Автомивка двигател - да или не?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 10 Фев 2009, 16:54

Явор написа:няма проблем,но после трябва да свалиш бобините ;)

Че са по едни 150лв. за бр. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 10 Фев 2009, 17:10

Здравей колега.Ако още се чудиш ще ти кажа най добре как се получи при мен. Взех обезмаслител Меглио /розово с пръскалка/ На него има указания. Загряваш двигателя долу горе да мине синята зона или след като е напълно загряла я оставяш да изстине малко. Пръскаш на всякаде кадето можеш да виждаш.Изчакваш 3-4 минутки и после поливаш внимателно там кадето си пръскал.След това влажен парцал и изчакваш да се поизпарят водите или тръгваш да обиколиш квартала:) Принципно Меглио го дават за съдове но гледай на него да пише задължително "некорозивен за алуминиеви повърхности" Аз и на няколко колеги с други коли с това им мием двг-тата също така и мотори разни няма проблеми.Струва около 2-3 лева на всеки един хранителен магазин го има. http://www.allegro-bg.com/pic/products/866163038.jpg - това е препарата обаче гледай да е розов и некорозивен за алуминия. И успех.На автомивка недей да ходиш тъй като там не внимават пък и двг-то трябва да е изстинало иначе от температурната разлика може да стане някаде фал или да ти намокрят някаде нещо по електрическата система.Хайде и успех :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 10 Фев 2009, 19:10

хай-енд мъ40-то го къпа 4-5 пъти годишно :winky: ...
многу му харесва ;) ... а станаха доста години вече...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOINTI » 10 Фев 2009, 20:20

:roll: Явно рискът да се появи някой проблем съществува.Има места на който попадането на вода е нежелателно и в някой случай фатално(бубини,букси,клеми,релета) но да се изчисти ръчно(без водоструйка) е невъзможно.С мокрите парцалчета се постигат малко над 50-60% чистота според мен на двигателния сектор,но винаги се намират недостъпни за чистене ръбчета който се виждат и дразнят окото :roll:
Явно работите опират в това кой на какво мнение е за автомивката,защото има хора който дават 20лв. и гледат двигателя чист с риск да изникне нещо има хора който залагат на сигурното-с влажното парцалче където успеят :confused: Аз мисля за сега да поддържам чистотата ръчно :|
Благодаря за мненията колеги!
"89 E30 320i
"90 E30 318is
"93 E36 330 M3

Потребител
Аватар
Кара: 320
Мечтае да кара: m3

Мнение от fifiperoto » 12 Фев 2009, 2:17

по добре както каза колегата сам с парцал от колкото на някоя скапана мивка да си сасипят тоците :( после колко ядове са не ми се мисли :no:
Bayerische Motoren Werke

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe
Мечтае да кара: M-ki :D

Мнение от BMW ///MPower » 12 Фев 2009, 2:52

shengi написа:Здравей колега.Ако още се чудиш ще ти кажа най добре как се получи при мен. Взех обезмаслител Меглио /розово с пръскалка/ На него има указания. Загряваш двигателя долу горе да мине синята зона или след като е напълно загряла я оставяш да изстине малко. Пръскаш на всякаде кадето можеш да виждаш.Изчакваш 3-4 минутки и после поливаш внимателно там кадето си пръскал.След това влажен парцал и изчакваш да се поизпарят водите или тръгваш да обиколиш квартала:) Принципно Меглио го дават за съдове но гледай на него да пише задължително "некорозивен за алуминиеви повърхности" Аз и на няколко колеги с други коли с това им мием двг-тата също така и мотори разни няма проблеми.Струва около 2-3 лева на всеки един хранителен магазин го има. http://www.allegro-bg.com/pic/products/866163038.jpg - това е препарата обаче гледай да е розов и некорозивен за алуминия. И успех.На автомивка недей да ходиш тъй като там не внимават пък и двг-то трябва да е изстинало иначе от температурната разлика може да стане някаде фал или да ти намокрят някаде нещо по електрическата система.Хайде и успех :)

Както каза колегата този ОБЕЗМАСЛИТЕЛ е страшен, много е ефикасен от личен опит знам. "това с обикаленето по квартала ми хареса" :D :D :D
МЪДРЕЦЪТ СОЧИ ЛУНАТА, А ГЛУПАКЪТ ГЛЕДА В ПРЪСТА МУ !!!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 12 Фев 2009, 3:53

Против, колкото пъти съм мил маторя все проблеми после, избърши го с 1 парцал и толкова, след 100-200км така или иначе пак ще е същото.
Think. Believe. Dream. Dare...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 12 Фев 2009, 16:22

Владо написа:хай-енд мъ40-то го къпа 4-5 пъти годишно :winky: ...
многу му харесва ;) ... а станаха доста години вече...

+1

9 години най-безотговорно го пръскам навсякъде и нищо му няма

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
Мечтае да кара: Само Мки.

Мнение от bobi 318 is » 12 Фев 2009, 17:10

fedoracore написа:даваи смело.3-4 пъти съм го мил ,няма грижи
Да де,само 4е на колегата двигателя би трябвало да е с малко пове4е електроника ;) моето мнение е твардо НЕ
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 12 Фев 2009, 17:32

На е39-ката всеки месец му мием двигателя и нищо му няма :) На е36-цата само веднъж съм го мил и нищо му няма :) Ама всяка кола различна .. твойта може да и стане нещо :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biko » 12 Фев 2009, 21:01

Акато се кара в дъжд дали не се мокри а :mhihi:
Изми си мотора и несе безпокои просто гледаи да ти е студен моътора че като го намокрят с студена вода и някоия напекла се бобина може да се сцепи а като те е толкова страх махни и дебитомера.Друго няма как да изгори при миене.С тия нашите дупки по улиците в проливен дъжд якои дигал ли си е капака :mhihi: аз съ мго вдигал и сичко е мокро.
само най-добрите умират млади

Потребител
Аватар
Кара: 320
Мечтае да кара: m3

Мнение от fifiperoto » 12 Фев 2009, 21:16

има разлика от дъжд и автомивка ;) и зависи от миячите
Bayerische Motoren Werke

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Фев 2009, 22:47

Колега мани двигаетлчето да си мърка спокойно и не се занимавай с миене ..... хората се радват когато по двигателя има само пепел (а не примерно течове от масла ). Карай си колата и се радвай на това , че нямаш грижи , щото едно миене може сериозно да промени нещата ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 13 Фев 2009, 18:22

Колега по добре не мокри двигателя. Преди няколко дена бях в една автомивка и видях, че мият двигателя на една 750 il. Стана ми интересно и отидох да погледам, докато измият моята колица. Двигателя стана като нов. Наистина нямаше и една прачинка. Дойде собственика на автомобила и като се качи и завъртя на контакт ИЗНЕНАДА!!!!. Навигацията му се побърка. Всички датчици на парктроника са се накиснали здраво с вода и няма палене. ;) . След това изкараха един сешуар и сигурно цял ден са я изсушавали.

Потребител
Аватар

Мнение от Emil Braykov » 06 Мар 2009, 22:27

пич няма никав проблем да си изпраскаш мотора с пароструика с топла вода и препарат за почистване на двигател има ги всички мивки лично аз сам измил доста двигатели а и доста чести на двигатели така че никав не е проблема никога нямя да го изчистиш с парцала така както ти казвам става като нов единствено ако навлезе вода в дистрибуторната капачка което се случва много рядко и то при много стари коли се издухва с въздух за 1 мен и сечко е ок
Capo di tyti capi

ПредишнаСледваща

Назад към E36