Скоростомера УМРЯ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Скоростомера УМРЯ...

Мнение от ta6aka2000 » 07 Фев 2009, 22:06

Колеги днес минах през една дупка и километража ми спря да от4ита скорост ( разходомера също изчезна ) :help: преди си спомням, като минах през една огромна локва ( то си беше направо блато ) и за малко ми изчезна пак. Оба4е днес след дупката тотално спря да от4ита. Аз съм с 2-та борда и на големия борд като пусна електронния километраж... пак нищо.
Та въпроса ми е да не ми се е отка4ил дат4ика... и въобще къде се намира утре да го погледна :help:
Моля Ви, ако някои има идея да пише

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 07 Фев 2009, 22:11

Провери някъв модул, май чек се води, вади се от таблото, и най-вече виж за спукани спойки по таблото, и проблема ще ти е решен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ta6aka2000 » 07 Фев 2009, 22:18

а как се прави 4ека като съм с 2-та борда. 6тото аз на големия борд знам как да го направя, ала да тествам таблото нз как :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от милен тодоров » 07 Фев 2009, 22:19

колега според мен трябва да си видиш тъблото може да има някоя споика откъчена или някоя букса но наи вероятно е в тъблото
пс:гледаи много добре защото има малки пукнатини които едвам се виждат а моге точно в тях да е проглема успех (и си вземи резервните нерви).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ta6aka2000 » 07 Фев 2009, 22:20

мерси за идеите :) оба4е трябва да видя как се сваля таблото :uups: не ми се е налагало до сега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от милен тодоров » 07 Фев 2009, 22:25

нищо сложно няма но просто трябва да имаш гелезни нерви и да внимаваш много къде пипаш и съвет от мен свали си волана преди да вадиш тъблото защото аз не го свълих и си играх няколко часа моге през волана да се извади ама е много игра виш имаше някъде такава тема със снимки как става на мен тя ми помогна .

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Фев 2009, 22:25

Колега ,не пипай таблото изобщо :!:
100% проблема е в датчика на диференциала ,който седи на капака му от задната страна :idea: Провери купунг-а ,провери двата проводника ,някой да не се е откъснал :roll: Ако всичко е здраво ,дръпни куплунг-а ,почисти всичко и после след като го щракнеш на място го замажи със силикон :) Никога вече няма да имаш проблеми :)

Никога не бях имал такъв проблем ,но след като сваляхме дифа неотдавна ,после започна да ми прави тия магарии и по описания ред си реших проблема вовеки :D

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ta6aka2000 » 07 Фев 2009, 22:34

Penchev написа:Колега ,не пипай таблото изобщо :!:
100% проблема е в датчика на диференциала ,който седи на капака му от задната страна :idea: Провери купунг-а ,провери двата проводника ,някой да не се е откъснал :roll: Ако всичко е здраво ,дръпни куплунг-а ,почисти всичко и после след като го щракнеш на място го замажи със силикон :) Никога вече няма да имаш проблеми :)

Никога не бях имал такъв проблем ,но след като сваляхме дифа неотдавна ,после започна да ми прави тия магарии и по описания ред си реших проблема вовеки :D

Георги Пенчев

И според мен е от датчика, щом и от локвата така се получи. Освен утре на канал, или на крик. хммм ще видя и дано се окаже това :)

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 07 Фев 2009, 22:36

И при мен отскоро взе да се получава, като вляза в голяма локва или като има стабилен дъжд. Работата, както каза @Penchev е от датчика на диф-а. Почистване с ВД40 и после силикон, както пак каза нашия модератор и няма грижа.
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ta6aka2000 » 07 Фев 2009, 22:42

Колеги МН БЛАГОДАРЯ за отзивчивостта Ви :P Утре рано-рано ще пробвам и после ще пиша за резултата. Отново доказахте какво значи марката BMW и нейните поклонници :P

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Фев 2009, 22:48

Успех и да кажеш после :yes:

Георги Пенчев
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 08 Фев 2009, 13:13

ta6aka2000 написа:
Penchev написа:Колега ,не пипай таблото изобщо :!:

Георги Пенчев

И според мен е от датчика, щом и от локвата така се получи. Освен утре на канал, или на крик. хммм ще видя и дано се окаже това :)

При мен го имаше същия проблем. По описания от Жоро Пенчев начин го оправих.
Колега, сигурен съм че и чистачките ти се ебават ;) Скоростомера оказва влияние и на тях.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ta6aka2000 » 08 Фев 2009, 14:47

днес не успях да го видя :( то и в този дъжд, а да не говорим 4е един канал не намерих по младост, дружба. Понеделник ще отида в един сервиз да видим какво ще направим

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Фев 2009, 19:47

колега първо датчика на дифа, пък после може за таблото аз да помагам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 M50B20 touring

Мнение от panchev88 » 11 Фев 2009, 0:52

И при мене беше датчика. Малко почистване на клемите с отверка, малко грезчица и вече година и нещо няма ядове :!: ;)

Следваща

Назад към E34