Help.Няма оправия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 21 Яну 2009, 1:55

пич, при мене е същата работа и проблема се появи като се появи и темата, така че я следя много от близо. на мене колата ми гасне направо като се движа и просто се чуда откъде да започна. това, което направих бе да почистя стъпковия мотор с вд40 и два дена беше ок, след тва пак. при мене обаче не свети лампата, но дебитомера съм го сменял, сравнително нов е. да речем на 8 месеца е, тва са около 15000км. мисля да се пробвам с тия маркучи на картерните газове пък да видим. междувременно, ако си се справил вече с проблема пиши, ще съм ти благодарен на теб и на всеки със конкретното си мнение, което може да даде

п.с. интересното е, ч това се случва, когато колата е в движение, демек докато караш по задрустванията и докато спирш по енерция или ако смняш по-бавно предавките, ако си караш бавничко. като запаля и си седя на място оборотите са бетон, не мърдат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60xd

Мнение от mpower75 » 21 Яну 2009, 19:41

Сменяй клапата колега.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

е46

Мнение от mitaka7 » 05 Фев 2009, 16:01

бях и в дару кар. познат ме прати при негов човек. смениха ми дебитомера с бош. моя беше пиербург и казаха, че са преинсталирали софтуера. съмнявали се за дебитомер. ок, но след един ден лампата пак светна. последно остана да пробвам при бош на симеоновско. един колега ми го препоръча. поне знам, че не е от дебитомера. най-новото, което ми казаха, че може да е от катализатора, ако се е запушил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 05 Фев 2009, 16:41

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
колеги някое от тия елементи ли се явява клапата за картерните газове и съответно маркуча, ако ли пък не тази система за какво служи ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Re: е46

Мнение от majstorapetkov » 05 Фев 2009, 16:57

mitaka7 написа:бях и в дару кар,познат ме прати при негов човек,смениха ми дебитомера с бош , моя беше пиербург,и казаха че са преинсталирали софтуера,сумниявали се за дебитомер,ок,но след един ден лампата пак светна,последно остана да пробвам при бош на симеоновско ,един колега ми го препоръча,поне знам че не е от дебитомера,наи новото което ми казаха че може да е от катализатора,ако се е запушил,

Добре, а сега колата как се държи и как върви? Защото остана май само датчика на дроселовата клапа- TPS, двете ламбди и катализатора.

старши ентусиаст
Аватар

е46

Мнение от mitaka7 » 05 Фев 2009, 17:00

колата си е както преди,няма разлика,но момчето от дару кар е кара и каза че е спъната,аз не мога да го усетя

младши ентусиаст
Аватар

Re: е46

Мнение от majstorapetkov » 05 Фев 2009, 17:20

[quote="mitaka7"]колата си е както преди,няма разлика,но момчето от дару кар е кара и каза че е спъната,аз не мога да го усетя[/qu

Ако приемем, че момчето има опит, наистина може и катализатора да е. Но в никакъв случай не го махай, защото има две ламбди и ще стане голямо мазало. Прочети всички теми за катализатори за да видиш дали е за смяна и с какъв да го смениш. И все пак на колко километра е колата има значение за катализатора.

Потребител
Аватар

Мнение от garga » 07 Фев 2009, 19:38

Здравеите колеги и при мен е съ6тата работа със тези обороти.Като освободя от скорост падат под 500 и се връ6тат на 900.Даже като запаля 4есто гасне.Мисля да пробвам първо със това стъпково мотор4е само 4е незнам къде се намира. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60xd

Мнение от mpower75 » 22 Фев 2009, 1:24

spower написа:http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=11_2193&hg=11&fg=50
колеги някое от тия елементи ли се явява клапата за картерните газове и съответно маркуча, ако ли пък не тази система за какво служи ?

Не е това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: C вратите

Мнение от BmwE46 » 22 Фев 2009, 5:38

Колега да не си със спортен филтър ? щото е нормално да не даржи постиянни оборото от вр на вр ако си де.. или стъпковото моторче го свали и си го почисти ... А между другото аз имам същия проблем и се чудя дали не е от филтъра дано откриеш проблема ... защото ще разрешип проблемите на още много хора :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 22 Фев 2009, 13:46

Здравеите, да Ви насоча към кабели, свещи, бобини и защо не инжектори.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Предишна

Назад към E46