Чукане в диференциала

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Чукане в диференциала

Мнение от dinozab » 09 Фев 2009, 10:36

Шума се появи от скоро около две три седмици.В движение при подаване и отпускане на газта се чува чукане от към задния мост.Мислих да не е каре но вчера я качих на канал и при заклащане на колата напред назад се чува звука от към дифа.На 99,9% съм сигорен че е от него и звука е по-скоро щракане все едно се наместват две металти части.Какво може да е според вас въжможно ли е колата скоро да ме остави някъде на пътя или не.Досега не съм се сблъсквал с този възел от автомобила смисъл никога не съм имал проблеми с него.Възможен ли е ремонта ,сполочливо ли стават или по-добре да търся друг втора ръка :help:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 09 Фев 2009, 10:40

същия проблем почти-само че на Е36 -без никво виене с изключение на тропането-резултат блокаж на двете задни колела-закупуване на диф и пари за пътна помощ щото стана по пътя хасково -Димитровград.И все пак е предположение де..
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 09 Фев 2009, 10:42

:shock: Ми тогава да я спирам да не я карам ве.Иначе да не вие в движение няма други странни шумове саво туй нещо в движени се чува като чукане а на канала като я клата напред назад щрака вътре пущината :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Фев 2009, 13:38

кат всичко, и това е относително... на мене ми чука 6 месеца, преди да го сменят... сигурно можеше и още, не знам... огледай се, намери си друг, и сменявай... ако ти се играе, ремонтирай, но е тегаво, и надали по-евтино от друг диф...

Аватар

Мнение от dinozab » 09 Фев 2009, 14:27

Значи е ясна работата ще иска сменяне само тва ми липсваше да правя по тая кола. :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 09 Фев 2009, 17:34

що не пробваш да смениш масалцето първо да видим какво ще стане... пък той новия (на старо де) няма да избяга... пък то и на него задължително трябва да смениш маслото...

... просто предложение...

Поздрави,
Д
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 09 Фев 2009, 18:20

Дани сигурно смяната е наложителна :roll:
и ако я правиш сега е момента за това
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=116991
т.е. по-къс диф, ама грам не им разбирам,но съм много ЗА идеята.
П.П.Дъно някой колега се сети от какво може да е твоя проблем и да се разминеш с лек ремонт
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 09 Фев 2009, 18:47

Преди да пиша много внимателно погледнах датата (8 пъти ;)) а после: Ремонта на дифа не е кой знае каква философия, но е необходим стенд и човек който знае какво прави... Мисля, че ако осъществиш някакъв контакт с онова момче (Денис) от Габрово може да ти подскаже как да се оправиш... Нали те винаги си доправят дифовете за гонките...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Аватар

Мнение от dinozab » 10 Фев 2009, 12:38

predel написа:Преди да пиша много внимателно погледнах датата (8 пъти ;)) а после: Ремонта на дифа не е кой знае каква философия, но е необходим стенд и човек който знае какво прави... Мисля, че ако осъществиш някакъв контакт с онова момче (Денис) от Габрово може да ти подскаже как да се оправиш... Нали те винаги си доправят дифовете за гонките...

Не ми се вярва ремонта да е толкова прост на диференциала.Бях чел някъде че дори и всичко прецизно да се направи напълно възможно било слад това да започне да вие :roll:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 10 Фев 2009, 13:38

dinozab написа:
predel написа:Преди да пиша много внимателно погледнах датата (8 пъти ;)) а после: Ремонта на дифа не е кой знае каква философия, но е необходим стенд и човек който знае какво прави... Мисля, че ако осъществиш някакъв контакт с онова момче (Денис) от Габрово може да ти подскаже как да се оправиш... Нали те винаги си доправят дифовете за гонките...

Не ми се вярва ремонта да е толкова прост на диференциала.Бях чел някъде че дори и всичко прецизно да се направи напълно възможно било слад това да започне да вие :roll:
верно е това
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 10 Фев 2009, 15:53

Имах подобен проблем и се оказаха разбити шлици на кардана.Просто като информация да ги провериш и тях.
обичам BMW

Аватар

Мнение от dinozab » 10 Фев 2009, 16:46

zlobicar написа:Имах подобен проблем и се оказаха разбити шлици на кардана.Просто като информация да ги провериш и тях.

Съмнява ме колега щото на канала като я клатих напред назад щракането идваше точно от диференциала и то ме се струваша че в предната му част където се закача за кардана :roll: Но ще провера и това за всеки случай.

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 10 Фев 2009, 17:48

dinozab написа:
zlobicar написа:Имах подобен проблем и се оказаха разбити шлици на кардана.Просто като информация да ги провериш и тях.

Съмнява ме колега щото на канала като я клатих напред назад щракането идваше точно от диференциала и то ме се струваша че в предната му част където се закача за кардана :roll: Но ще провера и това за всеки случай.
стига си мъчи ъкъла-нали знаеш че ти решаваме проблема-идваш до тук и си готов
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 10 Фев 2009, 17:54

bmwfena написа:
dinozab написа:

стига си мъчи ъкъла-нали знаеш че ти решаваме проблема-идваш до тук и си готов

Да ве ма аз чекам чакам вече "час" офертата ти нали ти казах да не мине пак половин година ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E34