Технически преглед в КАТ - Група тъпаци ти гледат колата.

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Новини
Аватар

Технически преглед в КАТ - Група тъпаци ти гледат колата.

Мнение от Новини » 14 Фев 2003, 0:39

Лош късмет. Днес ми беше последен ден за да мина в КАТ за смяна на талона и за нови номера. Две седмички откакто драснах договора и няма как. От сутринта - простотия. Сняг ....с летните гумички шляпам към КАТ. Педстотин хиляди тъпи бюрократични процедури. Файнъли - влизам в халето за технически преглед. Отвънка - сняг. С тия баници вместо гуми на първа колата не откива и съответно газ на втора. Явно чичката вътре реши че се правя на тарикат. Хич не ме спря на канала а направо на стенда за спирачки. Предните - дискови, задните не.
Отварям му мотора - пули се вътре. Всичко ток и жица. Застава ми на джама и вика "Двигателя да е спрян, и да не е на скорост" Изпълнявам. "Натисни сега спирачката" Гледам го тъпо. При това положение педала ми е като стомана твърд и се натиска има няма пет сантиметра. Тоя шнорхел вика - "Младеж, нямаш предни спирачки" (?!??????????????????). Първите сто грама пяна които излизаха от устата ми няма да ги споменавам!
Задните - същата процедура, загасен двигател и да не е на скорост. Спирали си били. Излизам от колата бесен. Обяснявам ли обяснявам че предните са дискови със серво и незнам си какво си и посмъртно няма начин да ловят без да е поне на скорост. Тоя ме гледа и вика че имало въздух в спирачките (предните). Нови сто грама пяна от устата ми! Гумите ми мокрички мокри ....и решава ръчна ще проверява. Иска бавно да я дърпам. Дърпам му я бавно .....оня зяпа уреда....поглежда ме нагло и любезно ме уведомява че ръчната изобщо не ловяла (?!?!?!?????). Паля двигателя. Дърпам ръчната. Бия първа скорост, и опитвам да тръгна. Разбира се, колата се поклаща леко и изгасва но не се отмества. Гледам го доволно поради защото му доказвам че ръчната е бетонирала колата. Оня вика - уреда друго сочи.....не ти работи - съжалявам. Прааааас в оня шибан лист "без предни спирачки и ръчна". Успокоих топката и опитах с добро да се разберем (20 кинта). Не ще. Вика ми да ходя на сервиз. Пак ми изгърмяха бушоните. Последваха половин кило пяна от устата (почти го плюех докато говорех) (от нерви не нарочно). Разясних му че ме прави на майнума. Взех си листа и отидох за нови номера. Сега си имам нови номера и шибан зелен временен талон. А също и много излишна енергия за изкарване тези дни в КАТ!
Като излязох после та направо в сервиза. Пълна диагностика на предни спирачки и на ръчна. Познайте. Работят си без забележка и в сервиза ме гледаха тъпо като им обясних за какво иде реч. Един сладурко ме светна, че като съм изгасил двигателя и ако съм натиснал след това педала на спирачките той се е втвърдил допълнително и може би и заради това така е излязло на оная тъпа машинария.
За протокола отбелязвам - не ми провериха нито гумите, нито светлините нито нищо друго а навсякъде имам печати че са проверени. На маймуна ли си ме направиха за норматив?

младши завивач
Аватар

Re: Технически преглед в КАТ - Група тъпаци ти гледат колата

Мнение от ivo » 14 Фев 2003, 10:25

Не се е съгласил на 20 кинта? :roll: За 20 кинта само купе без двигател да им занесеш ше мине преглед... Много много странно... :dunno:

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 14 Фев 2003, 14:50

бях с майка ми миналата седмица в КАТ,докато си прехвърляше tico-to на нейно име,да й пазя страх така да се каже.и при нас направиха същото,а забелязах в последтвие,че и на другите автомобили им мерят спирачното усилие на колелата при загасен двигател.когато майка ми се качи с колата за спирачка не разбрах защо загаси двигателя,а то явно оня й бил казал.естествено тя натиска и на уреда нищо не излиза(отгоре на всичкото тя си е жена,не може да натиска така както аз мога) и аз й казвам"ти си със серво на спирачките,така и съпротивата на усилвателя трябва да продолееш,включи двигателя",а оня зад мен ми вика"абе кви глупости дрънкаш бе,гаси двигателя"за да не го изпръскам със слюнка и аз(все пак колата е на майка ми и тя се оправя) отидох бесен в края на халето и там изчаках.и аз не мога да разбера що за глупост :evil: :evil: :evil:

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 14 Фев 2003, 14:54

pulni PPPPPUMIARI sa teia v KAT :maad: :no:

кандидат ентусиаст
Аватар

Технически преглед в КАТ ама друг път

Мнение от TurboDizelKombi » 14 Фев 2003, 17:05

Здравейте!
До сега само четях, но вече се и регистрирах.
За съжаление нямам BMW, но никога не е късно да се поправя!

