Задна чистачка на комби

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Задна чистачка на комби

Мнение от Dido73 » 06 Фев 2009, 7:47

Извинете колеги но из форума срещам че имало отзад до казанчето за задната чистачка нъакакво реле което правило проблеми-погледнах но не го намерих ще кажете ли точно каде е щото тази задна чистачка постоянно се задеиства като дам контакт и спира където си пожелае,след което не тръгва въобще.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Фев 2009, 8:50

Колега ,релето се намира не при казанчето а под следващата кора (неподвижна) в багажника от същата страна :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от titi23 » 06 Фев 2009, 8:51

Релето се намира в задния капак а проблема е от прекъснати кабели които излизат от двата края на купето и чат пат правят контакт.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 06 Фев 2009, 9:59

titi23 написа:Релето се намира в задния капак а проблема е от прекъснати кабели които излизат от двата края на купето и чат пат правят контакт.

Колега ,мисля ,че се бъркаш за местоположението на въпросното реле :roll: То е електронно и се намира ,както казах по-горе далеч от капака ,на недостъпно място без разглобяване :idea:

Dido73 , кажи пак за задействането - включва се сама ,дори при нулево положение на лостчето за чистачките ,само при даване на контакт ???

Георги Пенчев
Изображение

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 06 Фев 2009, 12:50

И аз мисля,че е от кабелите те винаги трябва да са на първо място за преглед при паранормални явления в ел.схемата на задния капак :)

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Din » 06 Фев 2009, 13:50

и при мен беше от кабелите,махаше колкото си иска,и спираше кадето и падне.Благодарности на Zender :bowdown:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 06 Фев 2009, 14:16

Моите инсталации са чисто нови - оргинални ,от дару кар (120 лв) и чистачката ми маха и спира колкото и където си поиска ,но го прави когато я включа от лостчето.Без да пипна лостчето не се включва :idea:

нека колгата да потвърди ,че се включва сама

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dido73 » 06 Фев 2009, 16:57

Значи без значение дали е включено лостчето или не тя се включва-но отвреме на време се оправя-забелязах че когато се е оправила се задеиства като повъртя малко повечко на контакт при старт.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dido73 » 09 Фев 2009, 19:26

Значи няма прекъсната жица -Проверениса всичките да имате някакво друго предложение, и ако е релето кадее щото не го откривам нямаго под кората зад казанчето-някаде кадето е захванат
амортесйора ли е щото кабела отива натам.

Назад към E34