Проблем с оборотите при празен ход
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- lester
- Потребител
-
- Кара: Велосипед :)
- Мечтае да кара: F10 550i xDrive
Проблем с оборотите при празен ход
Вчера двигателя ми направи лош номер - на празен ход оборотите ми паднаха на около 300, веднага след което се усети намесата на смукач ли е, компютър ли е
и се качиха на 800, след секунди си дойдоха в нормалните за моя М50В20 650 оборота, но вместо да останат там, те пак паднаха до 400 и нещата се повториха. Така гледах това шоу цели две минути и накрая изгасих... Това се случи на топъл двигател.
Други неестествени неща, които съм забелязвал да се случват понякога са:
- При студено палене стартерът върти около 1,5 секунди (обикновено пали от една шеста оборот
) и след като запали, двигателят се форсира сам на 1700 оборота, след това си падат до 900-1000 (зависи колко е студено навън).
- За няколко месеца ми се е случвало около 5 пъти двигателят да угасне, при опит да тръгна. Тогава си мислех, че вероятно аз не съм подал достатъчно газ, но вече започвам да мисля, че причината може да е била в същия проблем...
- Лятото пак ми направи номера с нестабилните обороти на празен ход, но тогава бях влкючил климатика и си мислех, че може да е от него - той да товари прекалено двигателя. В този случай колебанието на оборотите стана само 2 пъти.
Някой може ли да ме насочи откъде идва проблема?
П.С. Онзиден пък бях в Blaze auto и ми казаха, че имам да сменям гарнитура на капака на клапаните, каре и тампони на ск. кутия, ремъци, ролки, бензинови маркучи и сметката ще излезе 1070 лв, което ми идва в повече, а сега и този проблем с двигателя...

Други неестествени неща, които съм забелязвал да се случват понякога са:
- При студено палене стартерът върти около 1,5 секунди (обикновено пали от една шеста оборот

- За няколко месеца ми се е случвало около 5 пъти двигателят да угасне, при опит да тръгна. Тогава си мислех, че вероятно аз не съм подал достатъчно газ, но вече започвам да мисля, че причината може да е била в същия проблем...
- Лятото пак ми направи номера с нестабилните обороти на празен ход, но тогава бях влкючил климатика и си мислех, че може да е от него - той да товари прекалено двигателя. В този случай колебанието на оборотите стана само 2 пъти.
Някой може ли да ме насочи откъде идва проблема?

П.С. Онзиден пък бях в Blaze auto и ми казаха, че имам да сменям гарнитура на капака на клапаните, каре и тампони на ск. кутия, ремъци, ролки, бензинови маркучи и сметката ще излезе 1070 лв, което ми идва в повече, а сега и този проблем с двигателя...

ıYı
[Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft]
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега пробвай да си разкачиш акумолатора за 10-20мин и може и да се оправи ако ли не пробвай с почистване на моторчето за празния ход.
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
- lester
- Потребител
-
- Кара: Велосипед :)
- Мечтае да кара: F10 550i xDrive
Мерси колеги - толкова единодушен отговор не съм очаквал
А това моторче подлежи ли на ремонт или да търся ново/втора ръка? Можете ли да ми кажете някакви приблизителни цени за ново и самата смяна сложна ли е?

А това моторче подлежи ли на ремонт или да търся ново/втора ръка? Можете ли да ми кажете някакви приблизителни цени за ново и самата смяна сложна ли е?
ıYı
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
lester написа:Мерси колеги - толкова единодушен отговор не съм очаквал
Смяната е лесна в рамките на 10мин ново ще е цифра и то сериозна най добре втора ръка но първо го почисти почисти и дроселовата клапа и ако не се оправи търси втора ръка.
6 мнения
• Страница 1 от 1