скоростна кутия от е30 на е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gotcha
- младши ентусиаст
-
- Кара: Diamantschwarz coupe
скоростна кутия от е30 на е36?
Възможно ли е?
Идеята е заради предавателните числа.
Идеята е заради предавателните числа.
Mens sana in corpore sano
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: скоростна кутия от е30 на е36?
Не става точно заради предавателните числа. На Е30 пета предавка е повишаваща, а на Е36 е директна.
- gotcha
- младши ентусиаст
-
Ами мен точно това ми е целта
Какво значи не става? Какво ще стане?
Пенчев си е сложил на комбито кутия от М5 която пак е с овердрайв без проблеми, а има като моя двг.
Предполагам проблема ще е при самото монтиране.

Какво значи не става? Какво ще стане?

Пенчев си е сложил на комбито кутия от М5 която пак е с овердрайв без проблеми, а има като моя двг.
Предполагам проблема ще е при самото монтиране.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- gotcha
- младши ентусиаст
-
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p=12667575
- ето тука един пич си е сложил на 318-ката кутия от е30 325!
Ето какво е написал: I'v done it, along with a 3:91 diff. Best mod I ever done was re-gear my E36.
Има и някакви обяснения, които трябва да се прочетат внимателно... важното, че става.
- ето тука един пич си е сложил на 318-ката кутия от е30 325!
Ето какво е написал: I'v done it, along with a 3:91 diff. Best mod I ever done was re-gear my E36.

Има и някакви обяснения, които трябва да се прочетат внимателно... важното, че става.
- gotcha
- младши ентусиаст
-
Мда ама 6 степенната е мноо дебела бе
А на е36 това е единствената кутия с овердрайв...
Мудна ще е с голям диф, пича е сложил 3.90 и са заспали нещата.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Еми това,че когато коляновия вал прави един оборот,същото го прави и кардания вал а именно един оборот...казано на по прост език.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- gotcha
- младши ентусиаст
-
На 325 е гетраг 260/5 и си е овердрайв отсекъде...
Тази табличка от къде е?

Тази табличка от къде е?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
gotcha написа:Мда ама 6 степенната е мноо дебела бе
Здрасти колега!
Първо,не зная с какъв мотор си-ако си с М40 или М43,без значение 1.6 или 1.8,то не прави подобна имплантация!Колата ти ще стане много тромава и в градски условия ще ти се повиши разхода на гориво!На дълго ще падне,но ще е по-тромава.
Също мога да ти кажа,че при Е36 с дизелов мотор,скоростните кутии също са с индиректна 5-та предавка,като 4-та при тях е директна.
Също трябва да те поправя относно главното предаване-колкото е по-малко предавателното число,толкова по-мудна ще бъде!Това е същото и с предавките на ск.кутия-колкото по-малко пред.число на дадена предавка,толкова по-мудна става колата и обратното!Общото пред.число на трансмисията е равно на произведението от пред.числа на главното предаване и дадена предавка.
Та,за да си струва да смениш кутията,трябва да си най-малко с М42 мотор!Тогава ще успееш да постигнеш и по-висока максимална скорост!
Надявам се да съм бил полезен!Успех!

- gotcha
- младши ентусиаст
-
Не съм се изразил правилно за диф-а значи
Ами колата ми е 320-ка... и си мисля, че с една овердрайв предавка ще е добре за дълго...
Дизелите не са с овердрайв също...
Не знам къде си гледал, но аз само на 1 място видях такава кутия, за която до сега нямам доказателства, че съществува (виж ми темата за ск. кутия от 325тд). В реалоем всичките кутии за е36 са с 5-та скорост, която е директна.
Разбирам, че колата ще стане малко по-мудна, тъй като предавателните числа на кутията от Е30 са по-ниски, съответно въртящият момент на колелата ще падне. Ако наистина е толкова мудна ще търся диф с по-голямо число, но тогава вече ще си губи смисъла на идеята ми за икономичност на дълго
Очаквам отговор от Пенчев да ми каже как е при неговото комби положението, той е с моя двг и даже с по-тежка кола.

Ами колата ми е 320-ка... и си мисля, че с една овердрайв предавка ще е добре за дълго...
Дизелите не са с овердрайв също...
Не знам къде си гледал, но аз само на 1 място видях такава кутия, за която до сега нямам доказателства, че съществува (виж ми темата за ск. кутия от 325тд). В реалоем всичките кутии за е36 са с 5-та скорост, която е директна.
Разбирам, че колата ще стане малко по-мудна, тъй като предавателните числа на кутията от Е30 са по-ниски, съответно въртящият момент на колелата ще падне. Ако наистина е толкова мудна ще търся диф с по-голямо число, но тогава вече ще си губи смисъла на идеята ми за икономичност на дълго

Очаквам отговор от Пенчев да ми каже как е при неговото комби положението, той е с моя двг и даже с по-тежка кола.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Като писах че не става, не означава че не става, но тази интервенция напълно губи смисъла си. Като искаш да си с овърдрайв смени си и дифа с предавателно отношение 3.91, или 4.10 от Е30. Със стандартния на Е36, предавателно отношение 3.45 и скоростна кутия от Е30, можеш да ускоряваш добре само на втора предавка, когато си сам в колата и без багаж. На всички останали предавки колата ще е прекалено мудна и изобщо с влошени динамични качества. Все едно караш с четирискоростна кутия бързооборотен двигател. Петата се явява поддържаща скоростта. Разликата в скоростта на движение при различните предавки и обороти на двигателя около 6000 с диф 4.10-скоростна от Е30 и диф 3.45-скоростна от Е36 е около 5 км/час в полза на първия. Това не си заслужава да се направи, защото разликата е минимална. Между 3.91 и стандартния за Е36 разликата е 13 км/час, в полза на първия. Това е най-удачния вариант за трансплантация.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2