От къде минават кабелите на задните говорители Е36touring?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 06 Фев 2009, 10:11

Привет!
Проблема ми се следния:
Имам Е36 touring отновно, но говорителите отзад /на тавана са/ не свирят. стърчат някакви жици в багажника и ми се струва че предишния собственик-психопат е разкачил говорителите от тавана и си е слагал нещо ХОУМ-МЕЙД в багажника :)

Как кабелите стигат до говорителите в тавана? Ако някой знае да казва!

Поздрави на всички :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Фев 2009, 10:50

Естествено ,че знаеме :mhihi:
Началото на снопа почва от шофьорската колонка доло в краката,като се махне отпочиващия педал и мокета се вижда.
Снопа с кабелите от пред назад върви по пода в едни пластмасови тунели ,които минават точно под седалката на шофьора и в края отива в ъгъла към задната врата,от там се качват нагоре по задната колонка (между багажника и задната врата),на върха на облегалката една част отива назад към задния джоб (там е снопа за стоповете) ,а друга част тръгва нагоре и на края на колонката тръгва назад по тавана -към задната врата,там има разклонение на жиците за задните колоки и в отделно снопче отиват тези за задната чистачка,нагревателя и лампичките на номера.

Виж какви цветове жици ти се мотаят в багажника ,най вероятно са разплетени някъде от колконката на седалката.
Малко е не подредено :uups: ,но дано съм бил полезен.
Изображение

Назад към E36