си разкачиш акумолатора за 10-20мин и може и да се оправи ако ли не пробвай с почистване на моторчето за празния ход.
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
точно под смукателните тръби е няма как да го объркаш в него влизат два маркуча и една букса но първо пробвай като разкачиш акумулатора за 20-тина минути.joro6724 написа:колега каде се намира това моторче на празният ход?
Даите някоя снимка ако имате!
littlerock написа:точно под смукателните тръби е няма как да го объркаш в него влизат два маркуча и една букса но първо пробвай като разкачиш акумулатора за 20-тина минути.joro6724 написа:колега каде се намира това моторче на празният ход?
той след като пита, къде се намира, повярвай ми може и да го обърка. ама малко много ми се виждат 2000 мин-1, може и самото жило да засяда някъде.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Колега със старата ми 5ца и на мен ми се е случвало да ми държи на 2000об. разкачих акумулатора постоя 20мин закачихго запалих и всичко беше ОК.@2bar написа:littlerock написа:точно под смукателните тръби е няма как да го объркаш в него влизат два маркуча и една букса но първо пробвай като разкачиш акумулатора за 20-тина минути.joro6724 написа:колега каде се намира това моторче на празният ход?
той след като пита, къде се намира, повярвай ми може и да го обърка. ама малко много ми се виждат 2000 мин-1, може и самото жило да засяда някъде.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
по пътя на логиката разкачването го правиш заради борд компютъра нали 

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
абе не стои само на 2000-оборота пада до 1300 и пак ги държи без да падат под 1000-оборота,наи вероятно е от моторчето на празният ход,ама каде точно е си нямам представа?
ако неможете да ми обясните точно дауте някоя снимчица!

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Ами вземи най накрая откачи акумулатора и пробвай все пак трябва възможните причини да се изключват една по една само с писане няма да се оправи пробвай с откачане на акумулатора и ако не се оправи ще видим.joro6724 написа:абе не стои само на 2000-оборота пада до 1300 и пак ги държи без да падат под 1000-оборота,наи вероятно е от моторчето на празният ход,ама каде точно е си нямам представа?

С номер 6 е моторчето за празен ход и се намира под смукателните тръби .
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Колега когато е студена колата е нормално да ти държи такива обороти въпроса е като стопли двигателя пак ли го прави същия номер?peshko1 написа:здр аз не разбирам от бмв скоро си го купих при мен хавата е такава когато е студена колата оборотомера ми не се връща на под 1000 оборота като4ели замръзва някакво жило и не иска да се върне ина4е оборотите ми са нормални само като4ели стрелката на километража е проблем
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
Колеги почистх дросела и моторчето и нещата се оправиха засега!
Дано неми създава повече ядове!
Мерси на всички за помоща
Дано неми създава повече ядове!
Мерси на всички за помоща

littlerock написа:Колега когато е студена колата е нормално да ти държи такива обороти въпроса е като стопли двигателя пак ли го прави същия номер?peshko1 написа:здр аз не разбирам от бмв скоро си го купих при мен хавата е такава когато е студена колата оборотомера ми не се връща на под 1000 оборота като4ели замръзва някакво жило и не иска да се върне ина4е оборотите ми са нормални само като4ели стрелката на километража е проблем
когато се стопли вси4ко е ок

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2