По темата:
То където и другаде да отидеш все е по-добре от КАТ. Даже хората ми казват - е това не ти е достатъчно добре и ме пускат, пък аз си му бера гайлето после.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Фев 2003, 17:20

Скивай сега брато:
Отиваш утре (само че не знам дали ще има хора) или в краен случай в понеделник в Дару кар и си пусни една поръчка "Проверка на спирачна система". Ако наистина всичко ти е в ред (вярвам ти, че е нака), помоли да ти дадат рабонта карта, на коята пише "Ок!". След това я занеси на същия изрод и му я ..... (оставям те да фантазираш).
Но можеш с тази тапия даго обвиниш в:
- некомпетентност.
- злоупотреба със служебно положение.
- искал ти е пари.
- и т.н
=======
Сори, че късно видях темата ти. Щях веднага да те пратя там, а срещу документ за изправност издаден от официалния вносител, не вярвам да ритат. Потърси и шефа на КАТ ...

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 14 Фев 2003, 22:04

Аз януари ходих в един сервиз за годишен технически преглед. Е, не е като в КАТ, но онзи много държеше да ми провери спирачките. Същата постановка - мокри метални барабани , колата буксува, а онзи ми вика - Абе нещо слабичко ти ловят предните. Аз не спорих, а му викам - сорри, не я натиснах добре, давай пак. Втория път скочих на спирачния педал рязко, съответно колата се изстреля един метър напред. Онзи се разпоска, че съм щял да му чупя машинарията и ме остави на мира... Но иначе не ми е казвал да си гася двигателя. Това е пълна глупост...

сбъркал колата, но не и форума
Аватар

Re: Технически преглед в КАТ - Група тъпаци ти гледат колата

Мнение от Calibra16V » 15 Фев 2003, 1:08

!!Asen_X написа:Лош късмет. Днес ми беше последен ден за да мина в КАТ за смяна на талона и за нови номера. Две седмички откакто драснах договора и няма как. От сутринта - простотия. Сняг ....с летните гумички шляпам към КАТ. Педстотин хиляди тъпи бюрократични процедури. Файнъли - влизам в халето за технически преглед. Отвънка - сняг. С тия баници вместо гуми на първа колата не откива и съответно газ на втора. Явно чичката вътре реши че се правя на тарикат. Хич не ме спря на канала а направо на стенда за спирачки. Предните - дискови, задните не.
Отварям му мотора - пули се вътре. Всичко ток и жица. Застава ми на джама и вика "Двигателя да е спрян, и да не е на скорост" Изпълнявам. "Натисни сега спирачката" Гледам го тъпо. При това положение педала ми е като стомана твърд и се натиска има няма пет сантиметра. Тоя шнорхел вика - "Младеж, нямаш предни спирачки" (?!??????????????????). Първите сто грама пяна които излизаха от устата ми няма да ги споменавам!
Задните - същата процедура, загасен двигател и да не е на скорост. Спирали си били. Излизам от колата бесен. Обяснявам ли обяснявам че предните са дискови със серво и незнам си какво си и посмъртно няма начин да ловят без да е поне на скорост. Тоя ме гледа и вика че имало въздух в спирачките (предните). Нови сто грама пяна от устата ми! Гумите ми мокрички мокри ....и решава ръчна ще проверява. Иска бавно да я дърпам. Дърпам му я бавно .....оня зяпа уреда....поглежда ме нагло и любезно ме уведомява че ръчната изобщо не ловяла (?!?!?!?????). Паля двигателя. Дърпам ръчната. Бия първа скорост, и опитвам да тръгна. Разбира се, колата се поклаща леко и изгасва но не се отмества. Гледам го доволно поради защото му доказвам че ръчната е бетонирала колата. Оня вика - уреда друго сочи.....не ти работи - съжалявам. Прааааас в оня шибан лист "без предни спирачки и ръчна". Успокоих топката и опитах с добро да се разберем (20 кинта). Не ще. Вика ми да ходя на сервиз. Пак ми изгърмяха бушоните. Последваха половин кило пяна от устата (почти го плюех докато говорех) (от нерви не нарочно). Разясних му че ме прави на майнума. Взех си листа и отидох за нови номера. Сега си имам нови номера и шибан зелен временен талон. А също и много излишна енергия за изкарване тези дни в КАТ!
Като излязох после та направо в сервиза. Пълна диагностика на предни спирачки и на ръчна. Познайте. Работят си без забележка и в сервиза ме гледаха тъпо като им обясних за какво иде реч. Един сладурко ме светна, че като съм изгасил двигателя и ако съм натиснал след това педала на спирачките той се е втвърдил допълнително и може би и заради това така е излязло на оная тъпа машинария.
За протокола отбелязвам - не ми провериха нито гумите, нито светлините нито нищо друго а навсякъде имам печати че са проверени. На маймуна ли си ме направиха за норматив?

