Странно щракане/скърцане в предницата
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Странно щракане/скърцане в предницата
Здравеите колеги-знам че ей сега ще ме оругаете че не сам погледнал в търсачката ами направо пускам нова тема,но ми е мн.трудно да работя с тая търсачка!Та ако се смилите над мен-ето проблема!От два-три дни в предницата ми се появи нещо средно между скърцане и щракане не мога да го определя точно когато въртя волана без значение в коя посока!Дори когато намалявам рязко скоростта се чува-но не когато набия спирачки а дори и когат с двигателя намалявам!Въпросното скърцане се чува добре отвътре,отвън при отворен капак доста по слабо1И наи гадното е че не мога да определя от коя страна идва-от която и да застана ми се струва че е от отсрещната!А когато съм вътре в колата по ми се струва че идва от дясно!

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
..
виж си тампоните на мотора, аз така бях останал само с един и при едно рязко спиране скасах и тия на скоростите:)
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
мне е от тампони колега!нещо по кормилната уредба е ама не мога да го хвана кое е!Та затфа питам!Дано някои подобен проблем е имал!
![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:шарнир или счупена пружина на амортисьор? (малко вероятно)
Сменях гии двата скоро време м..ка им!Дано не е от тях пак!Че заедно с носача вървят!Трябва и двата да ги видя пак!И пружините чте прегледам!А към колегата ПОСТМАН как да разбера(проверя тоя хебел)?
![]()
![]()
За съжаление трябва да ти отговоря по най-безполезния начин - иди при специалист да ти прегледа предницата. Инак дори и да обяснявам аз как бих започнал проверки с цел да изолирам причината, конкретното скърцане от твоята кола не съм го и чувал даже.
За втулката на хебела - ако скърца при спрял автомобил като въртиш волана бавно (след това и бързо) вероятно е да е тя, но може и да не е, а да са лагерите в тампоните на макферсоните примерно или пък шарнирите на носачите (ако си сменил само 2, то на другите 2 примерно). Нова втулката на хебела струва под 30 лв. на Лемфьордер.
За втулката на хебела - ако скърца при спрял автомобил като въртиш волана бавно (след това и бързо) вероятно е да е тя, но може и да не е, а да са лагерите в тампоните на макферсоните примерно или пък шарнирите на носачите (ако си сменил само 2, то на другите 2 примерно). Нова втулката на хебела струва под 30 лв. на Лемфьордер.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега!Направо така ще направя!Отивам на маистор-тои да си гледа и преценявя!А питането ми беше наи-ве4е заради това да знам от какво евентуално може да е та да знам кви левове да глася!
![]()
![]()
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
--
колега бих те помолил да сподилиш какво е било след като разбереш
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, провери си цялото окачване на колата. Принципно да знаеш че много трудно се хвашта проблем с окачване ако повечето ти части са здрави
ако се налага накарай майстора да сваля
При мен 3 месеца не можех да открия проблема и накрая когато чак смъкнахме привидно здравия като камък носач се оказа от него
Успех

При мен 3 месеца не можех да открия проблема и накрая когато чак смъкнахме привидно здравия като камък носач се оказа от него

Успех
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Re: --
White 1913 Power написа:колега бих те помолил да сподилиш какво е било след като разбереш
Обезателно колега!Аз поне като мне знам,щом разбера казвам та и други да знаят!

![]()
![]()
12 мнения
• Страница 1 от 1