програмиране на дебитометар

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 04 Фев 2009, 23:39

Бате , ти на училище ходил ли си?
Изображение Има много автомобили , но има само един истински и това е BMW всичко друго е компромис!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 05 Фев 2009, 1:09

Еми аз си го смених на бош 320лв маи го взех и разлика неусетих дайе неска му е... мамата незнам как но колата огасна откачих го и запали бутам буксата и колата гасне...както и да е сложих стария и отидох на диагностика казаха ми че тоя си работи идеално даже пробваха с тяхен и показваше по ниски стоиности...а колкото до тоя ОРИГИНАЛЕН БОШ дето го купих барзо издахна

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 05 Фев 2009, 1:16

Еми мисля че темата е за дебитометар а не за това дали сам ходил на училище...несмятате ли вече да спрете да опреквате хората кои какъв бил и куп др работи и да почнете да пишете само мнения сварзани с дадения проблем

младши ентусиаст
Аватар
Кара: C вратите

Мнение от BmwE46 » 05 Фев 2009, 3:37

vitaliss написа:Еми мисля че темата е за дебитометар а не за това дали сам ходил на училище...несмятате ли вече да спрете да опреквате хората кои какъв бил и куп др работи и да почнете да пишете само мнения сварзани с дадения проблем

Колега много си прав тук. Даже щеше да е хубаво ако имаше някои които да наказва такива професори като колегата от горния пост. Ако няма да помогне да си трае. А колкото до това аз лично си го смених с оригиналния изчистих грешката и колата ми тръгна незнам защо така се е получило при теб.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 05 Фев 2009, 9:49

BmwE46 написа:
vitaliss написа:Еми мисля че темата е за дебитометар а не за това дали сам ходил на училище...несмятате ли вече да спрете да опреквате хората кои какъв бил и куп др работи и да почнете да пишете само мнения сварзани с дадения проблем

Колега много си прав тук. Даже щеше да е хубаво ако имаше някои които да наказва такива професори като колегата от горния пост. Ако няма да помогне да си трае. А колкото до това аз лично си го смених с оригиналния изчистих грешката и колата ми тръгна незнам защо така се е получило при теб.

Въпросът е принципен, защото сме огромна общност и за мен човек, който не може да напише едно изречение без правописна грешка е просто неграмотен. И тъй като не си драскаме тук само махленски приятелчета малко или много е задължаващо да се постараеш да използваш правописен български език.

А по темата - тия работи с "оригинален" турски Бош за някакви смешни пари може да ги забравите.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от Горан » 06 Фев 2009, 21:57

От цялата работа не ми стана ясно дали трябва да се програмира нешто,защото аз моя го смених и сега разликата е огромна,та имали смисал да се набутвам с некои лев за програмиране.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 07 Фев 2009, 10:19

Не го пипай.Сам се е адаптирал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 07 Фев 2009, 19:31

Горан написа:От цялата работа не ми стана ясно дали трябва да се програмира нешто,защото аз моя го смених и сега разликата е огромна,та имали смисъл да се набутвам с некои лев за програмиране.

Да ме извинява колегата,че му ползвам темата
към Горан как се държеше колата преди смяната му,че мойта нещо мисли до към 1800об.и си мисля дали ще се оправи ако го сменя и какъв да бъде.

Потребител
Аватар

Мнение от Горан » 10 Фев 2009, 15:14

Еми при мен нянаше никаква тяга и повевче от 150-160 неискаше да дига,аз зех на BOSH -307 лв,но след смяната нештата коренно се промениха все едно е друга кола.[/b][/url]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo752 » 10 Фев 2009, 20:14

Горан написа:Еми при мен нянаше никаква тяга и повевче от 150-160 неискаше да дига,аз зех на BOSH -307 лв,но след смяната нештата коренно се промениха все едно е друга кола.[/b][/url]

Aбе моята я изцепвах до 200 ама в началото както казах мисли после няма проблеми ще кажеш че някой те ритва отзад,май без диагностика няма да стане,а пък хич им нямам доверие на тези в сервизите все гледат да те набутат да си продадат стоките,а и да те заколят някой лев :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от cftyhn » 10 Фев 2009, 20:19

Горан написа:Еми при мен нянаше никаква тяга и повевче от 150-160 неискаше да дига,аз зех на BOSH -307 лв,но след смяната нештата коренно се промениха все едно е друга кола.[/b][/url]

Колега, и аз имам подобен проблем, при теб кога нямаше тяга - в ниските или във високите обороти? Моята набира бавно (поне така ми се струва) и при 150км./ч. започва да тресе сякаш прекъсва и до там. Аз се съмнявах и в катализаторите, ти забелязъл ли си дали ти се беше повишил разхода на гориво?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: C вратите

Мнение от BmwE46 » 11 Фев 2009, 3:56

cftyhn написа:

Колега, и аз имам подобен проблем, при теб кога нямаше тяга - в ниските или във високите обороти? Моята набира бавно (поне така ми се струва) и при 150км./ч. започва да тресе сякаш прекъсва и до там. Аз се съмнявах и в катализаторите, ти забелязъл ли си дали ти се беше повишил разхода на гориво?

Колега и при мен беше така колата ти е в авариен режим сменяваи дебитомера и отивай на диагностика да ти оправят грешката, предполагам и чек-а ти свети :] сигурен съм на 10000 % че е дебитомер направи каквото ти казах, а ако не си сигурен ходи на диагностика и те ще ти кажат същото за да се обедиш :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LSFC » 11 Фев 2009, 17:47

Нищо не съм барал , сложих новия и нищо не се промени . след 2 дена сутринта запалих и литна колата .иначе на 2000 - 2500 оборота чак като стигне - отлепяше нормално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 11 Фев 2009, 20:02

LSFC написа:Нищо не съм барал , сложих новия и нищо не се промени . след 2 дена сутринта запалих и литна колата .иначе на 2000 - 2500 оборота чак като стигне - отлепяше нормално.

И аз имам чувството че се самонастройва...защото има вече разлика между поведението на колата веднага след смяната (първите два-три дена) и сега - вече почти десет дена след като сложих новия Бош....
Щях да ходя уж да я видят и евентуално препрограмират ама а днес, а утре...няма време..много работа и тя май взе че сама си върна старото поведение :dunno:
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo752 » 11 Фев 2009, 20:43

LSFC написа:Нищо не съм барал , сложих новия и нищо не се промени . след 2 дена сутринта запалих и литна колата .иначе на 2000 - 2500 оборота чак като стигне - отлепяше нормално.

Това преди да го смениш ли беше-отлепянето,или след като го смени

ПредишнаСледваща

Назад към E46