Помогнете ми !
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ss_blood_sa
- Потребител
-
- Кара: Каквото има !
- Мечтае да кара: M3 SMG
Помогнете ми !
Извинявам се ако темата не е на мястото си или ако има някакъв проблем но се нуждая от информациа от хора които разбират а и мненията на такива е много важно за мен. Сега ще ви опиша следната ситуациа тази година сам студент в София а съм без кола а патувам до вкъщи редовно примерно на 2 седмицаи по 100 килетра отивана и още толкова вращане.Решил съм да си копувам кола че ще е Бмв съм го решил още от 1 клас
(фен съм от тогава) От Дисел и Бензин понятие си имам плюсовете и минусите но специфично за годините не по принцип 5-та серия съм влюбен в нея но с порастването ми малко ми доиде акъла и почвам да се замислям за подражка,разход и.т.н. Нямам много доходи за голям разход не мога да поправям кола всеки ден но не ми се иска 3-та сериа а имам сабрани 15 хиляди точно като мисля че колата трябав да е макс 13500 за да ми останат да и сменя както трява да и сложа нови гуми да я пооправя и ако останат да и сменя тонколоните ама едва ли. Чесно казано ако съм по голям отивам и си зимам 5 серия без да се замислям ама с тия разходи ми се запали главата и реших да ви попитам Бензин ли дизел ли 3-ка или 5-ца и по точно каква коя година всичко даже ако някои желае може и линк от мобиле за конкретен автомобил да ми даде и някои ако може да ми каже сериозно на разхода на такова БмВ
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Знам че всички вкючително и аз сме приваржаници на Бмв (а тука бихме казали всичко тъка че да обедим хората да си вземат бмв) но все пак аз се колебая между кои от 2-та модела след това и с кои двигател тъка че да имам някакво равновесие между мошност и разход защото все пак 316 няма да карам никога :Д така че не ми спестяваите нищо....... (извиняма се ако съм малко неадекватен късно е спи ми се но не мога да спа само го мисля и накрая след като четах 1000 теми и реших да си питам направо с риск да поема някоя друга псувня ) С една дума поставете се на мое място и ми каже какво да си купя а за бензин ми е най-лесно ще му сложа газов инжекцион ама мисля че не мога да причиня това на Бмв чул съм че много скапвало двигателя ама все пак вие ще кажете

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Знам че всички вкючително и аз сме приваржаници на Бмв (а тука бихме казали всичко тъка че да обедим хората да си вземат бмв) но все пак аз се колебая между кои от 2-та модела след това и с кои двигател тъка че да имам някакво равновесие между мошност и разход защото все пак 316 няма да карам никога :Д така че не ми спестяваите нищо....... (извиняма се ако съм малко неадекватен късно е спи ми се но не мога да спа само го мисля и накрая след като четах 1000 теми и реших да си питам направо с риск да поема някоя друга псувня ) С една дума поставете се на мое място и ми каже какво да си купя а за бензин ми е най-лесно ще му сложа газов инжекцион ама мисля че не мога да причиня това на Бмв чул съм че много скапвало двигателя ама все пак вие ще кажете

- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Здравей! Лично аз на твое място бих се ориентирал към 3-та серия (Е46). За тези пари можеш да намериш читаво 320d (ако искаш дизел) или 320i (ако искаш бензин) От 5-та серия -> 520i За дизел при 5-та серия бих ти препоръчал 525d, но ако не се лъжа, мисля че този мотор се предлага след 2002г. и незнам дали ще ти стигнат паричките
За по-стария мотор 525tds съм чел доста из форума, че ако не е поддържан както трябва, създавал много проблеми. Аз бих си взел Е46 320i 

- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 318i 143PS
- Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят
определено Е46 - 320d, ако се разровиш може да намериш запазена, да не ти създава много грижи - върви 2 пъти колкото 316 и харчи малко....
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
520
Здравей, аз съм фен на по-големите коли и мога да кажа от личен опит че Е39 520 бензин е много стабилен автомобил двигателя е много здрав пък и ако те плаши разхода винаги може да му сложиш Газ. Инжекцион иначе някаде 9/14 ще ти харчи, а за дизел ако питаш коман риал е двигателя тия тдс-ки са проблемни поне това което съм чел и знам трябва да е много гледан тдс за да го земеш иначе и това е вариант ако имаш познат и си сигорен в колата
и според мен трябва да си оставиш поне 2500-3000 резерва -не са нови автомобили винаги ще има нещо да се прави +данаци и тн.
Ето линк на една мисля добра 520-ка
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... 6933298734

Ето линк на една мисля добра 520-ка
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... 6933298734
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

извинявай ама как изобщо с тази грамотност те приеха в университет и на къде отива тая държава щом това са висшистите

за тези пари си вземи една Е46 320 бензин - върви добре, а предполагам няма да караш кой знае колко и разхода няма да те събори
дизел не ти препоръчвам за тези пари, защото трудно ще откриеш в добро състояние/не казвам, че е невъзможно/, а ако се сблъскаш с проблема турбо, ГНП и т.н. ще ти е трудно, ако наистина нямаш сравнително добри доходи
дизел не ти препоръчвам за тези пари, защото трудно ще откриеш в добро състояние/не казвам, че е невъзможно/, а ако се сблъскаш с проблема турбо, ГНП и т.н. ще ти е трудно, ако наистина нямаш сравнително добри доходи
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Приятелче, аз да ти кажа съм за Е46 320 бензин. Аз карам 330 дизел, но там частите са толкова солени, че си нямаш представа. Дизела на 320, който можеш да вземеш за тия пари (пиша ги 13000) е преди фейса, 136 коня, помпа-дюза. Много спорни коментари за него съм чувал...как при недостатъчна поддръжка давал проблеми. Ти казваш, че нямаш много възможности, така че вземи един бензин. Дизела трябва да го скъсаш от каране, че да си избиеш разликата в цената! А бензиновите мотори на БМВ са едни от най-здравите и надеждни в света, така че просто ще си караш и ще пееш
Успех
П.С.- Готин ник имаш...СС...СА...някой май е носил бели връзки навремето

П.С.- Готин ник имаш...СС...СА...някой май е носил бели връзки навремето

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
E46 320i/320d
Според мен това е най-добрия избор за теб, прецени си какво искаш-дизел или бензин. Пета серия Е39 също става, но е по-голяма=по-тромава=по-висок разход...
Моето мнение е да бягаш от тдс...
Успех с избора!
Според мен това е най-добрия избор за теб, прецени си какво искаш-дизел или бензин. Пета серия Е39 също става, но е по-голяма=по-тромава=по-висок разход...
Моето мнение е да бягаш от тдс...
Успех с избора!
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
bum_bum написа::shock:![]()
![]()
![]()
![]()
извинявай ама как изобщо с тази грамотност те приеха в университет и на къде отива тая държава щом това са висшистите
Ха-ха-ха. Сега ще ти отговорят, че за да си "играч" с BMW не е нужно да може да пишеш правилно. Пък и това да не е литературен форум, а?
А как са го взели студент - ми то образованието в България отдавна е пълна пародия. Още от сега си представям последствията от това, следващите 10-20 години.

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Christoff написа:E30 и пари за кръчми ти остават до завършването
успех

купи ли си Е30 ще се почне... тоо двигател май ми е слабичък... тва окачвне май издиша... ще взема да му купя един шперец...
и общо взето на 3-тия месец парите са свършили и даже ще се чуди от къде да извади още за разни подобрения

колега моят съвет е Е46 320 дизел определено върви много добре а и разхода е много приличен и като екстри ще останеш много доволен
Последна промяна Embata85 на 06 Фев 2009, 16:17, променена общо 2 пъти
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4