"умирай трудно" във Варна

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

"умирай трудно" във Варна

Мнение от DEFLEPPARD » 04 Фев 2005, 14:25

за разлика от касовите холивудски продукции обаче, нашата версия на филма беше породена от липса на пари, ниски услуги, машини с ниско качество или както искайте го разбирайте :)

късно вечерта (към 12:00 може би) спря тока... аз като един българин-оптимист си казах "евала, ся поне ще се наспя"...
валеше сняг, беше натрупало рекордните 15-20см които не съм виждал във Варна през последните 11 години (от толкова съм тука де), духаше силен мразовит вятър (тва поне е нормално)..

с една дума навън времето беше хладничко (аз така казвам на зимата като цяло :) ) ...духаше право през притворения прозорец, който по принцип не се затваря плътно... отдавна :) беше леко мразовит.... хладен де :) легнах си аз поради липсата на ток.... рано сутринта се събудих поради наличието на студ :) ток още нямаше... станах и кво да видя - нещата от снощи не са се променили хич... само дето преспите вече бяха над 1 метър... на голямата тераса се беше образувала малка планина :)... снега странно защо започна да се топи отдолу... и протече в стаята! майка ми ми връчи една лопатка и ме накара да изляза навън да изчистя поне около врата... имаше опасност да се удавим :) излязох аз... поизчистих... замалко да се заровя в снега ама не успях :P прибрах се... и кво да открия ? през отворената врата е избягало и малкото топлина която беше останал и темперутарата беше като навън.... хладничко :)
тока така и не дойе... започнах да си мисля колко е зависим човек от тва нещо дето не може да пипне... но когато то го пипне не го пуска :)
отидох в офиса (в същия блок) и с изненада установих, че е малко по топло :) да но днес е петък... и започнаха да прииждат разни хорица да търсят заплати... е заплати нямаше - шефовете не могат да дойдат до офиса :) но топлинката скрила се там успя да се изплъзне и да избяга и от там... а аз там всъчност пишех теми... някви си... няма значение :) писах упорито... още по-упорито... почти стана най-упорито когато химикала спря... замръзна :) реших да го хвърля, но... не мога да го пусна - мойте пръсти замразнали :mhihi: прибрах се вкъщи с мисълта че ще е по топло.. да ама не беше :) пуснах химикала де :mhihi: влязох с няколко свещи в кенефа... и по едно време открих че там ми е някак си странно уютно :P
както и да е... тока дойде.... пуснах пц-то но се оказа че вентилатора на процессора е замръзнал и не може да охлажда "кво пък има да охлажда то сичко си е хладддддднноо... " казах си аз и пуснах пц-то пак... то заби и се наложи спешна моя намеса (добре че не изгоря котлона)... обаче нали съм тарикат :mhihi: размразих вентилатора и подкара пц-то почри безопасно :P

та си мисля сега.... замалко да се удавя :mhihi: замалко да измръзна (на няколко пъти) но нали българите имаме невероятното качество да оцеляваме... в ежедневието си :mhihi: та нищо ми няма (лудостта си е отпреди тая случка :mhihi: )
но какво ли щепе да бъде положението, ако кмета не беше откраднал парите за луга и нафта на снегорините и тя бяха изчистили пътищата ?
може би от енергото щяха да дойдат да пуснат тока....
а какво ли щеше да стане ако имахме модерни ел. инсталации ?
може би нямаше да спре тока :)
тогава може би щеше да е топло дори през зимата :)
може би и пц-то щеше да си работи... както и магазина за хляб :)
но това е България - и аз съм горд че живея тук! (имам предвид че не съм умрял :mhihi: :mhihi: :mhihi: )
чувствам се готов да заменя Брус Уйлис в "умирай трудно" 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 10... после ще отстъпя на някой друг :)

иначе във Варна зима няма - често ще ме чуете да изричам тия думи... дори на сън :mhihi: :mhihi:

Назад към Страхотни истории