Имам 2 дни да премахна драскотини... :help:
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Имам 2 дни да премахна драскотини... :help:
/Извинявайте ако съм пуснал това съобщение в неподходящя секция в форума/
До петъка трябва /или съм си поставил за цел/ да премахна драскотини на служебен автомобил - май Volvo V40 ако има значение !
Чувал съм, че има начин да се махнат - някакви полир-пасти и т.н...
Сетих се за този форум - дето няма спирачка от постове, често помощни - и реших да ми помогнете
Ей чао ви - успех във всяко добро начинание....и живи и здрави ...пък с Волвото кото ще да става......
До петъка трябва /или съм си поставил за цел/ да премахна драскотини на служебен автомобил - май Volvo V40 ако има значение !
Чувал съм, че има начин да се махнат - някакви полир-пасти и т.н...
Сетих се за този форум - дето няма спирачка от постове, често помощни - и реших да ми помогнете

Ей чао ви - успех във всяко добро начинание....и живи и здрави ...пък с Волвото кото ще да става......
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
Ако драскотината ти е малка или zаема малка площ......отиваш в първата беzиностания и си купуваш паста (вървят раzлично от 20 до....ХХ лв), а ако искаш цялата кола да се пастира качествено, имам спомени, че струваше около 180 лв.
Има ефект, волвото ще светне
Има ефект, волвото ще светне

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
за 180 лева да не казвам какво трябва да ми направят на тая автомивка или където и да е. Има разлика между пастиране и полиране. Във форума е обяснено каква е ралика не ми се задълбочава, но ако са дълбоки драскотините трябва да полираш излиз акъм 50 лева ако не се лъжа поне на смрта е толкова, ако пък са от нокти и т.н. демек като прокараш нокът през драскотината той не запира в нея, ще се оправиш и с пастиране, което с тефлонова паста на 3М е към 25 30 лева
Успех!

Успех!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
зависи колко е дълбоко... ако е през лака и стига до боята- няма да може да го махнеш защото колкото и да търкаш ще смъкнеш лака и дори и да полираш боята, без лак ще си личи много и ще е още по-грозно (особено на тъмни цветове).
ако обаче само лака е надран, намираш си една паста (трябва да е по-грубичка, за премахване на драксотини (swirl marks) или подобно), взимаш два стари бели хавлиени чорапа (или друг памучен материал), нахлузваш по един на всяка ръка, със малка гъбичка нанасяш пастата на мястото на драскотините, чакаш да изсъхне до бяло, и със единия чорап търкаш до побъркване със въртеливи движения, а със другия от време на време изчистваш изтърканото да видиш ефекта. след това пак със гъбичката нанасяш пастата, чакаш да изсъхне и пак със чорапа действаш..., в зависимост колко са дълбоки драскотините, може да трябва да поработиш половин-един час здраво за да има ефект. разбира се ако имаш машина за полиране ще е по-бързо...
с две думи:
1. взимаш си хубава паста за полиране
2. нанасяш я. чакаш да изсъхне до бяло
3. търкаш със единия чорап/парцал (2-3 минути)
4. после обираш праха със другия.
5. повтаряш
ако обаче само лака е надран, намираш си една паста (трябва да е по-грубичка, за премахване на драксотини (swirl marks) или подобно), взимаш два стари бели хавлиени чорапа (или друг памучен материал), нахлузваш по един на всяка ръка, със малка гъбичка нанасяш пастата на мястото на драскотините, чакаш да изсъхне до бяло, и със единия чорап търкаш до побъркване със въртеливи движения, а със другия от време на време изчистваш изтърканото да видиш ефекта. след това пак със гъбичката нанасяш пастата, чакаш да изсъхне и пак със чорапа действаш..., в зависимост колко са дълбоки драскотините, може да трябва да поработиш половин-един час здраво за да има ефект. разбира се ако имаш машина за полиране ще е по-бързо...
с две думи:
1. взимаш си хубава паста за полиране
2. нанасяш я. чакаш да изсъхне до бяло
3. търкаш със единия чорап/парцал (2-3 минути)
4. после обираш праха със другия.
5. повтаряш
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Значи отиваш да ти пастират колата за 50 лв в една автомивка-от надлез надежда тръгваш към скода сервиз и го подминаваш на 200метра от него вляво ти се пада автомивката,а вдясно ресторант бонара.Ще ти я оправят ,няма проблеми и го прават с машина,а ти трябва да го праиш(ако го праиш сам) на ръка
ползват 3М и ги прават много добре 

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
абе кви са тия цени ? на мен през лятото с моя паста ми взеха 20лв. за пастиране на цялата кола !!!
с тяхна паста най-много 30 да вземат.... айде вие от София сте по-специални... 40лв... ама 180 ? тва е абсурд...
а ако драскотините са големи и не могат да се изчистят със шлайв паста трябва да идеш при бояджия... те ще я оправят ама не знам колко ще струва...
с тяхна паста най-много 30 да вземат.... айде вие от София сте по-специални... 40лв... ама 180 ? тва е абсурд...
а ако драскотините са големи и не могат да се изчистят със шлайв паста трябва да идеш при бояджия... те ще я оправят ама не знам колко ще струва...
ei shashnahte me
Az da vliaza da si promenia uj posta - vie veche ste mi otgovorili
и то толкова хора !!!
Много благодаря
Иска ми се /ако не прозвучи нагло/ да ви дам и аз нещо...
Не се престрастявайте в нито един момент. Страстта и зависимостта
ви правят по-слаби и по-безсилни пред собствените ви желания - с една дума несвободни. Когато си в страст или мания изживяването никога не е толкова хубаво както когато си свободен сам да решаваш...
Много благодаря за всичко

Az da vliaza da si promenia uj posta - vie veche ste mi otgovorili
и то толкова хора !!!
Много благодаря
Иска ми се /ако не прозвучи нагло/ да ви дам и аз нещо...
Не се престрастявайте в нито един момент. Страстта и зависимостта
ви правят по-слаби и по-безсилни пред собствените ви желания - с една дума несвободни. Когато си в страст или мания изживяването никога не е толкова хубаво както когато си свободен сам да решаваш...
Много благодаря за всичко
DEFLEPPARD написа:абе кви са тия цени ? на мен през лятото с моя паста ми взеха 20лв. за пастиране на цялата кола !!!
Значи зависи с колко пасти се пастира,по 25 лв на паста,иначе може и да се пастира и с 5 пасти (толкова са на 3М),но с 2 става много добре,а с 3 перфектно.
П.П.Просто съм бачкал тая работа и знам как става

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Ся кат гледам темата се сетих че след 3-4 дни ще ходя да си правя новата застраховка и имам едни гадни драскотини по бронията които стигат до пластмасата.Та се чудя дали да не пробвам да ги намажа само за пред застрахователите.Има май некви маркери или коректори незнам как им викат пълни с боя та дали някой знае от къде мога да си купя или дайте идея за нещо друго.Става въпрос само да мине номера не за дългосрочен ефект.
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
naskoksan що ли се мисля че от камор тъч ъпа ще струва колкото да си пребоядисам бронията или бъркам 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
krika написа:naskoksan що ли се мисля че от камор тъч ъпа ще струва колкото да си пребоядисам бронията или бъркам
За 60 кинта ти я правят по-добре от фирмения сервиз, ще те водя при човека мноо е добър:)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2