neznam kakvo shto tuka v Blagoevgrad e gotino shtoto ima edin
gotin punkt za tehni4eski pregled izvun grada v Aidarovo i samo otivash na kasata s talona i ostavash 15 leva i si gotov dori ne ti gledat kolata
a si sediat na toplo pri pe4kata :lol: :lol: :lol:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 15 Фев 2003, 11:47

Аз несъм стъпвал в КАТ от като си прехвърлях колата, когато я купувах. Имам познат със сервиз лицензиран да прави годишни технически прегледи и въобще не си нося и колата ... Ходя да пием по едно кафе ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kelesha » 15 Фев 2003, 12:13

Хехехехеххххх чета си аз и се смея тука пред PC-то. Баси тез от КАТ са най-тъпите парчета дето могат да се открият нейде. Мноооооооо са зле и не пропускат повод да го докажат. Аз също искам да ви се оплача и да ви разкажа как протече регистрацията на Ланчията ми. Значи след около 2 часа чакане на гишето за попълване на заявление за регистрация, ме пратиха при пичовете на канала за "Технически преглед". Там също чаках около час след което естествено дойде най сетне и моя ред. След обстоен преглед на номера, светлини и други подобни простотии единия от пичовете изненадващо за мен ехидно и подигравателно ми заяви "хайде сега на стенда за спирачкитеееееее :lol: :lol: :lol: ". Не знам колко от вас си представят какво значи при кола със постоянно 4х4 задвижване и със среден limited slip диференциал да се върти само единият мост а другия да стои абсолютно неподвижен. Резултата от този тест е или абсолютен късмет за собственика на возилото или коства строшен виско пакет на средния диференциал. Аз разбира се категорично отказах да се кача на стенда за спирачки като се помъчих да обясня на чичката че просто това дето той се мъчи да го направи е невъзможно и може да ми коства ремонт на раздатъчна кутия. Последва обяснението че през стенда са минали стотици коли със 4х4 и най-вече джипове и нищо не им е станало. Еееее не можах да му обясня разликата между отворен и блокиран диференциал и това ми костваше печат че спирачките ми не функционират и немога да мина прегледа и съответно да си взема номерата. Майкоооооо след това действие на малоумния чичка аз откачих направо се побърках от яд и започнах да буча като луд. Всички ме гледаха като изкопаемо включително и тези хора дето бяха след мен и не ги упреквам то беше голем цирк, на всички им беше непонятно защо аз не искам да се кача на валяците :dunno: Последва нов опит аз примирие със чичката олигофрен ама не оня ми вика без да ти измеря спирачките нема да те пусна. ОК викам аз само че ако ми се счупи раздатката вземам те със мене и плащаш, тоя се поколеба малко ама вика айде добре аз съм сигурен че нищо нема да и стане. ОК качвам аз предницата на валяка пуска оня и валяка веднага спира....."Абе не съм ти казал да натискаш спирачка ве чекаи ми вика", брех нищо не натискам бре казвам аз оня не вярва. Последва команда слез от колата и вътре се качи друг от чичковците малоумници. Последва пак пускане на вяляците и съответно отново моментално спиране. Ееееее вече чичката беше сигурен че спирачките ми са задържали и се нуждаят от сервизиране и даже ми каза че тои така си е мислел и аз за туи не съм искал да се кача на стенда му. Ауууу аз моментално изпаднах във нервна криза, напраооооо не бех на себе си пулса ми беше сигурно 200 и като виках плюех като пръскачка, не се сдържах аз и почнах да го храня тоя :bang: :bang: :bang: веднага казвам извикайте тук там некой от вашите началници че ще стане 5 пъти по голем панаир от сега. След около 10 минути разправия се появи един около 30 годишен човечец със некаква супер надменна усмивка идва към мене и ми вика "ти кво сега аааааа искаш да те арестувам за нарушаване на обществения ред ли аааа ????" Аз малко успокоих топката, щото си викам стана тя аз кола ще регистрирам те искат да ме арестуват. Както и да е този пич нареди прегледа да се извърши отново в негово присъствие и се убеди че работата не е на добрееееее. Тои също беше на мнение че спирачките ми задържат. Аз немах намерение да се разправям и запалих колата и си тръгнах без номера и без никакви документи както се казва "гол като сокол" веднага се обадих на едно приятелче дето е адвокат ама е голям маняк и тои на коли и му обесних кво стана тоя ми вика идвай и ме вземай аз ще ги оправя. Взех го след което направо при Господин началника и след точно 15 минути аз бех със нови номера и нов талон и даже получих извиненията на чичката дето ми беше дигнал кръвното до небето чак. Нооооо така или иначе никои не успя да разбере защо моята кола се държа така на стенда просто даже и моят авер не може да им обясни макар че беше супер спокоен и ясен поне за мен със обяснението си. Така че ако имате проблеми в КАТ един адвокат познат под ръка и сте готови за нула време без нерви и разправии със малоумните парчета там :lol: :lol: :lol:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

bah mu mamata